Πήρε παίκτη-έκπληξη της Κ19 ο Μεντιλίμπαρ – Στην αποστολή για το παιχνίδι με την Αστον Βίλα

Πήρε παίκτη-έκπληξη της Κ19 ο Μεντιλίμπαρ – Στην αποστολή για το παιχνίδι με την Αστον Βίλα

Ποιος είναι ο 18χρονος στόπερ Βασίλης Πρεκατές, που συμπεριέλαβε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην αποστολή του πρώτου ημιτελικού του Conference League με αντίπαλο την Αστον Βίλα. To10.gr έχει το ρεπορτάζ...

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο στην κατοχή της. Εδώ και δύο εβδομάδες το τρόπαιο του Youth League κοσμεί την πλούσια τροπαιοθήκη των Ερυθρόλευκων. Με τη γενιά των θαυμάτων του συλλόγου, να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες ημέρες. Οπως αυτές που βιώνει το τελευταίο διήμερα ο Βασίλης Πρεκατές. Ο εκλεκτός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον πρώτο ημιτελικό των Πειραιωτών με την Αστον Βίλα στο Conference League.

Οι γενιά των θαυμάτων του Ολυμπιακού αναζητά χώρο και ευκαιρίες για να αναπτύξει το ταλέντο της και οι ποδοσφαιριστές της να χτυπήσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας και του Βάσκου τεχνικού. Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ο Ισίδωρος Κουτσίδης ήταν εκείνος που είχε πάρει τη μεγάλη χαρά. Πέμπτη βράδυ έζησε από κοντά την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία, Παρασκευή μεσημέρι έπαιξε 90 λεπτά στον ημιτελικό του Youth League με τη Ναντ και τρεις ημέρες μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο «ψηλός» της άμυνας της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου θα ήταν και αυτή τη φορά στην αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα με την Αστον Βίλα, αλλά δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις προπονήσεις των Πειραιωτών, λόγω μια ενόχλησης που αποκόμισε από το πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας Β. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μεντιλίμπαρ να αποφασίσει να ανέβει στην πρώτη ομάδα ο Βασίλης Πρεκατές. Ενας από τους 3 βασικούς στόπερ της πρωταθλήτριας Κ19, βασικός σε όλα τα παιχνίδια της τρελής πορείας έως την κατάκτηση του Youth League.

Ο Πρεκατές γεννήθηκε στα Τρίκαλα, στις 29 Αυγούστου 2005 και είναι γιος του Σάκη Πρεκατέ, πρώην κεντρικού αμυντικού του ΑΟ Τρίκαλα και επί μία δεκαετία επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το 2021, από την ακαδημία Δήμητρα Απόλλων 2005. Δεν έχει κλείσει ακόμη τα 19 του χρόνια, αλλά αποτελεί βασικό στέλεχος των Ερυθρόλευκων. Ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε ότι χρειάζεται έναν κεντρικό αμυντικό για την αποστολή, από τη στιγμή που ο Ανδρέας Ντόη είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Και με δεδομένο τον τραυματισμό του Κουτσίδη, επέλεξε τον Πρεκατέ, σε πρώτη φάση για τις προπονήσεις.

Είναι σαφές πως ο νεαρός στόπερ, ο οποίος, αν και δεξιοπόδαρος, αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός αμυντικός, είναι σχεδόν απίθανο να πάρει χρόνο συμμετοχής στην Αγγλία. Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να τον ανεβάσει στις προπονήσεις έστω και για λίγο, είναι σημαντικό για αυτά τα νέα παιδιά, που έχουν στόχο ζωής να φορέσουν τη φανέλα της πρώτης ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ