ΑΕΚ : Το εντυπωσιακό σερί εκτός έδρας και ο κακός οιωνός ενόψει Βόλφσμπουργκ (pic & vids)

ΑΕΚ : Το εντυπωσιακό σερί εκτός έδρας και ο κακός οιωνός ενόψει Βόλφσμπουργκ (pic & vids)

Η ΑΕΚ πέρασε από το «Kybun Park» διατηρώντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει στα εκτός έδρας ματς του Europa League και ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τη Βόλφσμπουργκ για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Κι εδώ είναι το πρόβλημα...

Το «πρέπει» για την ΑΕΚ ήρθε εις πέρας το βράδυ της Πέμπτης. Έστω κι αν δεν γοήτευσε με την εμφάνισή της, η Ένωση πήρε τη νίκη-πρόκριση επί της Σεντ Γκάλεν με 1-0 και πλέον έρχεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση στα πλέι οφ του Europa League. Η Βόλφσμπουργκ είναι το τελευταίο εμπόδιο για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ώστε να επιστρέψει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τους Γερμανούς να είναι το φαβορί και τους «κιτρινόμαυρους» να κυνηγούν μια υπέρβαση.

Πριν φτάσουμε όμως στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης και δούμε γιατί το παρελθόν… βάζει ένα έξτρα εμπόδιο στην ΑΕΚ, αξίζει να σταθούμε σε μερικά στατιστικά στοιχεία και σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία που συνεχίζει να διατηρεί ζωντανή το σημαντικό διπλό της Ένωσης στην Ελβετία. Σημαντικό τόσο για την ίδια όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που είδε μια ανταγωνίστρια στη βαθμολογία της UEFA χώρα, να χάνει μια ομάδα.

Άχαστη εκτός έδρας

Με τη νίκη της αυτή λοιπόν η ΑΕΚ έφτασε τις τρεις σερί εκτός έδρας στα προκριματικά του Europa League (2-0 την Κραϊόβα, 2-0 την Τράζμπζονσπορ, 1-0 τη Σεντ Γκάλεν) και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ. Παράλληλα έμεινε αήττητη για έκτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι σε προκριματικά είτε για το Europa είτε για το Champions League με τελευταία της ήττα αυτή με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 2/8/17 για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ακολούθησε το 0-0 κόντρα στην Μπριζ για τα πλέι οφ του Europa League την ίδια χρονιά, το 1-1 με τη Σέλτικ και το 2-1 στην Ουγγαρία επί της Βίντι την επόμενη σεζόν για τα προκριματικά του Champions League αλλά και τα τρία ματς που αναφέραμε παραπάνω για τα προκριματικά του Europa League, πέρσι και φέτος.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως η ΑΕΚ μετράει πλέον δέκα σερί ματς χωρίς ήττα εκτός έδρας στο Europa League. Είτε πρόκειται για προκριματικά, είτε για φάση ομίλων, είτε για τους «32» της διοργάνωσης. Η τελευταία ομάδα που νίκησε τον Δικέφαλο ως γηπεδούχος ήταν η Λοκομοτίβ Μόσχας στις 20/10/11 για ένα ματς των ομίλων τότε. Στην τελευταία συμμετοχή της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πριν τον υποβιβασμό της 1,5 χρόνο περίπου αργότερα.

Στοπ στην «κατάρα» του ΟΑΚΑ

Κι ερχόμαστε τώρα στο παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ και στον ένα παραπάνω λόγο που έχει για να ανησυχεί η ΑΕΚ ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης, πέραν της δυναμικότητας του αντιπάλου. Αυτός δεν είναι άλλος από την αντιστρόφως ανάλογη πορεία της ομάδας, στα εντός έδρας παιχνίδια της για το Europa League. Εκεί όπου αγνοεί τη νίκη για έξι σερί ματς. Τελευταία φορά που πανηγύρισε νίκη, η οποία μάλιστα σήμανε και πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, ήταν στις 24/8/17 όταν η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ νίκησε με 3-0 την Κλάμπ Μπριζ.

Από τότε μεσολάβησαν πέντε ισοπαλίες και μία ήττα (2-2 με Αούστρια Βιέννης, 0-0 με Μίλαν, 2-2 με Ριέκα, 1-1 με Ντιναμό Κιέβου, 1-1 με Κραϊόβα και 1-3 με Τράμπζονσπορ) για την ΑΕΚ που αν θέλει να μην αποχαιρετήσει πρόωρα και φέτος την Ευρώπη, θα πρέπει να κάνει την Βόλφσμπουργκ… Μπριζ. Μόνο που κόντρα στους Βέλγους είχε και τη συμπαράσταση του κόσμου της ενώ τώρα λόγω των γνωστών συνθηκών θα παίξει μπροστά σε άδειες κερκίδες.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ