Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα μπροστά σαν κλαμπ και είναι νικητής, λόγω της στήριξης του κ. Σαββίδη»

Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα μπροστά σαν κλαμπ και είναι νικητής, λόγω της στήριξης του κ. Σαββίδη»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Αμπερντίν, γι τον Ιβάν Σαββίδη, το ματς με τον Ολυμπιακό και τον Μάρκος Αντόνιο, μεταξύ άλλων.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Αμπερντίν μίλησε μεταξύ άλλων με πολύ καλά λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη και τη στήριξη που παρέχει στην ομάδα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για το ματς με τον Ολυμπιακό, την ένταξη του Μάρκος Αντόνιο και για διαφορές ανάμεσα σε Χαρτς και Αμπερντίν.

Διαβάστε επίσης: Έτσι προκρίνεται ο Ολυμπιακός – Τι χρειάζονται ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα και το αν θα επηρεάσει την ομάδα η νίκη: Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα. Το γεγονός που με έκανε τρελό είναι ότι για 86 λεπτά είχαμε το έλεγχο του αγώνα, ο αντίπαλος ήταν κάτω με 4-0. Μετά πρέπει να κρατάς την μπάλα, να μη δίνεις ελπίδα στον αντίπαλο, να πάρει την μπάλα και να κάνει κάτι. Ο αντίπαλός μας ήταν ομάδα με ποιότητα. Αντέδρασα έτσι γιατί ο Κουλιεράκης σούταρε από τα 40 μέτρα, ενώ θα μπορούσε να δώσει πάσα. Ένιωσα ότι εκείνη τη στιγμή της υπερεμπιστοσύνης και της ανάγκης να δείξει κάτι παραπάνω, οδήγησε στο να δεχθούμε γκολ.

Ακολούθησε και ένα ακόμα γκολ που προκάλεσε την αντίδρασή μου. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να προσπαθήσει να κάνει το οτιδήποτε και εμείς να διαχειριστούμε την μπάλα. Είναι μια εμπειρία που πρέπει να περάσει ο Κουλιεράκης και τα άλλα παιδιά. Το πρώτο πράγμα που τους είπα είναι ότι έχουν το σεβασμό μου για το αποτέλεσμα. Το δεύτερο ότι αύριο στην προπόνηση θα κοιταχτούμε πρόσωπο με πρόσωπο, θα κρατήσουμε την αυτοπεποίθηση που έχουμε και μέχρι εκεί. Το τρίτο που σου είπα είναι ότι όταν είσαι υπερόπτης το πληρώνεις και τους έδωσε παράδειγμα. Ο Ντέβλιν ήρθε μπροστά μου και μου έκανε φιλάκια μετά το 2-0. Το αποτέλεσμα ήρθε 2-3 υπέρ μας. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πότε θα διαχειριστούμε την μπάλα καλύτερα. Όσον αφορά την προπόνηση, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εστίασαμε σε ένα παιχνίδι που έχουμε την πιθανότητα να προκριθούμε».

Για τις αναμετρήσεις με Αμπερντίν και Χαρτς και αν βρίσκει διαφορές: «Ήταν διαφορετικό το κάθε παιχνίδι και δεν θέλω να μπαίνω σε συγκρίσεις. Η Αμπερντίν είναι επιθετική και πολύ καλή στο pressing, το οποίο αν προσπεράσεις βρίσκεις χώρους. Αμύνονται πολύ κλειστά και θέλουν να εκμεταλλευτούν τις επιθετικές μεταβάσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σεβασμό. Η παράδοση των βρετανικών και των σκωτσέζικων ομάδων είναι να αντιμετωπίζουν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος».

Για την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη και τη στήριξή του στην ομάδα: «Λόγω αυτού ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα μπροστά σαν κλαμπ και είναι νικητής. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τις ομάδες και το σύστημα της Αθήνας. Λόγω αυτού γίνεται μια καλύτερη ομάδα, έχει βελτιώσει και εμένα και με έκανε νικητή. Δεν είμαι έκπληκτος από αυτά που είπε, αυτός είναι ο ηγέτης της ομάδας».

Για την επιστροφή του Μάρκος Αντόνιο: «Ο Μάρκο Αντόνιο για τρεις μήνες ήταν εκτός, τώρα μπορεί να προπονείται. Με αυτόν τον παίκτη πρέπει να περιμένουμε. Ο κάθε παίκτης αντιδρά διαφορετικά. Ο Μάρκος μπορεί να είναι λίγο γρηγορότερα ΟΚ. Μαζί μας έχει κάνει δύο γεμάτες προπονήσεις. Πρέπει να του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται. Θυμάμαι μετά το ματς στην Ιερουσαλήμ, μου ανέφεραν ότι περάσαμε και τι θα γίνει. Τότε οι οπαδοί μου έλεγαν ότι παίζουμε με τη Χάιντουκ και τι θα κάνουμε. Σήμερα όμως έχουμε παίκτες με διαφορετική ποιότητα και φρεσκάδα και αντιμετωπίζουμε τις ομάδες με ίσες ευκαιρίες στο σύστημα που γνωρίζουμε. Οι παίκτες αφομοιώνουν τα πράγματα καλύτερα».

Μπάμπα: «Σημαντικό το ματς με την Αμπερντίν για την πρόκριση και τη μάχη της πρωτιάς»

Ο αριστερός μπακ των «ασπρόμαυρων», Μπάμπα Ράχμαν, εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας:

Για την ατμόσφαιρα στην ομάδα μετά την μεγάλη νίκη την Κυριακή και το αν αισθάνεται ότι το ματς αύριο θα είναι διαφορετικό: «Μετά από μια εντυπωσιακή νίκη, η ψυχολογία έχει ανέβει στην ομάδα και είμαστε χαρούμενοι για την εικονα μας με τον Ολυμπιακό. Αυτό το ματς, ειναι ενα εντελως διαφορετικό ματς. Ειναι ένα ματς do or die για την Αμπερντίν, αλλά και για εμάς ειναι σημαντικό σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Αμπερντίν παίζει τα ρέστα της, εμείς θέλουμε την πρόκριση αλλά να παλέψουμε και την πρωτιά. Είναι ένα ματς που οι δυο ομάδες θα τα δώσουν όλα για τη νίκη».

Για το αν θεωρεί ότι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν το καλύτερο του γενικά στον ΠΑΟΚ και πόσο τον βοηθάει η συνεργασία με τον Τάισον στην αριστερή πλευρά: «Είναι δύσκολο να πω αν ήταν το καλύτερο ματς μου στον ΠΑΟΚ. Μεγάλη νίκη ήταν αυτό το 4-2 αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν το καλύτερο μου ματς, έχω κάνει και άλλα καλά παιχνίδια. Σίγουρα είναι ένα από τα πολύ δυνατά Με τον Τάισον ταιριάζουμε στο στυλ παιχνιδιού και μου αρέσει να παίζω μαζί του στο γήπεδο. Με τον Τάισον είναι διαφορετικά, αλλά με κάθε συμπαίκτη μου χαίρομαι να παίζω. Θέλω να παίζω και να βελτιώνομαι σε κάθε ματς, δεν θέλω να βάλω ταβάνι και για μένα αλλά και για την ομάδα».

Για το αν αισθάνεται τυχερός με την νίκη στην Σκωτία και αν έπαιξε ρόλο το VAR: «Δεν ήμασταν τυχεροί στο πρώτο ματς, βγάλαμε αντίδραση μετά το 2-0. Μπορεί η Αμπερντίν να ήταν άτυχοι με το πέναλτι στο τελευταίο λεπτό, αλλά είναι ένας παράγοντας στο ποδόσφαιρο η τύχη. Μερικές φορές είναι μαζί σου, μερικές φορές εναντίον σου. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο».

Για τα δυνατά σημεία της Αμπερντίν και το αν περιμένει ένα διαφορετικό ματς: «Είναι μια καλή ομάδα στο τρανζίσιον η Αμπερντίν, σίγουρα αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Σίγουρα θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και αυτό το λέω και γιατί θα γίνει μπροστά στον κόσμο μας. Το κοινό στην Τούμπα συμμετέχει πολύ και είναι μέρος της μάχης που δίνουν οι παίκτες. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για την Αμπερντιν και θα το διαπιστώσει την ώρα του αγώνα».

Για το τι έχει αλλάξει στον ίδιο στη δεύτερη θητεία του και δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο: «Έχουν αλλάξει πολλά από όταν ήμουν εδώ την πρώτη φορά. Υπάρχει περισσότερη ποιότητα στην ομάδα πλέον, το σύστημα που εφαρμόζει ο προπονητής ταιριάζει περισσότερο σε εμένα, παίζουν όλα το ρόλο τους. Οπότε είναι ένας συνδυασμός όλων των πραγμάτων. Είμαστε ένα δεμένο γκρουπ, κάνουμε άμυνα όλοι μαζι, κάνουμε επίθεση όλοι μαζί και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Δείτε ξανά την συνέντευξη Τύπου των Λουτσέσκου και Μπάμπα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ