Γρανάδα – ΠΑΟΚ 0-0: Ο Αμπέλ φεύγει, ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός για την πρόκριση

Γρανάδα – ΠΑΟΚ 0-0: Ο Αμπέλ φεύγει, ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός για την πρόκριση

Καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Ανδαλουσία απέναντι στη Γρανάδα στο τελευταίο παιχνίδι του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας. Μπορούσε και τη νίκη ο δικέφαλος, που είχε δοκάρι με τον Σβαμπ στο πρώτο μέρος και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Ανδαλουσία απέναντι στη Γρανάδα στο τελευταίο παιχνίδι του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας. Μπορούσε και τη νίκη ο δικέφαλος, που είχε δοκάρι με τον Σβαμπ στο πρώτο μέρος και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι η Γρανάδα με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, να κάνει τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στην Χετάφε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρούι Σίλβα και τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Νέβα, Βαγέχο, Χερμάν και Μίγια. Οι Ερέρα-Γκοναλόνς ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Πουέρτας μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ και τους Κένεντι, Ματσίς στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Σουάρες στην κορυφή της επίθεσης.

Με νέα πρόσωπα τους Κρέσπο και Αουγκούστο παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στους Ισπανούς με τον πρώτο να παίρνει τη θέση του Μιχαηλίδη και τον δεύτερο του Εσίτι. Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε σε σχηματισμό 3-4-3 με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια με τριάδα στα στόπερ τους Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον. Ο Γιαννούλης κάλυψε την αριστερή πλευρά και ο Σοάρες τη δεξιά. Στα χαφ ο Σβαμπ, με τον Αουγκούστο με τον Τσόλακ στην κορυφή και τους Μουργκ και Ζίβκοβιτς στα άκρα.

Μετά από πολύ καιρό ο ΠΑΟΚ θύμισε κάτι από το πρόσφατο παρελθόν όταν η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα πάλευε για την πρόκριση στα προκριματικά του Champions League με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Ο Δικέφαλος είχε ένα εξαιρετικό 45λεπτο παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και υποχρεώνοντας την τρίτη στη βαθμολογία της La Liga, Γρανάδα σε ένα παθητικό ρόλο. Οι Ασπρόμαυροι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξαν να παίζουν απελευθερωμένα λες και ήταν το φαβορί της αναμέτρησης. Σίγουρα η παρουσία στην αρχική 11αδα του Αουγκούστο βοήθησε προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μην βραχυκυκλώσει στο χώρο του κέντρου, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο Βραζιλιάνος συνέθεσε μαζί με τον Σβάμπ ένα εξαιρετικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή που έβρισκαν τις λύσεις στο να βγάλουν επιθέσεις πιο εύκολα. Σημαντικό ρόλο στο να εξαφανίσει την Γρανάδα από τον αγωνιστικό χώρο μη επιτρέποντας στο να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει φάσεις ήταν το γεγονός ότι οι γραμμές έπαιζαν πιο κοντά. Επίσης, για πρώτη φορά είδαμε σε στατική φάση να γίνεται μια κομπίνα. Ούτε πέρυσι, αλλά ούτε και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν είδαμε κάτι παρόμοιο.

Ο ΠΑΟΚ με τον τρόπο παιχνιδιού του κατάφερε να κλείσει όσους τους χώρους με τους Ισπανούς να μην μπορούν να φτάσουν στην εστία του Ζίβκοβιτς, ούτε με αίτηση. Εκτός από ένα σουτ του Ματσίς στο 32’ η Γρανάδα δεν έχει κάτι άλλο να επιδείξει στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές φάσεις που αν ήταν πιο τυχεροί θα ήταν μπροστά στο σκορ. Στο 17’ μετά από εκτέλεσε φάουλ του Σβαμπ ο Βαρέλα κέρδισε στον αέρα τον Χεμάν με τη μπάλα να περνάει άουτ. Η μεγαλύτερη ήρθε 10λεπτά αργότερα με τον Σβαμπ να στέλνει τη μπάλα -με τσίμπημα- στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρουί Σίλβα, έπειτα από σέντρα του Ίνγκασον από δεξιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γρανάδα βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με πιο επιθετικό προσανατολισμό βρίσκοντας τους χώρους, έστω και δύσκολα, χωρίς όμως να γίνει απειλητική μπροστά από την εστία του Ζίβκοβιτς. Εκτός από την γυριστή κεφαλιά του Γκοναλόν που έδιωξε δύσκολα ο Σέρβος τερματοφύλακας στο 50 ο λεπτό της αναμέτρησης η ισπανική ομάδα μέχρι και το 70’ δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο στον αγώνα. Ο Δικέφαλος μπορεί να μην είχε κάποια κλασική ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως πάλεψε για να μην επιτρέψει στη Γρανάδα να τον κλείσει στα καρέ του.

Οι δύο προπονητές με την συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα φρεσκάρισαν αρκετά τις ομάδες τους όμως μόνο αυτές του ΠΑΟΚ δωσαν περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο ασχέτως αν δεν ήρθε το γκολ μέχρι και το τέλος του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς στα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν δύο καλές στιγμές για να πάρουν κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 84'ο Καντουρί πέρασε εξαιρετική πάσα στον Σβιντέρσκι, το σουτ του Πολωνού μπλόκαρε ο Ρουί Σίλβα και στο 87' το σουτ του Ζίβκοβιτς έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ρουί Σίλβα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Σβάμπ από μαρκάρισμα του Μαρτίνεθ.

Το «κλειδί»: Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση με την Γρανάδα μένοντας στο 0-0. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενώ φωνάζουν οι Ασπρόμαυροι για την φάση στις καθυστερήσεις με την ανατροπή του Σβαμπ. Με την αποψινή εμφάνιση με ένα πιο ορθολογικό σχήμα ο Δικέφαλος άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

10άρι: Ο Ντούγκλας Αουγκούστο στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση ήταν εξαιρετικός δείχνοντας πως φέτος θα είναι μια πολύτιμη μονάδα στα χέρια της τεχνικής ηγεσίας. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετκός σε συνεργασία με τον Σβαμπ δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στο χώρο του κέντρου.

Στον πάγκο: Η Γρανάδα με την συμπλήρωση 70λεπτών άρχισε να χάνει δυνάμεις με τους ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να μη μπορούν να ακολουθήσει στα τρεξίματα τους παίκτες του ΠΑΟΚ

Γιατί κόουτς: Ο Αμπέλ Φερέιρα, ασχέτως αν θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο του ΠΑΟΚ, εμφάνισε μια ομάδα αρκετά διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο. Η παρουσία του Αουγκούστο στο χώρο του κέντρου ήταν σωστή επιλογή δίνοντας άλλη πνοή στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Γρανάδα – ΠΑΟΚ 0-0
Γκολ:
Κίτρινες: 25’ Σοάρες, 45’ Ερέρα, 64’ Γιαννούλης, 74’ Α. Ζίβκοβιτς, 92’ Αουγκούστο
Κόκκινες:
Γήπεδο: Νουέβο Λος Κάρμενες

Διαιτητής: Τιάγκο Μαρτίνς
Βοηθοί: Πέδρο Αλμέιδα – Ούγκο Αντρέ Ριμπέιρο
Τέταρτος διαιτητής: Έλντερ Μαλέιρο

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ρούι Σίλβα, Νέβα, Βαγέχο, Χερμάν, Μίγια, Ερέρα (59’ Μολίνα), Γκοναλόν (90’ Μπραίς), Πουέρτας, Κένεντι (73’ Μοντόρο), Ματσίς (90’ Ντουάρτε), Σουάρες (73’ Σόρο).
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερείρα: Ζ. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σοάρες (75’ Ουαγκέ), Γιαννούλης, Σβάμπ, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (69’ Ελ Καντουρί), Τσόλακ (69’ Σφιντέρσκι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ