Το εξωφρενικό «87 σε 488 ημέρες» του Εσε και γιατί ο Μεντιλίμπαρ διαχειρίστηκε έτσι τον χρόνο…

Το εξωφρενικό «87 σε 488 ημέρες» του Εσε και γιατί ο Μεντιλίμπαρ διαχειρίστηκε έτσι τον χρόνο…

To10.gr εξηγεί γιατί η απίθανη πορεία του Σαντιάγκο Εσε είναι οδηγός για την απόφαση του Μεντιλίμπαρ για 2,5+1 ημέρες ρεπό, αλλά και καταγράφει στοιχεία και... λεπτά, που προκαλούν αίσθηση, σχετικά με την πορεία της σεζόν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι προπονητής παλαιάς κοπής. Δίκαιος, ευθύς, αλλά και σκληρός με τους ποδοσφαιριστές του. Καταλαβαίνει ότι η πίεση ενός ποδοσφαιριστή, η καταπόνηση και το «πρέπει» είναι στοιχεία που επιβαρύνουν τα πόδια και το κορμί. Αλλά από την άλλη, επιμένει συνεχώς πως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν τελικό.

Τον πρώτο της ιστορίας του. Τον πρώτο για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του. Για τους περισσότερους, μοναδική ευκαιρία να ζήσουν μια τόσο μαγική στιγμή. Και δεν δέχεται συζήτηση επί άλλους θέματος. Ειδικά από τη στιγμή που έχει ως παράδειγμα τον… Σαντιάγκο Εσε.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις προπονήσεις το πρωί της Τρίτης και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνεχίζει την προετοιμασία για τον μεγάλο τελικό με τη Φιορεντίνα. Το πιο μεγάλο παιχνίδι στην ιστορία του συλλόγου. Έναν αγώνα τεράστιας σημασίας. Ένα παιχνίδι που βρίσκει τους δύο αντιπάλους στο τέλος μιας απίθανης πορείας 57 αγώνων. Ιδιος αριθμός αγώνων και για τους δύο διεκδικητές του τίτλου. Με σχεδόν παρόμοια κατανομή αγώνων. Αλλά με κανέναν ποδοσφαιριστή, και από τις δύο πλευρές, να μην έχει αγωνιστεί περισσότερα παιχνίδια σε 1,5 χρόνο από τον Εσε.

Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα παιχνίδια σε ολόκληρη την Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2023. Απός 27 Ιανουαρίου 2023, όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα Αργεντινής με την Ουρακάν, έως τις 29 Μαΐου 2024, όταν θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Conference League, ο Εσε θα έχει συμπληρώσει συνολικά 87 αγώνες!

Ναι, ο αριθμός είναι απολύτως ακριβής. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε αυτές τις μόλις 488 ημέρες, ο Εσε έχει παίξει 37 αγώνες με την Ουρακάν, 49 με τον Ολυμπιακό, εκ των οποίων, 78 παιχνίδια με συμμετοχή άνω των 70 λεπτών και συνολικά 63 ενανηντάλεπτα.

Για να γίνει απολύτως αντιληπτό, ο Εσε αγωνίζεται αυτούς τους μήνες χωρίς να έχει κάνει περισσότερες από 10 ημέρες συνεχόμενες διακοπές και έχοντας κατά μέσο όρο έναν αγώνα ανά 5,6 ημέρες! Αριθμός σχεδόν… ακραίος, που όμως δείχνει πολλά, τόσο για την ποιότητα, τη δουλειά και την αξία του ποδοσφαιριστή όσο και για τις μεγάλες δυσκολίες που κλήθηκε να περάσει ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα.

Φέτος ο Εσε έχει 3.974 αγωνιστικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε σύνολο 49 αγώνων. Αυτή η επίδοση των κατατάσσει στη δεύτερη θέση της σεζόν για τους Ερυθρόλευκους σε λεπτά συμμετοχής, πίσω μόνο από τον Ροντινέι (49 ματς, 4.318 λεπτά). Ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν πριν αποκτηθεί ο Αργεντινός και ήταν εξ αρχής βασικός και αναντικατάστατος στο δεξιό άκρο.

Κλείνοντας, έχει αξία να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός έχει συνολικά 9 ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί από 2.900 λεπτά και πάνω φέτος (Πασχαλάκης 3.720, Φορτούνης 3.594, Ρέτσος 3.579, Ελ Κααμπί 3.331, Μασούρας 2.999, Ποντένσε 2.985, Ορτέγκα 2.955). Κάτι που ουσιαστικά εξηγεί και την απόφαση του Μεντιλίμπαρ να δώσει 2,5+1 ημέρες ξεκούρασης στους ποδοσφαιριστές του, σε αυτό το τελευταίο 10ήμερο, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Βάσκος θέλει οι παίκτες του να είναι καλά. Θέλει να είναι φρέσκοι. Και κυρίως, θέλει να είναι ξεκούραστη πνευματικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ