Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0: Ο Πέτκοβιτς τιμώρησε τα λάθη του Δικεφάλου που ψάχνει μεγάλη ανατροπή στην Τούμπα

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0: Ο Πέτκοβιτς τιμώρησε τα λάθη του Δικεφάλου που ψάχνει μεγάλη ανατροπή στην Τούμπα

Το αήττητο του ΠΑΟΚ στο Conference League έλαβε τέλος στο Ζάγκρεμπ όπου η Ντιναμό με δύο γκολ-δωρο στον Πέτκοβιτς επικράτησε με 2-0 και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Κατώτερος των περιστάσεων ο ΠΑΟΚ στο Μάξιμιρ! Ο Δικέφαλος πήγε ως αήττητος στην Κροατία για το πρώτο παιχνίδι των «16» του Conference League, αλλά προδόθηκε από τα λάθη της άμυνάς του, με την Ντιναμό να επικρατεί με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Πέτκοβιτς. Πολύ δύσκολο πλέον το έργο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στη ρεβάνς της Τούμπας όπου καλείται να πετύχει μία πολύ μεγάλη ανατροπή για να διατηρήσει ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο.

Πώς ξεκίνησαν

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ ξεκίνησε με τον Νέβιστιτς στην εστία, τους Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Θοεφίλ-Καθρίν και Πέρκοβιτς τετράδα στην άμυνα, Μίσιτς και Σούσιτς ήταν στον άξονα, με τον Μπατούρινα μπροστά τους, τους Σπίκιτς και Χότζα στα άκρα και τον Πέτκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον ΠΑΟΚ ο Κοτάρσκι ήταν στην εστία,με τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κετζιόρα και Ότο τετράδα στην άμυνα. Οι Μεϊτέ και Οζντόεφ ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Κωνσταντέλια μπροστά τους, τους Τάισον και Α. Ζίβκοβιτς στα δύο άκρα και τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Μπορούσε και αλλιώς, αλλά τελικά «τσίκνισε»

Ο Ότο «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα με την καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πλήρωσε ένα μεγάλο λάθος του Ότο. Ο Ισπανός έβγαλε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι τον Πέτκοβιτς ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου, αλλά στην επαναφορά έκανε το 1-0 στο 37’. Δευτερόλεπτα νωρίτερα η Ντιναμό είχε… προειδοποιήσει με ένα πολύ καλό σουτ του Μπατούρινα το οποίο είχε διώξει δύσκολα ο Κοτάρσκι.

Για τον ΠΑΟΚ η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν μία κεφαλιά του Ζίβκοβιτς από σέντρα του Μπάμπα στο 27’. Γενικά στο ματς κυριάρχησαν τα λάθη και οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες για τις δύο ομάδες.

Ο Πέτκοβιτς δεν συγχωρεί 

Χωρίς μεγάλη ευκαιρία κύλησε το πρώτο μισό του δεύτερου μέρους, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες προϋποθέσεις για γκολ, αλλά να μην απειλούν ουσιαστικά. Μέχρι το 71’ όταν η Ντιναμό βρήκε και δεύτερο γκολ από ακόμη μία κακή αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Μπατούρινα έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Κετζιόρα δεν μπόρεσε να κόψει και ο Πέτκοβιτς δεν αστόχησε απέναντι από τον Κοτάρσκι για το 2-0.

Η Ντιναμό είχε πλέον τα πάντα υπέρ της στο ματς, αλλά στο 84’ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει όταν ο Μουργκ πλάσαρε μόλις άουτ μέσα από την περιοχή. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «ασπρόμαυροι» έχασαν απίθανη ευκαιρία με σέντρα-σουτ του Ντεσπόντοφ που κόντραρε και ανάγκασε τον Νέβιστιτς σε μεγάλη επέμβαση.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Σ. Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνέ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς (72’ Κανέκο), Μπατούρινα (90+3’ Χαλίλοβιτς), Χότζα (46’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89’ Κουλένοβιτς)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (83’ Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (60’ Ντεσπόντοφ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ