Εράν Ζάχαβι: O 36χρονος «killer» απειλεί τον Ολυμπιακό (vids)

Εράν Ζάχαβι: O 36χρονος «killer» απειλεί τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Εράν Ζάχαβι έχει συνδεθεί πολλές φορές με την Ελλάδα, έχει αντιμετωπίσει ξανά τον Ολυμπιακό και αποτελεί τον No.1 κίνδυνο της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει «μεταμορφωθεί» προς το καλύτερο έχει κάνει 3/3 νίκες και έχει αποκλείσει τη Φερεντσβάρος στο Europa Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι με τον Ισπανό στον πάγκο τους είναι στους «16» της διοργάνωσης και θα βρουν απέναντι τους στις 7 (19:45) και στις 14 του Μάρτη (22:00) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με στόχο να βρεθούν στα προημιτελικά και ένα βήμα πιο κοντά στο να γράψουν ιστορία. Ο δρόμος θεωρητικά είναι ανοιχτός για τον Ολυμπιακό, αφού οι Ισραηλινοί είναι μια ομάδα στα μέτρα του, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ επικίνδυνη.

Η ομάδα του Ρόμπι Κιν έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και ποιότητα, ενώ έχει έναν στράικερ ιδιαίτερα… μπαρουτοκαπνισμένο στα ευρωπαϊκά γήπεδα που… αφηνιάζει όταν βλέπει απέναντι του ελληνικές ομάδες. Ο λόγος φυσικά για τον Εράν Ζάχαβι, τον 36χρονο επιθετικό με τη σπουδαία καριέρα στην Ολλανδία και την Αϊντχόφεν, που κάνει… θραύση και με τη Μακάμπι, αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση της και τον πιο επικίνδυνο παίκτη της.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο με τη φανέλα της έχει 47 τέρματα σε 75 παιχνίδια και την οδηγεί εκ του ασφαλούς σε μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Ζάχαβι αποτελεί πιθανότατα τον κορυφαίο επιθετικό του ισραηλινού ποδοσφαίρου, αφού έχει μια μυθική καριέρα με 583 ματς, όπου έχει βρει δίχτυα 343 φορές και έχει μοιράσει ακόμη 97 ασίστ.

Ο Ζάχαβι κόντρα σε Ολυμπιακό και ελληνικές ομάδες

Ο Ζάχαβι θα συναντήσει ξανά τον Ολυμπιακό μετά από τη σεζόν 2020-21, όταν βρήκε απέναντι του τους Πειραιώτες σαν παίκτης και αρχηγός της Αϊντχόφεν στους «32» του Europa League. Ο Ισραηλινός στράικερ είδε την ομάδα του να χάνει με 4-2 στο Καραϊσκάκη μετά από μια φανταστική εμφάνιση της ελληνικής ομάδας.

Φανταστικός όμως ήταν και ο ίδιος ο Ζάχαβι, αφού κόντρα στον Ολυμπιακό έβαλε και τα 2 γκολ της ομάδας του στο Φάληρο, αλλά και τα άλλα 2 στην Ολλανδία, όπου η Αϊντχόφεν νίκησε με 2-1, αλλά αποκλείστηκε χάρη στο «χρυσό» γκολ που είχε πετύχει ο Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις του ματς και έδωσε στον Ολυμπιακό μια τεράστια πρόκριση.

Παρόλα αυτά, ο έμπειρος επιθετικός της Μακάμπι πλέον είχε δείξει την εκτελεστική του δεινότητα και με το παραπάνω στους Πειραιώτες.

Από εκεί και πέρα, ο 36χρονος φορ έχει τεθεί αντιμέτωπος 6 φορές με ελληνικές ομάδες εκτός από τις δύο με τον Ολυμπιακό. Δύο με τον ΠΑΟΚ, δύο με τον Άρη και δύο με τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας απολογισμό ισάριθμα γκολ! Τη σεζόν 2014/15, η Μακάμπι είχε αποκλειστεί από τους Αρκάδες στα playoffs του Europa League με μία νίκη (3-1 εντός) και μία ήττα (2-0 εκτός), με το γκολ του στη νικηφόρα ρεβάνς να μην είναι αρκετό.

Την ίδια σεζόν που αντιμετώπισε με την PSV τον Ολυμπιακό, είχε παίξει λίγο καιρό νωρίτερα για τον όμιλο με τον ΠΑΟΚ σε διπλά ματς και είχε σημειώσει ένα γκολ στη βαριά ήττα με 4-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το τελευταίο χρονικά «αντάμωμα» με ελληνική ομάδα για τον Ζάχαβι είναι αυτό κόντρα στον Άρη τη σεζόν 2022-23, όταν και σαν παίκτης της Μακάμπι απέκλεισε τους κίτρινους με δύο νίκες με 2-1 και 2-0, με τον Ισραηλινό να σκοράρει από ένα τέρμα σε κάθε παιχνίδι.

Το εντυπωσιακό στατιστικό του Ζάχαβι με τις ελληνικές ομάδες είναι πως έχει παίξει 8 φορές σαν αντίπαλος και έχει 4 ήττες εκτός έδρας, 4 νίκες εντός έδρας με τις ομάδες του και μετράει δύο αποκλεισμούς και δύο προκρίσεις, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που τον έχει αποκλείσει τη μία φορά. Και να έχει στόχο φυσικά να το ξανακάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ