Η δευτεραθλήτρια Ελβετίας στον δρόμο της ΑΕΚ (vids)

Η δευτεραθλήτρια Ελβετίας στον δρόμο της ΑΕΚ (vids)

Το προφίλ της ελβετικής ομάδας, που καλείται να ξεπεράσει η ΑΕΚ.

Η κληρωτίδα είχε… κέφια και έφερε την Σεντ Γκάλεν στον «κιτρινόμαυρο» δρόμο. Σίγουρα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ δε θα είχαν ως πρώτη επιλογή τους Ελβετούς, αλλά και πάλι η Ένωση είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Σεντ Γκάλεν στον τρίτο προκριματικό του Europa League, μια ομάδα που ιδρύθηκε το μακρινό 1879.

Έδρα των Ελβετών είναι το Kybun Park, χωρητικότητας 20.000 θεατών. Από αυτό το γήπεδο καλείται να περάσει η Ένωση για να βρεθεί στον… προθάλαμο των ομίλων.

Προπονητής της ελβετικής ομάδας είναι από το καλοκαίρι του 2018 ο Γερμανός Πέτερ Τσάιντλερ. Στην πρώτη του σεζόν, η Σεντ Γκάλεν τερμάτισε στην 6η θέση της κατάταξης.

Ωστόσο, την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Η Σεντ Γκάλεν βρέθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στο -8 από την πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις και εξασφάλισε μια… ευκαιρία στα προκριματικά του Europa League.

Οι τίτλοι

H ελβετική ομάδα, παρόλο που έχει πολλά χρόνια ζωής δεν διαθέτει… πλούσια τροπαιοθήκη. Η Σεντ Γκάλεν έχει κατακτήσει μόλις 2 πρωταθλήματα (1903-1904, 1999-2000) και ένα Κύπελλο Ελβετίας (1968-1969). Παράλληλα, έχει στην κατοχή της τρία Challenge Cups (1971, 2009, 2012) και ένα League Cup (1978).

Το μεταγραφικό πάρε-δώσε

Οι Ελβετοί έχουν ήδη προχωρήσει σε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του Πέτερ Τσάιντλερ έχει ήδη αποκτήσει τους Βατκόβιακ, Καμπερι, Ντουά, Αμπάζ και Μπούμπα.

Από την Σεντ Γκάλεν, αποχώρησαν για άλλες… πολιτείες οι Ίτεν, Κλίνσμαν, Χέφτι, Κχουκ, Βίλοτιτς, Ντεμίροβιτς. Μεγάλες απώλειες οι Ίτεν και Ντεμίροβιτς, καθώς ήταν οι δυο πρώτοι σκόρερ των Ελβετών.

Το… αστέρι

Μετά και τις απώλειες των δύο βαρβάτων επιθετικών, αστέρι της ομάδας θεωρείται ο Ισπανός μέσος Τζόρντι Κιντιγιά. Τη σεζόν που μας πέρασε, ο 26χρονος χαφ κατέγραψε συνολικά 35 συμμετοχές, σημειώνοντας 13 γκολ, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ. Βρίσκεται στους Ελβετούς από το καλοκαίρι του 2018 και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται την επόμενη χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ