Άρης – Κόλος Κοβαλίβκα 1-2

Άρης – Κόλος Κοβαλίβκα 1-2

Μεγάλο κάζο για τον Άρη που έχασε με 1-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης από την άσημη Κόλος Κοβαλίβκα και αποχαιρετά πρόωρα το Europa League. Τέλος και στο ιστορικό αήττητο 52 χρόνων.

Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε ο Άρης στο ευρωπαϊκό του ραντεβού με την Κόλος Κοβαλίβκα. Οι «κίτρινοι» παρουσίασαν τεράστια αμυντικά προβλήματα και αδυναμία στη δημιουργία με τους πρωτάρηδες Ουκρανούς να παίρνουν τη νίκη με 2-1 και να αφήνουν τον Άρη εκτός συνέχειας στο Europa League. Παράλληλα μπήκε τέλος και στο ιστορικό αήττητο σερί του Άρη εντός έδρας στην Ευρώπη, όπου είχε να χάσει 52 χρόνια και 28 ματς (1-2 από την Ουίπεστ στις 6 Οκτωβρίου του 1968).

Ο Άρης την κατοχή αλλά η Κόλος τις ευκαιρίες

Το σκηνικό του παιχνιδιού στο ξεκίνημα ήταν αυτό που λίγο πολύ όλοι περίμεναν. Ο Άρης με την μπάλα στα πόδια και η Κόλος πίσω από τη σέντρα να περιμένει για να χτυπήσει στην κόντρα. Και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια μόνο ακίνδυνη δεν ήταν. Δύο σουτ από Γκάμα (10′) και Μπογκνάνοφ (12′) για Άρη και Κόλος αντίστοιχα, δεν απείλησαν ιδιαίτερα με τους «κίτρινους» να είναι αρκετά πιεστικοί στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα όμως, οι Ουκρανοί άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί και στο 22′ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ αλλά ο Ζοζούλια δεν μπόρεσε να βρει σωστά την μπάλα μόνος μέσα από τη μικρή περιοχή για να σκοράρει. Στο 33′ μάλιστα η Κόλος άγγιξε και πάλι το γκολ με τον Κουέστα να κρατάει το μηδέν σε κεφαλιά του Σμίρνι. Η φάση είχε ξεκινήσει από λάθος του Ρόουζ που έχασε την μπάλα έξω δεξιά από την περιοχή.

Απάντηση με Ματίγια

Η καλύτερη στιγμή του Αρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Ματίγια στο 36′ με τον Μπερτόλιο πάντως να είναι ο πιο δραστήριος και δημιουργικός παίκτης για την ομάδα του Ένινγκ αλλά να μην έχει ανάλογη συμπαράσταση από τους Γκάμα και Φετφατζίδη. Μάλιστα ενώ ο Αργεντινός είχε ξεκινήσει πίσω από τον Λόπεθ και ο Φετφατζίδης στα δεξιά, στα μισά του ημιχρόνου ο Γερμανός τεχνικός τους άλλαξε θέση.

Ροντέο και διπλό σοκ

Με γκολ άρχισε το δεύτερο μέρος αλλά για την Κόλος. Από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Νόβακ σκόραρε με κεφαλιά από κοντά για το 1-0 στο 47′. Σε μια φάση που η αντίδραση της άμυνας του Άρη ήταν τραγική. Στα επόμενα λεπτά η Κόλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μούδιασμα των παικτών του Άρη και να πετύχει κι άλλο γκολ αλλά στο 54′ ήρθε η πρώτη αντίδραση για τους Θεσσαλονικείς με ένα καλό αλλά άστοχο σουτ από τον Φετφατζίδη.

Η δεύτερη αντίδραση ήταν και η… φαρμακερή. Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης έφτασε στο 1-1 με εκπληκτικό γκολ του Γκάμα μέσα από την περιοχή. Η φάση άρχισε ουσιαστικά από προσπάθεια του Μπερτόλιο που κράτησε την μπάλα για να μη βγει κόρνερ και έκανε το γύρισμα προς τον Λόπεθ. Τελικός αποδέκτης ήταν ο Πορτογάλος που έδωσε τη λύση για ακόμη μία φορά.

Η χαρά του Άρη όμως κράτησε μόλις επτά λεπτά καθώς στο 62’ δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Οι Ουκρανοί χτύπησαν στην κόντρα, από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής έγινε το διαγώνιο σουτ με τον Κουέστα να μην διώχνει σωστά και ο Αντιουκχ από κοντά έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Φουλ επίθεση αλλά…

Ο Ένινγκ έριξε τον Μάνο στο ματς αντί του Γκανέα χρησιμοποιώντας όλα του τα όπλα και στο 70′ ο Έλληνας επιθετικός έφτασε κοντά στο γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 75′ και στο 83′ ο Κουέστα με μεγάλες επεμβάσεις κράτησε τον Άρη στο ματς ενώ ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι έφατσαν κοντά στην ισοφάριση με τον Νόβακ να διώχνει την μπάλα στη γραμμή. Στα τελευταία λεπτά ο Άρης πίεσε για το γκολ, έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μαντσίνι από γύρισμα του Ντάτκοβιτς στο 92′ και εκεί τελείωσε το ματς με τους Ουκρανούς να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη πρόκριση.

Αρης: Κουέστα, Λούκας Σάσα (78’ Μαντσίνι), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα (69’ Μάνος, Ματίγια, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Λόπεθ.
Κόλος Κοβαλίβκα: Βόλινετς, Πετρόφ, Χαβρίς, Νόβακ, Ζοζούλια (50’ Μορόζκο), Γέμετς, Μπογκντάνοφ, Ζαντόια, Σμίρνιι (87’ Κοστίσιν), Άντιουκχ, Λισένκο (63’ Σελέζνιοφ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ