Αυτό είναι το ποσό που έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία

Αυτό είναι το ποσό που έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στους «16» του Europa Conference League, έχοντας ήδη εξασφαλίσει ένα πολύ ικανό ποσό από τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό του ταξίδι θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός, καθώς μετά τη νίκη του με σκορ 1-0 επί της Φερεντσβάρος θα βρίσκεται στους «16» του Europa Conference League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Από τη μεγάλη τους επιτυχία, οι Ερυθρόλευκοι, δεν έχουν μόνο αγωνιστικό όφελος με τους βαθμούς που συγκεντρώνουν, αλλά και οικονομικό. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έχουν συγκεντρώσει συνολικά, από τη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία ένα πόσο που ανέρχεται στα 10.532.000 ευρώ! Πάμε να δούμε πως εξηγούνται.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν του βγάζοντας 100.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και εξασφάλισε 3.630.000 ευρώ από την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι δύο νίκες επί των Γουέστ Χαμ και Μπάτσκα Τόπολα, αλλά και η ισοπαλία με τους Σέρβους απέφεραν επιπλέον 1.470.000 ευρώ.

Η παρουσία του στα playoffs και στους «16» του Conference League αποφέρουν επιπλέον 600.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα. Σε αυτά προστίθενται και 3.432.000 ευρώ από τη δεκαετή παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ήταν η έβδομη καλύτερη μεταξύ των 32 ομάδων της φάσης των ομίλων του Europa League, με συνέπεια να εισπράξει 26 «μετοχές» των 132.000 η κάθε μία. Τέλος, οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν να εισπράξουν και την εκκαθάριση από το market pool, που υπολογίζεται στο 1.000.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ