Ριέκα : Η κυπελλούχος Κροατίας στον δρόμο του Άρη (vids)

Ριέκα : Η κυπελλούχος Κροατίας στον δρόμο του Άρη (vids)

Η κληρωτίδα έβγαλε την Ριέκα από την Κροατία, στον δρόμο του Άρη, αν ο ελληνικός σύλλογος αποκλείσει την Κόλος Κοβάλιβκα. Αυτό είναι το προφίλ της κυπελλούχου Κροατίας.

Ο Άρης έμαθε χθες (31/08) τον αντίπαλο του για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, ο οποίος είναι η ουκρανική Κόλος Κοβάλιβκα. Σήμερα (01/09), ωστόσο, έμαθε το εμπόδιο που θα έχει και στην επόμενη φάση, εφόσον προκριθεί. Αυτή είναι η Ριέκα.

Η ομάδα από την Κροατία, τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος την περσινή χρονιά ενώ κατέκτησε το κύπελλο της χώρας. Η έδρα της είναι στην ομώνυμη πόλη και έχει χωρητικότητα 9.000 θεατών ενώ έχει ιδρυθεί το 1946.

Στο «τιμόνι» της ομάδας βρίσκεται ο Σλοβένος Σίμον Ρόζμαν από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2019. Αυτή την στιγμή, μετά από τρεις αγωνιστικές, μετράει δύο νίκες και μία ήττα ενώ από το ρόστερ, ξεχωρίζει ο Κροάτης Φράνκο Αντριγιάσεβιτς, ο οποίος έχει παραχωρηθεί δανεικός από την Γάνδη.

Ο κροατικός σύλλογος έχει βρεθεί δύο φορές στον δρόμο ελληνικών ομάδων. Αρχικά, αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στα play-off του Champions League, το 2017, όταν και αποκλείστηκε με δύο ήττες σε δύο παιχνίδια (2-1 εκτός και 1-0 εντός). Στην συνέχεια, έπεσε πάνω στην ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, όπου γνώρισε την ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ και ήρθε ισόπαλη με 2-2 στην Κροατή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ