Η λογική του ρεπό από τον Μεντιλίμπαρ, η… Τούμπα, η Μακάμπι, ο Ροντινέι και το πρόβλημα με Αλεξανδρόπουλο

Η λογική του ρεπό από τον Μεντιλίμπαρ, η… Τούμπα, η Μακάμπι, ο Ροντινέι και το πρόβλημα με Αλεξανδρόπουλο

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκούρασε την ομάδα του την Τρίτη με... λόγο. Ο Βάσκος έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τη Μακάμπι, όπου δεν θα έχει τον Αλεξανδρόπουλο.

Οποιος παρακολουθεί τις ομιλίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, καταλαβαίνει πολλά, αναφορικά με την εικόνα, με τη διαφορά που υπάρχει σε αυτό που παρουσιάζει τώρα ο Ολυμπιακός, σε σχέση με ό,τι είχαμε δει πριν τον Βάσκο. Η ευθύτητα του 63χρονου τεχνικού, οι ξεκάθαρες κουβέντες του για όσα θέλει από τους ποδοσφαιριστές του, αλλά και η αντίληψη βασικών θεμάτων και αναγκών της καθημερινότητας, κάνουν τη διαφορά. Κυρίως, διότι όλα όσα κάνει και όσα ζητάει, πατούν σε λογικές γραμμές.

Ο Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, την Τρίτη έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. Δύο ημέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ζήτησε από τους παίκτες του να ξεκουραστούν. Να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους. Να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Και σήμερα τους περίμενε στο Ρέντη για μια τελευταία προπόνηση, όπου έκανε τακτική και προετοίμασε τις μικρές λεπτομέρειες του αγώνα με τους Ισραηλινούς. Όπως ακριβώς είχε κάνει πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όταν είχε δώσει ρεπό δύο ημέρες πριν την Τούμπα.

Διαβάστε επίσης: Είναι τρελοί αυτοί οι Άραβες: Ανέβηκαν και άλλο για μια θέση στη Euroleague – «Δίνουν 75 εκατ ευρώ για τρία Final Four» λένε οι Ισπανοί

Στην ομιλία που έκανε ο Μεντιλίμπαρ στους ποδοσφαιριστές του τη Δευτέρα, είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στα όσα είχε ζητήσει και τις παρατηρήσεις που είχε κάνει. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο Βάσκος είχε χαρακτηρίσει το διάστημα που ξεκινάει από το ματς με τη Μακάμπι, έως το φινάλε της σεζόν, ως το πιο δύσκολο και κρίσιμο. Διάστημα το οποίο θα περιλαμβάνει μεγάλα παιχνίδια και «τελικούς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Με τον ίδιο να θεωρεί πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάθε δυνατή ανάσα που μπορεί να πάρει. Και για αυτό δεν το σκέφτηκε καν πριν δώσει αυτό το ρεπό. Καθώς, μέσα σε 7 ημέρες η ομάδα του θα δώσει δύο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς και ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό.

Δεν είναι μυστικό, επίσης, ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει ξεχωρίσει την «καλή» του 11άδα. Αυτή που θεωρεί ότι αυτή την εποχή μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βγάλει στο γήπεδο αυτά που ο ίδιος ζητάει. Και αυτή είναι η 11άδα του αγώνα της Τούμπας και της Βουδαπέστης. Την οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε και το βράδυ της Πέμπτης, κόντρα στη Μακάμπι.

Εχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ροντινέι είναι καλά και θα αγωνιστεί κανονικά. Οι ενοχλήσεις που είχε στη μέση έχουν ξεπεραστεί πλήρως. Αντίθετα, πρόβλημα στη μέση αντιμετωπίζει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο Ελληνας μέσος, αισθάνθηκε ενοχλήσεις την επομένη του αγώνα με τον Βόλο. Εκανε θεραπεία, αλλά η παρουσία του κόντρα στη Μακάμπι είναι πολύ δύσκολη. Κάτι που αυτομάτως μειώνει τις λύσεις στον πάγκο, με τους Ιμπόρα και Καρβάλιο να είναι οι εναλλακτικές στη μεσαία γραμμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ