ΠΑΟΚ – Χάιντουκ 3-0: «Καθάρισε» και ετοιμάζεται για playoffs

ΠΑΟΚ – Χάιντουκ 3-0: «Καθάρισε» και ετοιμάζεται για playoffs

Με τον Ζίβικοβιτς να πετυχαίνει δύο τέρματα μετά το 79ο λεπτό αλλά και το εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» (3-0) την Χάιντουκ στον επαναληπτικό της «Τούμπας».

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε «κυνικός» στον επαναληπτικό της «Τούμπας» απέναντι στην Χάιντουκ, και με δύο γκολ του Ζίβκοβιτς (79′, 85′) αλλά και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ στο 12ο λεπτό, έπειτα από το εντός περιοχής απρόσεκτο μαρκάρισμα του Οφόε πάνω στον Κωνσταντέλια, «πέταξε» εκτός Ευρώπης τους Κροάτες για προκριθεί εκείνος στα playoffs του UEFA Europa Conference League.

Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Χάιντουκ στον γ’προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League και περιμένει πλέον να μάθει ποια εκ των Ρόζενμποργκ ή Χαρτς θα αντιμετωπίσει στα playoffs  της διοργάνωσης,  φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους του θεσμού.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Σκάρπα

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ η Χάιντουκ καθώς στα πρώτα 2΄ λεπτά της αναμέτρησης είχε ήδη δύο τελικές. Αρχικά ο Μλάκαρ εκτέλεσε με τον Εκόνγκ να βάζει την κόντρα και να παραχωρεί κόρνερ, όπου από το κόρνερ ο Λιβάγια έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τα δεδομένα άλλαξαν γρήγορα, καθώς στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ της Χάιντουκ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι από το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Οφόε πάνω στον Κωνσταντέλια μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός του «δικεφάλλου», Στέφαν Σβαμπ, ευστόχησε και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ από νωρίς (1-0, 12′).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε μία… ανάσα από το δεύτερο τέρμα, αλλά το πλασέ του Κουλιεράκη στο 20ο λεπτό έπειτα από κορνερ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λούτσιτς. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, χωρίς να συμβαίνει κάτι αξιόλογο μπροστά από τις δύο εστίες, μέχρι το 40ο λεπτό όπου ο Κουλιεράκης παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ μετά από «άτσαλη» προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι σε κόρνερ. Οι προσπάθειες των Σαχίτι και Κροβίνοβιτς δεν βρήκαν στόχο στη συνέχεια και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να έχει σκορ πρόκρισης στα χέρια του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Η Χάιντουκ έφτασε σε ακόμη δύο τελικές, ωστόσο ούτε ο Λιβάγια (47′) ούτε και ο Κροβίνοβιτς (48′) δεν ανησύχησαν τον Κοτάρσκι. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε με αξιώσεις πρώτος με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λούτσιτς του είπε «όχι». Πρώτη φορά που οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ρεαλιστικά την εστία του ΠΑΟΚ ήταν στο 66ο λεπτό, με τον Κοτάρσκι να πέφτει χαμηλά στη δεξιά του γωνία και να κάνει επέμβαση. Στη συνέχεια οι τραυματισμοί των Φιλίπε Σοάρες και Σαμάτα που οδήγησαν σε αναγκαστικές διακοπές, «κατέστρεψαν» τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού ανέλαβε δράση ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Αρχικά, στο 79ο λεπτό ο Μπράντον Τόμας (πέρασε στην θέση του Σαμάτα) έβγαλε σε κατάσταση τετ-α-τετ των Ζίβκοβιτς, ο οποίος με ωραίο πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Λούτσιτς για να κάνει το 2-0, που έβαλε σε θέση ισχύος τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο Σέρβος φρόντισε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση για τους «ασπρόμαυρους» στο 85ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ (η μπάλα βρήκε στο τείχος και άλλαξε πορεία), αυξάνοντας κι άλλο τον δείκτη του σκορ (3-0) υπέρ του ΠΑΟΚ. Η Χάιντουκ θα μπορούσε να βρει ένα γκολ στο 90ο λεπτό με τον Λιβάγια αλλά ο Κοτάρσκι έκανε μία σημαντική επέμβαση και κράτησε το clean sheet για την ομάδα του.  Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε τίποτα και ο ΠΑΟΚ «τσέκαρε» το εισιτήριο του για τα playoffs της διοργάνωσης.

Oι ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ, Κεντζιόρα, Τσιγγάρας (Φιλίπε 61’, Οζντόεφ 73’), Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Αντρίγια, Νάρεϊ (Τάισον 61’), Σαμάτα (Μπράντον 78’)

Χάιντουκ: Λούσιτς, Μέλνιακ, Ντιαλό, Σάρλια, Μούφι (Μικάνοβιτς 82’), Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς (Μπουρνάχου 58’), Σαχίτι (Ντόλτσεκ 58’), Οφόε (Τσούιτς 82’), Μλακάρ (Νταζάκου 73’), Λιβάγια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ