Ολυμπιακός: Τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς που έχει νικήσει με 3+ γκολ διαφορά (vids)

Ολυμπιακός: Τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς που έχει νικήσει με 3+ γκολ διαφορά (vids)

Το «θαύμα» με τη Μακάμπι και οι φορές που ο Ολυμπιακός έχει νικήσει εκτός έδρας στην Ευρώπη με 3+ γκολ διαφορά

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή απόψε (14/3, 22:00) στη Σερβία κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa Conference League.

Το 1-4 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση και να είναι εκείνοι που θα πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» θα τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Υπάρχουν λόγοι πολλοί…

«Mission Impossible» θα έλεγε κανείς η υπόθεση πρόκριση για τον Ολυμπιακό, καθώς χρειάζεται νίκη με 3 γκολ διαφορά για να οδηγήσει το ζευγάρι σε παράταση και με 4 γκολ για να περάσει στην επόμενη φάση του ECL. Αλλά η αλήθεια είναι πάντως πως οι Πειραιώτες έχουν πάρει ουκ ολίγες φορές εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη με 3+ γκολ διαφορά. Για την ακρίβεια, το έχουν καταφέρει 7 φορές κατά το παρελθόν.

Οι 7 εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού με 3+ γκολ διαφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η πρώτη εκτός έδρας επικράτηση με 3 γκολ διαφορά στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό επετεύχθη το 1992. Μπορεί η ελληνική ομάδα στο πρώτο ματς να ηττήθηκε από τη Τσερνομόρετς στο γήπεδό της με σκορ 1-0, αλλά έχοντας ένα άνετο βράδυ στην Ουκρανία πήρε τη νίκη με 3-0 και πέρασε στην επόμενη φάση.

Η επόμενη ήρθε τον Οκτώβριο του 1996, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ουνιόν Λουξεμβούργου με 3-0. Tόσο στο πρώτο ματς όσο και στο δεύτερο το σκορ ήταν ίδιο και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-0.

Τη σεζόν 2010-11 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την αλβανική Μπέσα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 5-0, με τη ρεβάνς να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα (6-1). Έπειτα, αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ…

Το 2013-14 ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Άντερλεχτ με 3-0 για τους ομίλους του Champions League, σε μία χρονιά όπου πέταξε έξω την Μπενφίκα και τη βελγική ομάδα και κόντραρε στα ίσια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16».

Επόμενο 0-3 για τους Πειραιώτες ήταν κόντρα στην Οσμανλίσπορ τη σεζόν 2016-17 για τη φάση των «32» του Europa League, το οποίο έδωσε την πρόκριση έπειτα από το 0-0 του «Γ. Καραϊσκάκης». Στους «16» η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από την Μπεσίκτας.

Μία ακόμη τριάρα για τον Ολυμπιακό στην Τουρκία! Αυτή τη φορά την 2021-22 περίοδο, με το 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία για τους ομίλους του Europa League, το οποίο του χάρισε ουσιαστικά τότε τη δεύτερη θέση πίσω από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την πρόκριση στα νοκ-άουτ, όπου ήρθε στη συνέχεια ο αποκλεισμός από την Αταλάντα.

Τελευταία νίκη με 0-3 ήταν φέτος για τα play offs του Europa League, ξανά στη Σερβία όπου θα αγωνιστεί πάλι απόψε! Τότε ήταν με τη Τσουκαρίτσκι και με συνολικό σκορ 6-1 ο Ολυμπιακός πέρασε στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ