Ζέκα : «Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Ζέκα : «Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Όλα όσα είπε ο Ζέκα Ροντρίγκες για τη χθεσινή (5/8) πρόκριση της Κοπεγχάγης, την επικείμενη αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ζέκα μετά την πρόκριση επί της Μπασακσεχίρ συνεχίζει να ονειρεύεται μεγαλύτερες επιτυχίες με την Κοπεγχάγη και επιθυμία του αποτελεί το γεγονός να αποκλείσει και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επιπλέον, μίλησε για την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό που δεν τον ξεχνά ποτέ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέκα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Συγχαρητήρια για την πολύ μεγάλη επιτυχία σας με την Κοπεγχάγη. Πρόλαβες να… κοιμηθείς καθόλου;
«Σε ευχαριστώ πολύ. Λίγο, ναι… Πρόλαβα (σ.σ. γελάει). Ήταν μία απίστευτη βραδιά για όλους μας. Και για την ομάδα και για μένα προσωπικά, διότι δεν είχα βρεθεί ως τώρα στην καριέρα μου σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γράψαμε ιστορία για όλο το κλαμπ και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε, απέναντι σε μία πολύ σπουδαία ομάδα. Μην ξεχνάς ότι πριν από λίγες μέρες η Μπασακσεχίρ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Τουρκίας. Κι αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντική την επιτυχία μας…».

Και οι αντιδράσεις του κόσμου μετά το ματς, θα πρέπει να σου θύμισαν κάτι από… Ελλάδα.
«Όχι μόνο μετά το ματς, αλλά και πριν από τη ρεβάνς. Οι φίλαθλοί μας ήταν έξω από το γήπεδο, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας λόγω του κορωνοϊού, και μας έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη. Ακόμη και την ώρα του αγώνα φώναζαν έξω από το «Parken» και ήταν σαν να τους έχουμε… μέσα στο γήπεδο. Τους λείπει πολύ το γεγονός ότι δεν μπορούν να δουν από κοντά τους αγώνες λόγω της κατάστασης. Αλλά τους… αποζημιώσαμε με την πρόκριση και στήθηκε ένα μεγάλο… γλέντι μετά τον αγώνα. Ακόμη πανηγυρίζει όλη η… πόλη και, μαζί με τον κόσμο, πανηγυρίζαμε και εμείς σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 6/8) στην προπόνηση».

Το πρώτο ματς είχε γίνει τον Μάρτιο, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Ακολούθησαν πάρα πολλά σ’ αυτούς τους πέντε μήνες, υπήρξε το lockdown, γυρίσατε μετά στις προπονήσεις, παίξατε το υπόλοιπο της σεζόν στη Δανία. Στη «στόχευση» που είχατε βάλει σαν ομάδα, είχατε «κυκλώσει» κυρίως αυτό το ματς με τη Μπασακσεχίρ;
«Όταν επιστρέψαμε στις προπονήσεις, είχαμε βάλει τρεις στόχους: Ο πρώτος ήταν να μειώσουμε τη διαφορά μας από τη Μίντιλαντ που βρισκόταν στην κορυφή. Δεν το καταφέραμε γιατί είχαμε ορισμένα άτυχα αποτελέσματα, που δεν μας επέστρεψαν να «μαζέψουμε» την απόσταση. Ο δεύτερος στόχος ήταν να πάρουμε τουλάχιστον τη 2η θέση για να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή συμμετοχή μας και την επόμενη σεζόν. Το πετύχαμε, αν και είναι αλήθεια πως το κάναμε λίγο… θρίλερ (σ.σ. γελάει). Διότι ενώ ήμασταν όλη τη σεζόν 2οι, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος βρεθήκαμε στην 3η θέση, αλλά με τη νίκη που κάναμε στην έδρα της Άαλμποργκ (σ.σ. 1-0 με γκολ του Ζέκα) πήραμε ξανά τη 2η θέση και την κρατήσαμε. Ο τρίτος στόχος ήταν η ρεβάνς με τη Μπασακσεχίρ. Θέλαμε πολύ να περάσουμε, το συζητούσαμε για μέρες μέσα στα αποδυτήρια. Ηταν τρομερά δύσκολη ομάδα η Μπασακσεχίρ, όμως κάναμε το «τέλειο» παιχνίδι και περάσαμε απόλυτα δίκαια στους «8»».

Το γρήγορο γκολ (στο 4ο λεπτό με τον Γουίντ) ήταν το «κλειδί» για την πρόκριση;
«Ναι! Είχαμε πει ότι έπρεπε να σκοράραμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να ισοφαρίσουμε το σκορ του πρώτου αγώνα και να μεταφέρουμε την πίεση σε αυτούς. Γιατί αν δεν βάζαμε ένα γρήγορο γκολ, κάθε λεπτό που θα περνούσε, θα ήταν υπέρ τους. Θέλαμε να σκοράρουμε πρώτοι και μετά να διαχειριστούμε το ματς με προσοχή. Γιατί ακόμη κι αν έμεινε αυτό το 1-0, στη χειρότερη θα μας οδηγούσε στην παράταση. Είχαμε δει πολλά πράγματα στο βίντεο, αναλύσαμε καλά το πώς παίζει η Μπασακσεχίρ και μετά το 1-0 ξέραμε πως θα έπρεπε σιγά-σιγά να «ανοίξουν» κι εκείνοι το παιχνίδι τους. Πολύ περισσότερο μετά το 2-0… Τους είχαμε «διαβάσει» καλά και γνωρίζαμε σε κάθε σημείο του αγώνα πως έπρεπε να αντιδράσουμε. Κι αυτό έκανε πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς».

Και τώρα… προημιτελικός με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ίσως το πιο «μεγάλο» όνομα του εφετινού Europa League, αλλά ποιος μπορεί να σας «απαγορεύσει» τα όνειρα;
«Να σου πω την αλήθεια, είμαστε όλοι μας ενθουσιασμένοι που θα αντιμετωπίσουμε μία τόσο μεγάλη ομάδα στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σ’ αυτή τη φάση όλες οι ομάδες είναι μεγάλες, είναι οι καλύτερες. Εννοείται πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το μεγάλο φαβορί και, αν είχαμε να δώσουμε δύο αγώνες απέναντί τους, θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη η αποστολή μας. Όμως το γεγονός ότι θα παίξουμε ένα ματς νοκ-άουτ και σε ουδέτερη έδρα, ίσως είναι καλό για εμάς. Ίσως καταφέρουμε να τους… αιφνιδιάσουμε. Έχουμε δει, άλλωστε, πολλές εκπλήξεις στα Κύπελλα Ευρώπης σε αυτό το επίπεδο. Μακάρι την προσεχή Δευτέρα (10/8) να γίνει άλλη… μία και να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάρουν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς».

Είναι μία τρομερά δύσκολη χρονιά η εφετινή, απ’ όλες τις απόψεις, με τις συνθήκες και τις αλλαγές που έφερε στη ζωή όλων μας η πανδημία του κορονοϊού. Εσύ πως το βίωσες και το βιώνεις όλο αυτό;
«Είναι κάτι πρωτόγνωρο, για όλο τον κόσμο. Για μεγάλο διάστημα δεν μπορούσα να δω την οικογένειά μου, ήμουν μόνος εδώ στην Κοπεγχάγη και δεν μπορούσα να βγω έξω, γιατί -θέλοντας και μη- φοβάσαι ακόμη και να… ακουμπήσεις κάτι. Έμεινα πολλές μέρες στο σπίτι, όπως όλος ο κόσμος, κι αυτή ήταν ίσως μία απ’ τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Αλλά το ίδιο ισχύει για κάθε άνθρωπο. Ευτυχώς υπάρχει και η… τεχνολογία και μπορούσα να δω λίγο τους δικούς μου ανθρώπους μέσω των τηλεφώνων, του Facetime. Δεν ήταν εύκολο, φίλε, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε και να προχωρήσουμε. Επίσης, σιγά-σιγά αρχίζει και σου βγαίνει και λίγο η κούραση, γιατί παίζουμε ένα χρόνο ασταμάτητα μπάλα. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι. Σκέφτομαι μόνο το επόμενο ματς…».

Εσύ παίζεις ακόμη αγώνες της… παλιάς σεζόν (2019/20), ωστόσο, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους σου στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, που ξεκίνησαν σήμερα (Πέμπτη 6/8) την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020/21;
«Εύχομαι ολόψυχα να έχουν μία καλή σεζόν. Να είναι όλοι οι παίκτες γεροί και δυνατοί χωρίς τραυματισμούς. Να έχει καλή επιτυχία ο νέος προπονητής κ. Πογιάτος, συνεχίζοντας την πολύ καλή δουλειά που έκανε ο κ. Δώνης και να πετύχει η ομάδα όλους τους στόχους που θα βάλει για τη νέα χρονιά. Πάντα είναι στην καρδιά μου ο Παναθηναϊκός και πάντα τον σκέφτομαι και τον παρακολουθώ. Εύχομαι ό,τι καλύτερο…».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ