Γιώργος Κανελλόπουλος: Ο Έλληνας «βίκιγνκ» που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Κανελλόπουλος: Ο Έλληνας «βίκιγνκ» που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ

Η ιστορία του 23χρονου Έλληνα παίκτη της Ελσίνκι που αύριο υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην μάχη των ομίλων του Europa Conference League, με την πρώτη στάση του «Δικέφαλου» να γίνεται στην Φινλανδία και πιο συγκεκριμένα την την πρωτεύουσα Ελσίνκι.

Εκεί, εκτός από την 32 φορές κάτοχο του τίτλου, θα τον περιμένει και ένας παλιός γνώριμος του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Γιώργος Κανελλόπουλος.

Γεννημένος στην Τρίπολη στις 29 Ιανουαρίου του 2000, ο Έλληνας μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, εκεί όπου πολύ νωρίς φάνηκε να κάνει τη διαφορά.

Μετέβη στην πρώτη ομάδα τον Αύγουστο του 2020, από την Κ19 του συλλόγου. Εκεί πραγματοποίησε συνολικά 29 συμμετοχές με την φανέλα των Αρκάδων, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 14 Μαρτίου, σε ένα παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο οποίο και αγωνίστηκε 67 λεπτά.

Φτάνοντας στο 2023, ο Κανελλόπουλος αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αλλάξει όχι μόνο ομάδα, αλλά και χώρα.

Βρήκε την ευκαιρία του στην Φινλανδία, στην πιο ιστορική και μεγάλη ομάδα της χώρας, την Ελσίνκι. Εκεί πήγε τον Ιανουάριο του 2023 και αμέσως έδειξε για το τι είναι ικανός. Σε μόλις 6 μήνες έκανε περισσότερες εμφανίσεις από όσες έκανε με την πρώτη ομάδα του Αστέρα σε 3 χρόνια.

Αυτή τη στιγμή μετράει 31 εμφανίσεις με τρεις ασίστ και αγωνιζόμενος στο κέντρο με το εξαιρετικό του δεξί πόδι, αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδας του Τόνι Κορκεακούνας. Φέτος πραγματοποίησε και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στα προκριματικά του Champions League, εκεί όμως όπου η ομάδας του δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μόλντε.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στα προκριματικά του Europa League, με την Καραμπάγκ να είναι εν τέλει αυτή που σταμάτησε την πορεία της Ελσίνκι. Η ομάδα του όμως δεν τα παράτησε και με ανατροπή στο δεύτερο παιχνίδι επί της ρουμανικής Φαρούλ Κονστάντα, πέρασε στους ομίλους του Conference League.

Αύριο, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα με την οποία είχε παίξει αντίπαλος φορώντας τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης για 45 λεπτά τον Μάιο του 21΄ και για 66 τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ