Ρόμπι Κιν: «Πολύ ισχυρός και σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός – Ήρθαμε για αποτέλεσμα»

Ρόμπι Κιν: «Πολύ ισχυρός και σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός – Ήρθαμε για αποτέλεσμα»

Ο Ρόμπι Κιν μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Ολυμπιακό και την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η Μακάμπι Τεβ Αβίβ στο γήπεδο, ωστόσο τόνισε πως η ομάδα του θα παίξει για να πάρει αποτέλεσμα.

«Είναι ένα μεγάλο τεστ και ένα παιχνίδι για το οποίο ανυπομονώ. Ως προπονητής και παίκτης, αυτά είναι τα παιχνίδια στα οποία θέλεις να συμμετέχεις».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Ρόμπι Κιν τη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής (7/3) πρώτης αναμέτρησης της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «16» του Europa Conference League.

Διαβάστε επίσης: Η λογική του ρεπό από τον Μεντιλίμπαρ, η… Τούμπα, η Μακάμπι, ο Ροντινέι και το πρόβλημα με Αλεξανδρόπουλο

«Κάναμε τη δουλειά μας και ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, παίκτες με καλή ατομική ικανότητα. Ξέρω τον Ποντένσε από τον προηγούμενο σύλλογο μου, τη Γουλβς, πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε στην παρουσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

«Από τότε που ήρθε, έχει αλλάξει την ομάδα, πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή με μεγάλη εμπειρία. Μέχρι στιγμής έχει κάνει καλή δουλειά κι εγώ έχω πάντα σεβασμό για όλους τους προπονητές, οπότε ανυπομονώ να τον συναντήσω αύριο».

Όταν ρωτήθηκε πόσο ενθουσιασμένος είναι, απάντησε: «Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ τον σύλλογο σε αυτή τη φάση, αλλά για μένα είναι το ίδιο αν παίζω στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο.

Δεν σκέφτομαι ποτέ την κατάσταση, αλλά αυτό που έχω μπροστά μου. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που θέλεις να το παίξεις, αλλά συναισθηματικά δεν υπάρχει διαφορά. Προφανώς υπάρχει διαφορά στην ικανότητα και την ποιότητα, αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτό.»

Σχετικά με την πίστη των παικτών στον εαυτό τους, πρόσθεσε: «Ως παίκτης, χρειάζεσαι μια νοοτροπία που ανεξάρτητα από το ποιος είναι μπροστά σου να θεωρείς ότι μπορείς να τον νικήσεις.

Την είχα ως παίκτης, ακόμα και απέναντι σε καλύτερες ομάδες από εμάς. Πρέπει να το πιστέψεις. Βλέπω μια ομάδα που μπορεί να παίξει σε κάθε παιχνίδι για να παλέψει και να κερδίσει».

Στο τέλος, ο Κιν ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση του αντιπάλου επιθετικού Αγιούμπ Ελ Κααμπί και είπε: «Ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικός επιθετικός, πρέπει να προσέχουμε αυτόν αλλά και άλλους παίκτες. Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή.»

Οβερέεμ: «Από την αρχή της σεζόν παίζουμε κάθε παιχνίδι για να κερδίζουμε»

Ο Γιόρις Φαν Όβερέεμ μίλησε για το τι περιμένει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του αύριο στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Είναι διαφορετικό παιχνίδι, καλή ατμόσφαιρα, καλή και ποιοτική ομάδα, αλλά από την αρχή της σεζόν παίζουμε κάθε παιχνίδι για να κερδίζουμε.

Και εδώ θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα είναι δύσκολο, έχουν καλή ομάδα, έχουν έναν πολύ καλό επιθετικό, η αριστερή τους πλευρά είναι καλή και έχουν πολύ ατομικό ταλέντο, θα πρέπει να αμυνθούμε και να προσέξουμε».

Ο Φαν Οβερέεμ ρωτήθηκε στη συνέχεια εάν τέτοια παιχνίδια ήταν ένας από τους λόγους της άφιξής του στη Μακάμπι και είπε: «Όταν είδα το εκτός έδρας παιχνίδι στο Αϊντχόφεν εντυπωσιάστηκα και μετά το εντός έδρας παιχνίδι επίσης. Όταν μίλησα με παίκτες της PSV εντυπωσιάστηκαν και μου άρεσε η ατμόσφαιρα και η ομάδα και αυτό βοήθησε».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία της μεσαίας γραμμής της Μακάμπι αύριο: «Σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε το κέντρο. Τους αρέσει να παίζουν εκεί με πολλούς παίκτες, οπότε θα είναι σημαντικό. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί και όχι μόνο οι χαφ».

Τέλος, ρωτήθηκε για τις αναμνήσεις του από τη συνάντηση με τον Άρη την περασμένη σεζόν: «Θα είναι πιο δύσκολο, κόντρα στον Άρη ήταν στα προκριματικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ