Μεντιλίμπαρ: «Να το κάνουμε όπως με τη Σεβίλλη – Το έκαναν οι Νέοι, γιατί όχι κι εμείς»

Μεντιλίμπαρ: «Να το κάνουμε όπως με τη Σεβίλλη – Το έκαναν οι Νέοι, γιατί όχι κι εμείς»

Να το κάνει φέτος με τον Ολυμπιακό όπως πέρυσι με τη Σεβίλλη θέλει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρίσκεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θέλει σίγουρα να επαναλάβει το περυσινό του κατόρθωμα με την Σεβίλλη και με τον Ολυμπιακό.
Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ο Βάσκος τεχνικός αναφέρθηκε στην επιτυχία των Νέων που έδειξαν τον δρόμο με την κατάκτηση του Youth League, αλλά και τη σημασία που θα έχει η κατάκτηση του τροπαίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Φραπάρ: Ενήμερη η UEFA για όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μεντιλίμπαρ:

Να ‘μαστε πάλι εδώ. Δώδεκα μήνες αφού οδηγήσατε τη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League, επαναλάβατε την επιτυχία με τον Ολυμπιακό…

«Το όλο σενάριο είναι παρόμοιο. Η Σεβίλλη βρισκόταν στη μάχη του υποβιβασμού, δεν ήμασταν σε αυτό το σημείο στον Ολυμπιακό, αλλά οι προσδοκίες εδώ είναι στον ουρανό και δεν τις πλησιάζαμε. Παλέψαμε. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τίτλο στην Ευρώπη, όπως το κάναμε στη Σεβίλλη.

Πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι μας χαμηλά, να αντιμετωπίσουμε τον τελικό σαν κάθε άλλο παιχνίδι. Η εβδομάδα πριν το παιχνίδι θα είναι όσο πιο φυσιολογική γίνεται. Ποτέ δεν κάνω κάτι διαφορετικά, μόνο επειδή έρχεται ένα μεγάλο παιχνίδι. Φτάσαμε έτσι μέχρι εδώ, γιατί να το αλλάξουμε τώρα;».

Έχετε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας σας;

«Μιλούσα πριν λίγες μέρες με τον Ματίας Αλμέιδα, τον προπονητή της ΑΕΚ, που μου είπε: «Συγχαρητήρια για τα όσα έκανες για την ομάδα και κυρίως για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τότε. Μα τότε σκέφτηκα “Έχουμε πετύχει κάτι εδώ».

Ο ενθουσιασμός είναι… χειροπιαστός. Όταν παίζουμε στην έδρα μας, οι οπαδοί βρίσκονται στο γήπεδο μια ώρα πριν από τη σέντρα. Άνθρωποι φωνάζουν σαν τρελοί στους δρόμους. Όποιος με αναγνωρίζει με σταματά να με χαιρετίσει. Σταματούν το αμάξι μου και είναι τρελά ευτυχισμένοι. Απλά ελπίζω να είναι το ίδιο χαρούμενοι και μετά τον τελικό».

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ήδη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο αυτή τη σεζόν, το Youth League. Ήταν αυτό μια πηγή έμπνευσης;

«Πίστευαν όταν κανένας άλλος δεν το πίστευε. Έπαιξαν κόντρα στην Ίντερ στα νοκ άουτ, κόντρα στη Μπάγερν στα προημιτελικά, όλοι νόμιζαν ότι θα τους αποκλείσουν κάθε φορά. Αλλά δεν το έκαναν. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε και κέρδιζε καλά. Τότε, στον τελικό, η αντίπαλος ήταν η Μίλαν, που ήταν ξανά το μεγάλο φαβορί, αλλά κέρδισαν και εκεί!

Ο Ολυμπιακός έχει την πείνα για νίκη, και αν το έκαναν οι Νέοι, γιατί να μην μπορούμε εμείς; Ήμασταν τα αουτσάιντερ απέναντι σε Φερεντσβάρος, Φενέρμπαχτσε και ειδικά Άστον Βίλα, αλλά βρήκαμε τον τρόπο».

Τι θα σημαίνει να κερδίσετε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

«Θα είναι εκπληκτικό. Θα μπούμε στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα δούμε. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο κόντρα σε μια ιταλική ομάδα που αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στους τελικούς. Μπορεί να γίνει το παιχνίδι του καθενός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ