Συναγερμός από Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη: «Προσοχή, θα μας προβοκάρουν» – Οσα είπε για τη μάχη με την Αστον Βίλα

Συναγερμός από Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη: «Προσοχή, θα μας προβοκάρουν» – Οσα είπε για τη μάχη με την Αστον Βίλα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι βέβαιος πως η πρόκριση στον τελικό του Conference League θα κριθεί από το πώς θα παίξει και πόσο προετοιμασμένος πνευματικά είναι ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αστον Βίλα και για αυτό έκανε/είπε όσα έπρεπε στο Ρέντη.

Η ευκαιρία, μοναδική. Γιγάντια. Μία στα 100 χρόνια. Κυριολεκτικά. Ο Ολυμπιακός διάγει το 100ό έτος του. Αλλά ποτέ μέχρι φέτος δεν είχε κάνει νίκη ούτε σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έριξε αυτό το… άπαρτο «κάστρο» στα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε. Αλλά σήμερα, είναι η ώρα της πραγματικής ιστορίας. Ο επαναληπτικός ημιτελικός του Conference League με την Αστον Βίλα, είναι το παιχνίδι της ζωής του Ολυμπιακού. Μια μάχη once in a lifetime. Μια μάχη από την οποία οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να βγουν αλώβητοι. Και νικητές.

Το 4-2 του πρώτου αγώνα είναι μια δικλείδα ασφαλείας. Αλλά στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ δεν είναι τίποτε άλλο από το πρώτο ημίχρονο. Διότι το αποψινό παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Ακόμη πιο δύσκολο. Και αυτό μετέφερε ο 63χρονος τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του, τόσο στο βίντεο που έδειξε όσο και στην ομιλία που έκανε πριν την έναρξη της προπόνησης. Εξηγώντας ότι το παιχνίδι θα είναι μια πραγματικό «σκυλομαχία», με τον Ουνάι Εμερι και την ομάδα του να κάνουν ό,τι μπορούν για να χαλάσουν το μυαλό των Πειραιωτών.

«ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ 4-2, ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ»

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Εχουμε μια μάχη μπροστά μας. Η Αστον Βίλα θα παίξει ακόμη πιο δυνατά και θα προσπαθήσει να μας βάλει δύσκολα. Θα μας προβοκάρουν στη διάρκεια του αγώνα. Θέλει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό από την πλευρά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Ολυμπιακού, εξηγώντας σε όλους ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει και πως θα πρέπει να είναι ακόμη πιο δυνατοί, πνευματικά, σωματικά και ψυχολογικά.

Τα λόγια του, πολύ ξεκάθαρα: «Δεν μας αρκεί το 4-2 του πρώτου αγώνα. Ναι, έχουμε δύο γκολ διαφορά, αλλά δεν είναι αρκετά. Σε λίγα λεπτά μπορεί να αλλάξουν όλα εάν δεν είμαστε προσεκτικοί και αποφασιστικοί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ως το τέλος, να παίξουμε το ποδόσφαιρο που παίξαμε και στην Αγγλία και να μην φοβηθούμε. Επίσης, όταν έχετε την μπάλα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο. Να μην επιτρέψουμε αντεπιθέσεις και εύκολες ευκαιρίες στους αντιπάλους μας».

«ΟΧΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΡΙΣΚΑ, ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Ο Βάσκος τεχνικός είχε και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους μέσους και τους αμυντικούς των Πειραιωτών, ζητώντας τους να μην παίρνουν περιττά ρίσκα στη διάρκεια του αγώνα, καθώς αυτά περιμένει η ομάδα του Εμερι για να αντιδράσει και να βρει την παραμικρή ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι. Επανέλαβε, δε, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει όπως ξέρει και έχει συνηθίσει το τελευταίο τρίμηνο, με τη διαφορά πως θα πρέπει να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι στη χρονιά, για να εξασφαλίσει ότι θα πάει παρακάτω. Ότι θα είναι η ομάδα που θα πανηγυρίσει στο σφύριγμα της λήξης. Πριν από αυτό, δεν υπάρχουν περιθώρια για σκέψεις τελικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ