Αντρέ Σιμόες : Ο άνθρωπος των πλέι οφ (vid)

Αντρέ Σιμόες : Ο άνθρωπος των πλέι οφ (vid)

Η γκολάρα του Αντρέ Σιμόες άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή και την πρόκριση της ΑΕΚ επί της Βόλφσμπουργκ αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος χαφ αναλαμβάνει ρόλο... επιθετικού και ξελασπώνει την ΑΕΚ στην Ευρώπη. Και συγκεκριμένα στα πλέι οφ του Europa League.

Την χρειαζόταν πολύ αυτή τη νίκη η ΑΕΚ. Μια μεγάλη βραδιά, μια σπουδαία ανάμνηση. Κάτι που είχε να προσφέρει στον κόσμο της ουσιαστικά δύο χρόνια τώρα. Από εκείνο το ματς με τη Σέλτικ στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Champions League το 2018. Έκτοτε ακολούθησε μια διετία γεμάτη πίκρες και ήττες σε σημαντικά και κρίσιμα ματς, εντός κι εκτός συνόρων.

Μέχρι το βράδυ της πρώτης του Οκτώβρη και την επική πρόκριση απέναντι στη Βόλφσμπουργκ. Μια πρόκριση που ήρθε με τρόπο… ΑΕΚ. Χαμένο πέναλτι, γκολ των Γερμανών στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και για ακόμη μία φορά όλα να φαίνονται μαύρα για την Ένωση. Μέχρι το 64ο λεπτό. Τότε ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, άναψε την πρώτη σπίθα για την ανατροπή.

Ο αρχηγός (μετά την έξοδο του Μάνταλου) Αντρέ Σιμόες, με έναν κεραυνό κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Περβάν που δεν κατάλαβε καν τι έγινε. Ένα γκολ από έναν παίκτη που λίγοι περίμεναν ότι θα μπορούσε να δώσει τη λύση που έψαχνε εκείνη τη στιγμή η ΑΕΚ κι όμως ο Πορτογάλος το έκανε κι όπως έλεγε στους συμπαίκτες του αργότερα, τους τελείωσε. 

Κι όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σιμόες αναλαμβάνει τη δουλειά του επιθετικού σε πλέι οφ του Europa League. To 2017 μετά το 0-0 στο Βέλγιο η ΑΕΚ υποδεχόταν στο ΟΑΚΑ την Κλαμπ Μπριζ που όπως χθες οι Γερμανοί, έμοιαζε να είναι το φαβορί κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Αλλά υπολόγισε χωρίς την ψυχή του Σιμόες.

Ο 30χρονος άσος έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Εκτός από τη δουλειά του που φυσικά αφορά το αμυντικό κομμάτι και το να αναχαιτίζει τις επιθέσεις των αντιπάλων, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ και στη συνέχεια με δύο δικά του γκολ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, στέλνοντας την ομάδα του πανηγυρικά στους ομίλους της διοργάνωσης. Τυχαίο; Μάλλον όχι…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ