Ο Θρύλος της Πόλης φοράει ερυθρόλευκα. Το ταξίδι συνεχίζεται…

Ο Θρύλος της Πόλης φοράει ερυθρόλευκα. Το ταξίδι συνεχίζεται…

Ο Τζολάκης, ο Ιμπόρα και ο συγκλονιστικός Μεντιλίμπαρ. Κάποια στιγμή θα ερχόταν. Ήρθε στην πιο αλλόκοτη χρονιά.

Δύο μήνες πριν οι οπαδοί του Ολυμπιακού σιχτίριζαν και αναθεμάτιζαν με το θέαμα και την εικόνα της ομάδας τους. Το να ονειρεύονται τα μεγαλεία ενός τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από το όνειδος μιας χρονιάς που φαινόταν χαμένη, στο μεγαλύτερο βράδυ της ευρωπαϊκής ιστορίας του Ολυμπιακού.

Πώς άλλαξαν τα πράγματα από τότε που ήρθε στον Πειραιά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ολυμπιακός που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό έχει το ανάστημα για να κοιτάξει την Άστον Βίλα στα μάτια.

Ένας ταπεινός άνθρωπος, ένας σοβαρός προπονητής που ανακάτεψε την τράπουλα και πήρε ρίσκα. Από αυτό το ανακάτεμα μας προέκυψε ο ήρωας της Πόλης Κωνσταντίνος Τζολάκης που… μαρμάρωσε τους οπαδούς της Φενέρ πιάνοντας τρία πέναλτι. Το ρίσκο να παίξει φουλ επίθεση με πίεση ψηλά ήταν που έφερε τα τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι και στάθηκε αδύνατο να τα ξεπεράσει η ομάδα του Καρτάλ. Μίλησα στην αρχή του κειμένου για τον ταπεινό άνθρωπο. Ο κόουτς της Φενέρ μετά το 3-2 στο Φάληρο δήλωσε πως η πρόκριση της Φενέρ ήταν σίγουρη.

Ο Μεντιλίμπαρ όταν του το είπαν κράτησε χαμηλούς τόνους και θύμισε ότι η δική του ομάδα ήταν που είχε νικήσει. Καλός προπονητής είναι εκείνος που ανάμεσα στα άλλα προσαρμόζει την ομάδα του στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Το έκανε ο Βάσκος κόουτς βάζοντας στο δεύτερο ημίχρονο τον Ιμπόρα στη θέση του Γιόβετιτς. Οι ερυθρόλευκοι έσφιξαν στη μεσαία γραμμή και οι Τούρκοι έχασαν σταδιακά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ιμπόρα που τον είχαμε… κακοχαρακτηρίσει, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που ήρθε και θα μπορούσε να είναι αυτός ο ήρωας του παιχνιδιού αν η κεφαλιά του δεν πήγαινε στο δοκάρι του Λιβακοβιτς.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε στην παράταση την πρόκριση που με βάση την εμφάνιση του εδικαιουτο για να την πάρει στη διαδικασία της ρωσικής ρουλέτας με ήρωα το νεαρό τερματοφύλακα του που έπιασε τρία στα πέντε! Στο πρώτο παιχνίδιε οι ερυθρόλευκοι καθάρισαν με την παραγωγική επίθεση τους. Στο δεύτερο και κρίσιμο καθάρισαν με την άμυνα τους. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς με όσα έχουν μεσολαβήσει αλλά αληθινό. Για τον Κάρμο το περιμέναμε για τον Ντόη υπήρχαν ερωτηματικά. Να μην κοροιδευομαστε.

Ο νεαρός στόπερ, άσχετα αν στο τέλος αποβλήθηκε, έκανε παιχνίδι καριέρας στην Κωνσταντινούπολη. Με εξαίρεση ένα σουτ του Τάντιτς που πέρασε έξω, μάταια ψάχνω να βρω άλλη άξια λόγου ευκαιρία της Φενέρ. Η άμυνα του Ολυμπιακού κράτησε μακριά από τον Τζολακη τους ακριβοπληρωμένους άσσους της Τουρκικής ομάδας. Κι όσο περνούσε ο χρόνος η κούραση βάραινε περισσότερο στα πόδια των παικτών της Φενέρ παρά σε αυτά των παικτών του Ολυμπιακού που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας στο σημείο να κυριαρχήσουν στη διάρκεια της παράτασης.

Ο Ολυμπιακός που άλλαξε δέρμα το καταχείμωνο πέταξε έξω τη Φενέρ και τώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα. Μπεντιλίμπαρ εναντίον του συμπατριώτη του Έμερι. Η κόντρα δύο Βάσκων αλλά και δύο ομάδων με φιλοδοξίες. Όλοι ξέρουμε ότι η Άστον Βίλα υπερέχει σε αξία παικτών και πάει πολύ καλά στην Πρέμιερ Λιγκ. Όλοι στα νησιά υποκλίνονται στη δουλειά που κάνει εκεί ο Έμερι. Στη θεωρία του πράγματος φαβορί να πάει στον τελικό είναι η ομάδα του Έμερι. Και τι με αυτό; Κι η Φενέρ φαβορί ήταν αλλά η μούρη της έφαγε χώμα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να σηκώσει ανάστημα και να την κοιτάξει στα μάτια. Όταν φτάνεις στους τέσσερις μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης τότε επιβάλλεται να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι. Τα όνειρα δεν είναι… πέναλτι για να αποστρέφει το βλέμμα του ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ίσα-ίσα με την ομάδα που έχει αρχίσει να δημιουργεί, μπορεί να ονειρεύεται και μαζί του ολόκληρη η ερυθρόλευκη οικογένεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ