Η λίστα του Καρβαλιάλ για την Ευρώπη: Γιατί Κάρμο και Όρτα είναι σίγουροι. Ανοιχτή μια θέση για Τσικίνιο και Ναβάρο

Η λίστα του Καρβαλιάλ για την Ευρώπη: Γιατί Κάρμο και Όρτα είναι σίγουροι. Ανοιχτή μια θέση για Τσικίνιο και Ναβάρο

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δηλώνει απόψε την λίστα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Και «παίζουν» τέσσερις για τρεις θέσεις

Σε αντίστροφη μέτρηση ο Ολυμπιακός για την κατάθεση της νέας ευρωπαϊκής του λίστας και ο Κάρλος Καρβαλιάλ φαίνεται πως ακόμη το σκέφτεται για μια θέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει να δώσει το «χρίσμα» στον Νταβίντ Κάρμο και τον Αντρέ Όρτα αλλά να μην έχει καταλήξει ακόμη στο δίλημμα Τσικίνιο ή Φραν Ναβάρο: To10.gr εξηγεί

Καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα για τον Ολυμπιακό με οκτώ μεταγραφές και επτά+ μία αποχωρήσεις από το ρόστερ του στην απόλυτη εφαρμογή ενός εγκεκριμένου πλάνου «αλλαγής» στα μισά του δρόμου της σεζόν. Και ενώ χθες οι Ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν στην Ελλάδα τον 29χρονο κεντρικό αμυντικό Ρούμπεν Βέζο –υπέγραψε για 2,5 χρόνια- και αποχαιρέτησαν τον Πεπ Μπιέλ που μετακόμισε στη Γερμανία για λογαριασμό της Άουγκσμπουργκ (δανεισμός με οψιόν αγοράς); Η σημερινή ημέρα τοποθετεί στο κάδρο τον Κάρλος Καρβαλιάλ και την πρώτη σημαντική του απόφαση για το νέο ρόστερ που έχει στα χέρια του: Την ευρωπαϊκή λίστα που η UEFA περιμένει από εκείνον για τα νοκ άουτ ματς που έρχονται στο Europa Conference League.

Διαβάστε επίσης: Ρούμπεν Βέζο: Ένα «θηρίο» για την άμυνα του Ολυμπιακού

Ναι, 48ώρες πριν από το κρίσιμο Super League ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο 58χρονος Πορτογάλος έχει μια από εκείνες τις υποχρεώσεις που μοιάζουν προκαταβολικά άβολες προπονητή. Έκανε οκτώ μεταγραφές μες τον Γενάρη ο Ολυμπιακός θέλοντας να ενισχύει το ρόστερ του και να προσφέρει στο τεχνικό τιμ όλα τα απαραίτητα εφόδια για το δεύτερο μισό της σεζόν (Φραν Ναβάρο, Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο, Αντρέ Όρτα, Νέλσον Άμπι, Νταβίντ Κάρμο, Ρούμπεν Βέζο, Ζοβάνε Καμπράλ). Έφερε αναπόφευκτα αυτή η διαδικασία την ανάγκη για τις απαραίτητες αποχωρήσεις προκειμένου να διατηρηθεί η σχετική αριθμητική ισορροπία (Γκουστάβο Σκάρπα, Όλα Σολμπάκεν, Νίκολας Φρέιρε, Τζάκσον Πορόζο, Μάριος Βρουσάι, Θανάσης Ανδρούτσος, Πεπ Μπιέλ). Το δια ταύτα της ευρωπαϊκής λίστας όμως είναι συγκεκριμένο. Μόνο τρεις αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη (αυτή που ο Ολυμπιακός συνέταξε για τα ματς των ομίλων του Europa League).

Στην πραγματικότητα λοιπόν οι οκτώ μεταγραφές αντικαθιστούν επτά+ ένα που δεν μένουν πια εδώ. Στην ευρωπαϊκή λίστα όμως μπορούν να χωρέσουν τρεις. Ποιοι θα είναι αυτοί από τους νέους; Σίγουρα όχι ο Ζοβάνε Καμπράλ που αποκτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αλλά συμμετέχει με το Πράσινο Ακρωτήρι στο Africa Cup of Nations. Ο 25χρονος winger αντιμετωπίζει αύριο με το εθνόσημο τη Νότιο Αφρική στους προημιτελικούς και αν η ομάδα του προκριθεί θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ακτή του Ελεφαντοστού ως και τις 10-11/2, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από πρώτο ματς του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος (15/2) στο «Καραϊσκάκης». Από τους άλλους «νέους»; Οι ανάγκες του ρόστερ, οι εμπειρία τους, η ενσωμάτωση τους και τέλος πάντων το timing δίνουν την αίσθηση του φαβορί στις επιλογές του Νταβίντ Κάρμο, του Αντρέ Όρτα, του Τσικίνιο και του Φραν Ναβάρο που αγωνίστηκαν όλοι ως τον Δεκέμβρη στη φάση των ομίλων του Champions League. Ο Νέλσον Άμπι είναι νεαρός. Ο Ρούμπεν Βάζο δεξιοπόδαρος στόπερ όπως ο Ανδρέας Ντόι και ο Παναγιώτης Ρέτσος που είναι στη λίστα. Και όσο για τον Ζέλσον Μαρτίνς; Ένας μυικός τραυματισμός στη χθεσινή προπόνηση ήρθε μάλλον την πιο ακατάλληλη στιγμή και απειλεί να τον αφήσει εκτός για τις επόμενες εβδομάδες.

Από τους τέσσερις βασικούς «υποψήφιους» ο Νταβίντ Κάρμο και ο Αντρέ Όρτα μοιάζουν σίγουροι. Ο πρώτος για να προσθέσει στην εξίσωση άμυνας το αριστερό του πόδι και το ύψος του (1,96μ). Ο δεύτερος διότι μπορεί να παίξει και στο 4-2-3-1 αλλά κυρίως στο 4-3-3 που ο Κάρλος Καρβαλιάλ ετοιμάζει για την Ευρώπη αλλά και για τα «δυνατά» ματς της Ελλάδας (όπως αυτό της Κυριακής στη «Λεωφόρο»). Αν επιλεγεί ο Τσικίνιο το 4-3-3 γίνεται πιο εύκολο. Αν πάλι προκύψει ο Φραν Ναβάρο ο Ολυμπιακός βάζει στη λίστα του έναν ποδοσφαιριστή που ως εδώ τον βλέπουμε ως φορ, αλλά που έχει την ικανότητα να παίξει και στις πτέρυγες. Θυμίζουμε ότι στη λίστα παραμένουν οι: Πασχαλάκης, Τζολάκης (τερματοφύλακες), Ορτέγκα, Κίνι, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος (αμυντικοί), Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Έσε (μέσοι) Μασούρας, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Φορτούνης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ