Η «επιθετικότητα» που ζητά ο Μεντιλίμπαρ  και το βίντεο- παράδειγμα με τον Ράκιτιτς

Η «επιθετικότητα» που ζητά ο Μεντιλίμπαρ και το βίντεο- παράδειγμα με τον Ράκιτιτς

Το βίντεο που έδειξε την Δευτέρα ο Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ στον Ρέντη, είχε Iβάν Ράκιτιτς και πολλά από όσα είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου

Είπε μια πολύ ενδιαφέρουσα ατάκα χθες ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Ολυμπιακού. Θέλοντας να περιγράψει το τι είναι τέλος πάντων αυτό που δεν δουλεύει καλά ως τώρα τους Ερυθρόλευκους, ο Βάσκος διάλεξε την λέξη «επιθετικότητα». «Δεν λείπει το ταλέντο και η ποιότητα» είπε. «Αυτό που μας λείπει είναι λίγη περισσότερη επιθετικότητα. Πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια πιο αποφασισμένοι. Έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές με πάρα πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Με λίγη περισσότερη επιθετικότητα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κερδίζει όλα του τα παιχνίδια» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδειξε κάποιες από τις αλλαγές στους εξωτερικούς χώρους του ΟΑΚΑ (pics)

Και δεν το είπε μόνο στους δημοσιογράφους που έσπευσαν σε αυτό το πρώτο τετ α τετ με τον 63χρονο. Το είπε και στους ποδοσφαιριστές του, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: Τον Ιβάν Ράκιτιτς που πέρσι ήταν το «κλειδί» της μεταμόρφωσης της Σεβίλλης στο μαγικό τελευταίο τρίμηνο της σεζόν. Ένας βελούδινος play maker που δεν αρκούνταν στην ποιότητα του, αλλά που ίδρωνε τη φανέλα με κάθε τρόπο. Με τάκλιν, με πίεση, με ένα σωρό μαρκαρίσματα για να ξανακερδίσει μια χαμένη μπάλα.

Δεν έμεινε μάλιστα μόνο στα λόγια ο Βάσκος. Οι συνεργάτες του είχαν έτοιμο ένα ολόκληρο βίντεο για να δείξουν τον τρόπο του Κροάτη στη μεσαία γραμμή. Έναν ποδοσφαιριστή που πέρσι τον Μάρτη όταν ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ στην Ανδαλουσία είχε ήδη κλείσει τα 35 (πλέον αγωνίζεται στην Αλ Σαμπάμπ) και που η τροπαιοθήκη του (ειδικά από τα χρόνια της Μπάρτσα) θα μπορούσε εύκολα να τον έχει μετατρέψει σε έναν βετεράνο λιγότερο «πεινασμένο» για ποδόσφαιρο.

Ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ατάκες σε αυτό το βίντεο της Δευτέρας. Κάποια στιγμή για παράδειγμα, προσπαθώντας ο Μεντιλίμπαρ να εξηγήσει τη σημασία της πίεσης για τις «δεύτερες μπάλες» και την ανάκτηση της κατοχής ακόμη και στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου είπε το εξής: «Υπάρχουν δύο επιλογές, είτε να τρέξετε όλοι μαζί για τριάντα δευτερόλεπτα προκειμένου να ξανακερδίσουμε μια χαμένη μπάλα, είτε να κυνηγήσετε όλοι μαζί εξήντα μέτρα μια αντεπίθεση του αντιπάλου. Τι πιστεύεται ότι είναι καλύτερο; Για να τα καταφέρουμε όμως θα πρέπει να λειτουργούμε σαν ομάδα. Να κάνουμε όλοι μαζί επίθεση, αλλά και όλοι μαζί άμυνα. Και κυρίως να μην περιμένουμε τη μπάλα να έρθει σε εμάς, αλλά να πάμε εμείς σε εκείνη. Πρέπει να παλέψουμε περισσότερο στις δεύτερες μπάλες γιατί αυτές είναι που θα μας κρατήσουν ψηλά στο γήπεδο. Να είμαστε πιο… θυμωμένοι στις διεκδικήσεις μας» πρόσθεσε. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε στο βίντεο ο Ιβάν Ράκιτιτς.

Για την ιστορία και λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου τεχνικού τιμ; Ξημεροβραδιάζονται στον Ρέντη ο Ισπανός τεχνικός και οι συνεργάτες του σε αυτά τα πρώτα τους «ερυθρόλευκα» 24ωρα. Και παρά την δεδομένη πίεση του χρόνου, φαίνεται πως έχουν κατά νου ένα σχέδιο προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν όσο περισσότερο μπορούν τα ούτως ή άλλως στενά περιθώρια «παρέμβασης» σε ένα κλαμπ που μόλις υποδέχθηκε τρίτο διαφορετικό προπονητή μέσα σε λίγους μήνες. Μια διαδικασία βεβαίως που σαφώς και ξεκινά από το «άλφα», αλλά που την ίδια στιγμή θα πρέπει να γίνει σε ταχύτητα… fast forward: Η μετάδοση και κατανόηση των βασικών πληροφοριών για την «αγωνιστικής φιλοσοφία» που θέλουν σταδιακά να αποκτήσει η ομάδα τους. Σαν ένα πρόγραμμα που «τρέχει» για να προστεθεί σε έναν σκληρό δίσκο. Το «model of play» όπως το περιέγραψε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ