Η «πρώτη» του Μεντιλίμπαρ και ένα ξεχωριστό στατιστικό

Η «πρώτη» του Μεντιλίμπαρ και ένα ξεχωριστό στατιστικό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού, πήρε σημαντική νίκη και προβάδισμα πρόκρισης, ενώ κατέγραψε και ένα μοναδικό στατιστικό.

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ σημαντική νίκη στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο παιχνίδι του κόντρα στη Φερεντσβάρος με 1-0, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί και έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς στη Βουδαπέστη σε μια βδομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο παιχνίδι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους, πήραν μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη, με τον Βάσκο τεχνικό να κάνει τα βασικά σε αυτό τον ελάχιστο χρόνο που είχε στη διάθεση του, προκειμένου η ομάδα να πάρει προβάδισμα για να βρεθεί στους «16» του Europa Conference League.

Η πρώτη ενδεκάδα λοιπόν που επέλεξε ο Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος για τα playoffs του Conference League ήταν η εξής: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος, Έσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί, με τον Ισπανό να επιλέγει να μην προβεί σε πολλές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας.

Η ενδεκάδα αυτή όμως από τον Μεντιλίμπαρ «έδωσε» ένα ξεχωριστό στατιστικό για τον νέο κόουτς του Ολυμπιακού, αφού πρώτη φορά κάνει ντεμπούτο σε μία ομάδα και η σύνθεση που επιλέγει δεν περιλαμβάνει ούτε έναν συμπατριώτη του.

Ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης δεν μπορούσε να επιλέξει τον Ναβάρο (καθότι δεν είναι δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα), ενώ δεν πήρε στην αποστολή τον τραυματία Κίνι και «κράτησε» στον πάγκο και τον Ιμπόρα για εναλλακτική λύση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όπως και έγινε, με τον έμπειρο μέσο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά και να είναι ο μοναδικός Ισπανός που αγωνίστηκε από πλευράς Ολυμπιακού, σε ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό σχετικά με τον Μεντιλίμπαρ, ο οποίος για πρώτη φορά αγωνίστηκε χωρίς ούτε έναν Ισπανό στο ντεμπούτο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ