Όταν (και) η τύχη σου γυρνάει την πλάτη: Τα απίθανα του πρώτου ματς, ο Σα, ο Αλέν και οι τρεις ενέσεις στη μέση του Μπα!

Όταν (και) η τύχη σου γυρνάει την πλάτη: Τα απίθανα του πρώτου ματς, ο Σα, ο Αλέν και οι τρεις ενέσεις στη μέση του Μπα!

Στα δύο παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός με τη Γουλβς πήγαν στραβά όσα μπορούσαν να πάνε, αλλά και πάλι άξιζε και θα προκρινόταν, εάν τον άφηναν.

Στη μάχη του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, και στα δύο παιχνίδι, ο ερυθρόλευκοι βίωσαν σχεδόν τα πάντα. Ο,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε. Για την ακρίβεια, σχεδόν τίποτε δεν πήγε όπως θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε. Εμεινε με 10 ποδοσφαιριστές από το 29ο λεπτό. Αλλά παρά ταύτα, σκόραρε και ήταν ανώτερος από την αντίπαλό του. Δέχθηκε την ισοφάριση στο 67ο λεπτό, με την μπάλα να κοντράρει στον Μπουχαλάκη. Σε μια φάση ρουτίνας για τον Σα.

Από την εικόνα των δύο ομάδων, ωστόσο, μπορούσε και ο πλέον αδαής να καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός την «είχε» την αγγλική ομάδα. Ηταν καλύτερα προετοιμασμένος. Καλύτερα «δουλεμένος» και οι ποδοσφαιριστές του είχαν την εμπειρία και την προσωπικότητα να διαχειριστούν πιεστικές και δύσκολες καταστάσεις.

Αφού η πανδημία του Κορωνοϊού τα έφερε όλα πίσω, μόλις πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του επαναληπτικού στο Μολινό, ο Ολυμπιακός χάνει μα απίθανο τραυματισμό τον Ζοσέ Σα. Ράγισμα στον αγκώνα, από… σουτ συμπαίκτη στην προπόνηση και κακή εκτίμηση του Πορτογάλου στην απόκρουση της μπάλας! Πρωτοφανές.

Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει στο πιο κρίσιμο φετινό του παιχνίδι με τον Μπόμπι Αλέν κάτω από τα δοκάρια. Η εξέλιξη του αγώνα στο Μολινό φανέρωσε την τεράστια απώλεια του Σα. Αλλά και την ανετοιμότητα του Γάλλου γκολκίπερ, ο οποίος λύγισε από την πίεση και τη σημασία του αγώνα. Εξάλλου, ήταν μόλις η πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση σε όλη την καριέρα του.

Σαν να μην έφταναν αυτά, στην προπόνηση της Δευτέρας ο Μπα κάνει παράπονα για ενοχλήσεις στη μέση. Η εξέταση δείχνει ισχιαλγία. Ο Σενεγαλέζος προπονείται συντηρητικά, αλλά πονάει πολύ. Ταξιδεύει με τις πιθανότητες να αγωνιστεί στο 50-50. Στην προπόνηση της Τετάρτης κάνει ένεση και αισθάνεται καλύτερα. Την Πέμπτη, παρότι ο πόνος παραμένει, ζητάει να παίξει και κάνει τρεις ενέσεις!

Όλες αυτές οι απίθανες συμπτώσεις, σε δύο παιχνίδια, τα πιο κρίσιμα της φετινής σεζόν στην Ευρώπη. Συμπτώσεις που έβαλαν το λιθαράκι τους για να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός. Συμπτώσεις, ωστόσο, που δεν θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό, εάν δεν έβαζε τη… σφυρίχτρα του ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ και οι συνεργάτες του.

ΑΝΤΙ ΕΠΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Για την ιστορία, από σήμερα και έως τις 18 Αυγούστου, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα βρίσκονται σε διακοπές. Διακοπές απαραίτητες για όλους. Καθώς μετά από 14 συνεχόμενους μήνες προπονήσεων και αγώνων, είναι το μίνομουν που μπορούν να έχουν. Εξάλλου, η χρονιά που ολοκληρώθηκε για τους Πειραιώτες, ήταν σπουδαία. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα κόντρα σε ένα σύστημα που δεν τους γούσταρε και τους το έδειχνε με κάθε τρόπο. Εφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου, μιας διοργάνωσης που ευτελίστηκε, γιατί η ΑΕΚ δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Και έφτασε μια ανάσα από τους 8 του Europa League. Μια ανάσα από εκεί που άξιζε να βρίσκεται σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ