Mr Assist: Στο top-3 της Ευρώπης ο Φορτούνης-  O Βιρτς των 100 εκατ ευρώ και το ρεκόρ του αρχηγού

Mr Assist: Στο top-3 της Ευρώπης ο Φορτούνης- O Βιρτς των 100 εκατ ευρώ και το ρεκόρ του αρχηγού

Ο Κώστας Φορτούνης κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του και τρελαίνει τους αριθμούς

Μια ιδιαίτερη πρωτιά διεκδικεί ο Κώστας Φορτούνης σε αυτή την τόσο παράξενη σεζόν του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός, συνεπής σε εκείνο το… δίπολο κιθαρίστας (γκολ) και ντράμερ (ασίστ) βρίσκεται σε μια επίλεκτη λίστα 20+ ποδοσφαιριστών με διψήφιο λογαριασμό στις δύο αυτές βασικές «κατηγορίας». Κυρίως όμως είναι τρίτος στην κατάταξη των «δημιουργών» ολόκληρης της Ευρώπης. Μετρά 16 ασίστ (και 10 γκολ). Μια λιγότερη από το παιδί θαύμα του Γερμανικού ποδοσφαίρου, τον Φλόριαν Βιρτς της Λεβερκούζεν –και των 100 εκατ ευρώ χρηματιστηριακής αξίας- και τρείς λιγότερες από τον Κάμερον Πουέρτας, το 10άρι της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ που αισίως έχει φτάσει στις 19 τελικές πάσες.

Ο Έλληνας άσος είναι πάνω από τον Μπουκαγιό Σακά (Άρσεναλ. 15), τον εξαιρετικό Πέδρο Γκονζάλες (Σπόρτινγκ Λισαβόνας 14), τον Μο Σάλαχ (Λίβερπουλ) και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε (Σίτι) που έχουν από 13 κλπ. Και αν κάποιος θεωρεί σε μια τέτοια «ανάγνωση» το χαμηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος; Μια βασική λεπτομέρεια. Ο Φορτούνης τις 9 από τις 16 ασίστ φέτος τις έχει μοιράσει στα κύπελλα Ευρώπης!

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το κίνητρο του Λούντζη και το… παράπονο του Μπαρτζώκα με τον Μήτρου-Λονγκ

Αν προλαβαίνει για την πρώτη θέση; Θα φανεί. Υπάρχουν εννέα ματς πρωταθλήματος στα playoffs και τουλάχιστον οι δύο προημιτελικοί με την Φενερμπαχτσέ στο Conference League. Κατά μέσο όρο ως εδώ ο Έλληνας άσος δίνει σχεδόν μια ασίστ ανά δύο συμμετοχές (16/38-42,1%) άρα η λογική λέει πως ο λογαριασμός του μπορεί να αυγατίσει και άλλο. Το σίγουρο είναι πως το παρελθόν του επιμένει ότι μπορεί και παραπάνω.

Διότι τη σεζόν 2015-16 με τον Μάρκο Σίλβα προπονητή είχε κάνει εκείνο το απίθανο 21 γκολ- 17 ασίστ (39 παιχνίδια). Στις 16 ασίστ είχε σταματήσει τη σεζόν 2018-19 (17 γκολ-16 ασίστ σε 43 συμ). Συνολικά ο αρχηγός σε 332 συμμετοχές έχει φτάσει στις 103 ασίστ. Θέλει μια συμμετοχή για να ξεπεράσει τον Αλέκο Αλεξανδρή στην 4η θέση και είναι καιρό τώρα ο κορυφαίος δημιουργός στην ιστορία του club. Παράλληλα είναι σε απόσταση επτά γκολ από το να γίνει ο πρώτος στην ιστορία του Ολυμπιακού με τριψήφια επίδοση σε γκολ και ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ