Europa League : Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Europa League : Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα έχει αντιπάλους τις Αϊντχόφεν, Γρανάδα και Ομόνοια στη φάση των ομίλων του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη φάση των ομίλων του Europa League και θα αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων τις Αϊντχόφεν, Γρανάδα και Ομόνοια.

Οι αντίπαλοι που θα αντιμετωπίσει στον όμιλό του ο «Δικέφαλος» του Βορρά είναι οι εξής:

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ιδρύθηκε το 1913 και έχει ως έδρα της το «Philips Stadium» χωρητικότητας 35.000 θεατών. Την περσινή σεζόν βγήκε 4η στο πρωτάθλημα Ολλανδίας το οποίο δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού. Κατέκτησε το πρωτάθλημα για τελευταία φορά το 2018. Προπονητής είναι ο Ρότζερ Σμιντ ενώ κάποιοι δυνατοί παίκτες της είναι ο Φίλιπ Μαξ που αγωνίζεται στην άμυνα, αλλά και ο επιθετικός της, Ντάνιελ Μάλεν. Ξεκίνησε τις φετινές της ευρωπαϊκές υποχρεώσεις από τον 3ο προκριματικό του Europa League όπου χρειάστηκε να αποκλείσει τη σλοβενική Μούρα με 5-1. Στα πλέι οφ νίκησε στη Νορβηγία τη Ρόζενμποργκ με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ιδρύθηκε το 1931 και έχει ως έδρα της το «Λος Κάρμενες» χωρητικότητας 19.000 θεατών. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο πήρε την 7η θέση στη La Liga πραγματοποιώντας μια εξαιρετική χρονιά. Προπονητής είναι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τα μεγάλα ονόματα του ισπανικού συλλόγου είναι ο τερματοφύλακας, Ρουί Σίλβα, ο Ντάρβιν Ματσίς που παίζει ως εξτρέμ, ο δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στόπερ, Χεσούς Βαγιέχο, αλλά και ο επιθετικός Ρομπέρτο Σολδάδο. Ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Για να φτάσει μέχρι τους ομίλους, απέκλεισε την αλβανική Τιούτα (4-0), τη Λοκομοτίβ Τιφλίδας από τη Γεωργία (2-0) και τη σουηδική Μάλμε (3-1).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ιδρύθηκε το 1948 και έχει ως έδρα της το «ΓΣΠ» της Λευκωσίας χωρητικότητας 23.000 θεατών. Πέρσι βρισκόταν στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Κύπρου το οποίο ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού. Προπονητής είναι ο Χένινγκ Μπεργκ ενώ το ρόστερ της απαρτίζεται από ονόματα όπως ο Χάρης Μαυρίας και ο Φώτης Παπουλής που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πολύ καλός είναι επίσης και ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Φαμπιάνο. Οι ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις ξεκίνησαν στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League. Έφτασε μέχρι τα πλέι οφ αποκλείοντας την αρμενική Αραράτ (1-0), την πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας (2-0) και τον Ερυθρό Αστέρα από τη Σερβία (1-1, 4-2 στα πέναλτι). Στα πλέι οφ αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό (2-0, 0-0) με αποτέλεσμα να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ