Ο πολλαπλός ρόλος του Ιμπόρα στο πλάνο του «Μέντι»

Ο πολλαπλός ρόλος του Ιμπόρα στο πλάνο του «Μέντι»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σκέφτεται την χρησιμοποίηση του έμπειρου μέσου στην βασική εντεκάδα κόντρα στην Άστον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία του για τον αγώνα της Πέμπτης με την Άστον Βίλα, τον πιο μεγάλο αγώνα της ιστορίας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στην Αγγλία για τον πρώτο ημιτελικό του Conference League θέλοντας να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο «Βίλα Παρκ» και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έδωσε το «σύνθημα» στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με την Λαμία.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό ο τελικός Κυπέλλου – Τι ισχύει για κόσμο στις κερκίδες

Η πίστη του Ισπανού τεχνικού στις δυνατότητες της ομάδας του είναι δεδομένη και ακλόνητη κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ στην ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Μεντιλίμπαρ σχεδιάζει το πλάνο του για την πολύ μεγάλη αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» στο Μπέρμιγχαμ και στις ασκήσεις επί… χόρτου στο Ρέντη φαίνεται πως βρίσκει θέση ο Βιθέντε Ιμπόρα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού σκέφτεται για μια σειρά από λόγους το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του πολύπειρου μέσου στο βασικό σχήμα των πειραιωτών και η συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται να κερδίζει πόντους.

Πρώτα απ’ όλα ο «Μέντι» προτιμά να παρατάξει την ομάδα του με τρεις παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής και σ’ αυτό το «σενάριο» όλα δείχνουν τον Ιμπόρα.

Να είναι δηλαδή ο Ισπανός, ο τρίτος χαφ μαζί με Έσε και Τσικίνιο, θέλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο να έχει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο, έναν παίκτη που θα προσφέρει στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού βοηθώντας σημαντικά τον Έσε. Με αυτό τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα να έχει έναν πιο προωθημένο ρόλο στο ματς ο Τσικίνιο, για να πάρει πάνω του την δημιουργία των πειραιωτών από τον άξονα.

Ο Μεντιλίμπαρ ξέρει πολύ καλά πως ο αγώνας με την Άστον Βίλα είναι ο πιο απαιτητικός της φετινής σεζόν και θέλει έναν ψηλό παίκτη στο χορτάρι, έναν παίκτη με το ύψος του Ιμπόρα, για να πάρει πρώτες μπάλες στον αέρα αλλά και για να βοηθήσει στις στατικές φάσεις.

Τόσο σε ότι αφορά την άμυνα του Ολυμπιακού όσο όμως και την επίθεση, καθώς θυμίζουμε ότι ο Ιμπόρα είχε δοκάρι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ στο παιχνίδι με την Φενέρ στην Πόλη, όπως επίσης και στο παιχνίδι με τον Άρη στο Βικελίδης.

Ένα ακόμα στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στην σκέψη του Μεντιλίμπαρ για χρησιμοποίηση του Ιμπόρα, είναι δίχως άλλο η εμπειρία του Ισπανού.

Ο 36χρονος χαφ έχει μεγάλες παραστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και η πείρα δεν… αγοράζεται. Είδαμε για παράδειγμα πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια που έδωσε στον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Η είσοδος του Ιμπόρα στο ματς σαν αλλαγή, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση των πειραιωτών, καθώς ο Ισπανός έφερε ισορροπία στον χώρο του κέντρου και ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στην αντίπαλό του να γίνει απειλητική.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την γενικότερη καλή εικόνα του Ιμπόρα από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων ο Μεντιλίμπαρ, τότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος γιατί ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να βάλει βασικό τον έμπειρο μέσο.

Βεβαίως υπάρχουν δύο ακόμα προπονήσεις (Τρίτη και Τετάρτη) πριν ο «Μέντι» αποφασίσει οριστικά για τους έντεκα με τους οποίος θα ξεκινήσει το ματς στο «Βίλα Παρκ» ο Ολυμπιακός, αλλά τούτη την ώρα η επιλογή Ιμπόρα φαντάζει ως η πλέον πιθανή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ