Αποκλείει το άνοιγμα των γηπέδων η Κυβέρνηση της Ισπανίας

Αποκλείει το άνοιγμα των γηπέδων η Κυβέρνηση της Ισπανίας

H κυβέρνηση της Ισπανίας εξακολουθεί να είναι ανένδοτη στην προοπτική της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Ανένδοτη παραμένει η κυβέρνηση της Ισπανίας σχετικά με την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι η ώρα ακόμα να επιτρέψει την είσοδο των οπαδών.

Η UEFA έχει προτείνει την παρουσία κόσμου σε ποσοστό 30% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου στα παιχνίδια των διοργανώσεών της, αρκεί να υπάρχει έγκριση από τις υγειονομικές αρχές της εκάστοτε χώρας.

Ωστόσο, η ισπανική κυβέρνηση παραμένει επιφυλακτική και σύμφωνα με δημοσίευμα της «AS», υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μερικό άνοιγμα των σταδίων, καθώς η συχνότητα εξάπλωσης του κορωνοϊού υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας».

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ, Χαβιέ Ιμπρόντα, μάλιστα, επιμένει στο άνοιγμα των γηπέδων. Συγκεκριμένα, πρότεινε οι αγώνες Σεβίλλη-Ρεν, Γρανάδα-ΠΑΟΚ και Ισπανία-Γερμανία να διεξαχθούν με παρουσία φιλάθλων.

«Προτείνουμε να υπάρχουν 2.500 θεατές σε γήπεδο χωρητικότητας 60.000. Υπάρχει περισσότερο από αρκετός χώρος και απόσταση για να τηρούνται τα μέτρα. Οι προτάσεις μας είναι αρκετά λογικές και τις κάνουμε επειδή υπάρχει ο φόβος για νέα πανδημία.

Οι προφυλάξεις είναι απαραίτητες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Αυτός ο ιός δεν μπορεί να μας παραλύσει και να μας περιορίσει. Ο περιορισμός είναι ένας θρίαμβος για τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ισπανική κυβέρνηση από τη μεριά της δήλωσε πως δεν θα αλλάξει την απόφασή της:

«Δεν έχει αλλάξει κάτι από την τελευταία φορά, η απόφαση της Κυβέρνησης παραμένει και είναι αυτή που μεταφέρθηκε στον Αλεξάντερ Τσεφερίν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Κυβέρνηση της Ισπανίας αποκλείει σθεναρά το άνοιγμα των γηπέδων για τους οπαδούς και το ευρύ κοινό. Είναι πολύ απίθανο αυτή η θέση να αλλάξει φέτος. Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα ήθελε παρά πολύ να ανοίξει τα γήπεδα για τους φιλάθλους, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να το κάνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ