Λεβερκούζεν – Ρέιντζερς 1-0

Λεβερκούζεν – Ρέιντζερς 1-0

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε 1-0 της Ρέιντζερς στο δεύτερο μεταξύ τους ματς (3-1 είχε νικήσει στη Γλασκώβη) και πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση για το Final 8 του Europa League.

Μετά το 3-1 στη Γλασκώβη επί της Ρέιντζερς, η Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Europa League.

Οι Γερμανοί νίκησαν και στον επαναληπτικό (1-0) και πήραν δικαίως το εισιτήριο για το Final 8 της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ σε νοκ-άουτ αγώνα.

Η ομάδα του Πίτερ Μπος άρχισε δυναμικά, είχε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 15ο λεπτό, με τον Χάβερτς να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Ο 21χρονος ήταν αρκετά επικίνδυνος και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του ΜακΓκρέγκορ στο 24ο λεπτό. Οι Σκωτσέζοι δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους, ενώ η Λεβερκούζεν πίεζε διαρκώς για να πάρει το προβάδισμα.

Το γκολ τελικά για τους Γερμανούς ήρθε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αράνγκις βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Ντιαμπί, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και νίκησε από κοντά τον ΜακΓκρέγκορ για το 1-0 στο 51ο λεπτό.

Η Λεβερκούζεν συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Χόλαντ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του στο 61ο λεπτό αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα της Ρέιντζερς.

Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ απείλησε προς το τέλος του παιχνιδιού, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Στο 71ο λεπτό ο Γκόλντσον έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Ταπσόμπα έσωσε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο 81ο λεπτό η προσπάθεια του Στιούαρτ κόντραρε, ενώ στην τελευταία φάση (90+1′) ο Μπάρισιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χραντέτσκι.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Λ.Μπέντερ (68’ Ντράγκοβιτς), Ταπσόμπα, Σ.Μπέντερ (77’ Τα), Σινγκχράφεν, Αρανγίς, Παλάσιος (87’ Στανίλεβιτς), Βίρτς (68’ Μπαουμγκάρτλινγκερ), Χάβερτς, Ντιαμπί (68’ Μπέιλι), Φόλαντ

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ (77’ Στιούαρτ), Ελάντερ, Γκόλντσον, Μπάρισιτς, Τζακ, Αρίμπο, Μπάρκερ (60’ Χάτζι), Ντέιβις (66’ Άρφιλντ), Κεντ (66’ Τζόουνς), Μορέλος (77’ Πάτερσον)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ