Ρούμπεν Βέζο: Ένα «θηρίο» για την άμυνα του Ολυμπιακού

Ρούμπεν Βέζο: Ένα «θηρίο» για την άμυνα του Ολυμπιακού

Ο Ρούμπεν Βέζο έφτασε χτες (1/2) στη χώρα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και to10.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα του Πορτογάλου αμυντικού τη φετινή σεζόν αλλά και συνολικά στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα πλέον ο Ρούμπεν Βέζο, με τους Πειραιώτες να ανακοινώνουν την απόκτηση του 29χρονου κεντρικού αμυντικού την Τετάρτη (31/1) και χτες (1/2) ήρθε στην χώρα μας και αναμένεται να πιάσει δουλειά από σήμερα (2/2), όταν και θα τεθεί στη διάθεση του Κάρλος Καρβαλιάλ για τη συνέχεια της σεζόν.

Ο Πορτογάλος αμυντικός προέρχεται από γεμάτη σεζόν ως τώρα, στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, με τη φανέλα της Λεβάντε και αναμένεται να δώσει λύσεις με την εμπειρία του στο κέντρο της άμυνας των «ερυθρολεύκων».

Διαβάστε επίσης: Σκέφτονται ήδη τα play offs

Ο Βέζο είναι προϊόν των ακαδημιών της Βιτόρια και το 2014 μετακόμισε στην Βαλένθια για 2 εκατομμύρια ευρώ. Έμεινε στις «νυχτερίδες» για μια πέντε χρόνια και στη συνέχεια πήγε ως δανεικός σε Γρανάδα και Λεβάντε. Η τελευταία τον αγόρασε για 5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019.

Τη φετινή σεζόν, στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Ισπανίας, ήταν βασικός με την Λεβάντε έχοντας αγωνιστεί 19 φορές (17 ως βασικός), καταφέρνοντας να βρεθεί και 3 φορές στην κορυφαία ενδεκάδα της εβδομάδας. Την ίδια ώρα, πραγματοποιεί 64 ενέργειες ανά παιχνίδι, με 41,7 (83%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 5,4 (57%) εύστοχες «μεγάλες» πάσες, 5 (66%) κερδισμένες μονομαχίες, 4,6 ανακτήσεις κατοχής και 1,2 αναχαιτήσεις αντιπάλων.

Μάλιστα, στην τελευταία του συμμετοχή με την Λεβάντε, απέναντι στην Τενερίφη (0-0), ο Βέζο ήταν από τους διακριθέντες. Αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, έχοντας 64 ενέργειες με την μπάλα, 10/16 κερδισμένες μονομαχίες, 36/45 (80%) εύστοχες πάσες και 5/10 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις.

Συνολικά, ο Βέζο έχει 180 παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας (La Liga) και μετρά 165 συμμετοχές με τη Λεβάντε, 84 με τη Βαλένθια και 19 με τη Γρανάδα. Έχει αγωνιστεί με τις Κ21, Κ20 και Κ19 της εθνικής Πορτογαλίας, ενώ έχει και εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας παίξει τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ