Η «αλλαγή» Έσε – Καρβάλιο και το ασύλληπτο 90άρι του Φορτούνη (pic, vid)

Η «αλλαγή» Έσε – Καρβάλιο και το ασύλληπτο 90άρι του Φορτούνη (pic, vid)

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στους «16» του Conference League απέναντι στη Φερεντσβάρος (1-0) με τον Έσε και τον Καρβάλιο να αλλάζουν ρόλους στο γήπεδο την ώρα που ο Φορτούνης είχε μία μοναδική επίδοση.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής της πρώτης «μάχης» για το εισιτήριο στους «16» του Conference League, απέναντι στη Φερεντσβάρος (1-0).

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο αρχικό πλάνο της ομάδας του (μόνο ο Κάρμο ήταν βασικός από τις χειμερινές μεταγραφές), παρόλα αυτά ένα νέο στοιχείο φάνηκε να προσθέτει, που ήταν ο τρόπος χρησιμοποίησης των Σαντιάγκο Έσε και Καρβάλιο, στην ανάπτυξη των Πειραιωτών.

Διαβάστε επίσης: Κανονικός προπονητής, κανονικός Ολυμπιακός…

Στο «6» ο Έσε, στο «8» ο Καρβάλιο, αλλά…

Η τριάδα που επέλεξε στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού ο Μεντιλίμπαρ δεν ήταν άγνωστη. Έσε, Καρβάλιο και Αλεξανδρόπουλος επιλέχθηκαν για την ένταση και τα τρεξίματα που μπορούσαν να δώσουν απέναντι στους μέσους της Φερεντσβάρος, ωστόσο μία παραλλαγή υπήρξε από τον Βάσκο τεχνικό.

Την ώρα που ο Έλληνας μέσος ήταν πιο ψηλά για να συνεισφέρει και στο πρέσινγκ μαζί με τον Ελ Κααμπί, ο Καρβάλιο ήταν αυτός που ερχόταν χαμηλά για να πάρει την πρώτη μπάλα από τα στόπερ, με τον Έσε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Έτσι, ο Πορτογάλος έδινε περισσότερη σιγουριά στην ανάπτυξη, αφού είναι πιο αποτελεσματικός σε αυτό το κομμάτι από τον νεαρό Αργεντινό. Ο Καρβάλιο είχε 54 ενέργειες με την μπάλα, μετρώντας 36/40 (90%) εύστοχες μεταβιβάσεις, ενώ είχε συνεισφορά και με 2 κλεψίματα. Ταυτόχρονα, ο Έσε με 80 ενέργειες με την μπάλα, είχε 52/63 (83%) εύστοχες πάσες, 5/13 κερδισμένες μονομαχίες και 1 κλέψιμο.

Οι 90(!) ενέργειες με την μπάλα του Φορτούνη έχουν εξήγηση

Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο Κώστας Φορτούνης στη χτεσινοβραδινή αναμέτρηση, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να ξεκινά το γκολ του Ελ Κααμπί (έδωσε την μπάλα στα δεξιά στον Ροντινέι), που έμελλε να κρίνει και το αποτέλεσμα του αγώνα. Μέχρι το 89ο λεπτό που έγινε αλλαγή, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε καταγράψει 90 ενέργειες με την μπάλα, αριθμός ασύλληπτός, αν αναλογιστεί κανείς πως τόσο μεγάλη επίδοση συνήθως κάνει ένας κεντρικός αμυντικός που θα ξεκινήσει το build up των ομάδων και θα κουβαλήσει την μπάλα στην έναρξη της ανάπτυξης. Αυτό ήταν αποτέλεσμα του να ζητά την μπάλα από όλους τους συμπαίκτες του και να είναι πάντα «μέσα» στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, ο Φορτούνης είχε 52/63 (83%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 3 πάσες-κλειδί, 9/12 εύστοχες μακρινές μπαλιές, κέρδισε 4 φάουλ, αλλά και 7/10 μονομαχίες στο έδαφος.

Θυμηθείτε ξανά τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ