Τρομοκράτης ΠΑΟΚ, ανατροπή μέσα σε 13 λεπτά! (4-1 την Αϊντχόφεν)

Τρομοκράτης ΠΑΟΚ, ανατροπή μέσα σε 13 λεπτά! (4-1 την Αϊντχόφεν)

Η Αϊντχόφεν έκανε το λάθος να προηγηθεί στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε 4-1. Ο Ζάχαβι έκανε το 0-1, οι Ζίβκοβιτς Α, (2), Σβαμπ και Τζόλης τα γκολ της ανατροπής.

Ένας ΠΑΟΚ τρομοκράτης, ισοπέδωσε την Αϊντχόφεν, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ όλα στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκη σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου του για το Europa League. Ο Δικέφαλος τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 21’ με τον εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζάχαβι. Οι αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το γρήγορο γκολ του Σβαμπ ήταν αυτό που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν άλλα τρία γκολ με τον κορυφαίο του αγώνα Α. Ζίβκοβιτς (56’&66’), αλλά και με τον «mister assist» Τζόλη (58’). Ο ΠΑΟΚ στο 100 ευρωπαϊκό του παιχνίδι πέτυχε την 50η νίκη του και ίσως την πιο εντυπωσιακή απέναντι σε μια αρκετά καλή και δυνατή ομάδα ποτυ δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Ζ. Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη. Στη μεσαία γραμμή οι Σβαμπ, Αουγκούστο και Ελ Καντουρί. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τσόλακ και στις πτέρυγες οι Α. Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ. 

Σε σχηματισμό, 4-4-2, κατέβασε την Αϊντχόφεν, ο Ρότζερ Σμιντ. Ο τεχνικός της ολλανδικής ομάδες που μετράει δεκάδες απουσίες ξεκίνησε με τον Εμβογκό κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Τεζέ, Σανγκαρέ, Μποσαλί και Μαχ. Στη μεσαία γραμμή οι Τόμας και Ροσάριο το δίδυμο των κεντρικών χαφ, με τον Γκέτσε στα δεξιά και τον Ιχατάρεν στα αριστερά. Ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ζάχαβι και Μάλεν.

Τον μελέτησε και του έβαλε δύσκολα

Η Αϊντχόβεν ήρθε στην Τούμπα με μια ντουζίνα αγωνιστικά προβλήματα, όμως στον αγωνιστικό χώρο οι πολλές και σημαντικές απουσίες δεν φάνηκαν για την ολλανδική ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν μελετήσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ στον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται. Έτσι λοιπόν εκτός από το ασφυκτικό πρέσινγκ υπήρχαν και πολλές παγίδες κάθε φορά που ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου είχε κατοχή της μπάλας. Ειδικά από την «καλή» πλευρά των γηπεδούχων της αριστερή. Ο Δημήτρης Γιαννούλης δεινοπάθησε αρκετά μέχρι να ξεμαρκαριστεί. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν μοιρασμένο και να είχε ένα καλό ρυθμό, όμως οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να φτάσουν με ευκολία στα αντίπαλα καρέ μεταβιβάζοντας τη μπάλα στην μεγάλη περιοχή. 

Μπροστά στο σκορ η PSV

Μια φορά έγινε από την PSV και το κέρδος ήταν ένα πέναλτι με τον Σβάμπ να βρίσκει χαμηλά τον Μάλεν και τον Πολωνό ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Στο 21’ ο Ζάχαβι έστησε τη μπάλα και ευστόχησε βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Η ολλανδική ομάδα που έπαιξε με μεγαλύτερη σιγουριά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να τα βρίσκει σκούρα. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ από την αριστερή πλευρά χάθηκε. Όσες φορές πήρε τη μπάλα στα πόδια έδειξε να μη μπορεί να την διαχειριστεί. Ότι μπόρεσαν να κάνουν οι Ασπρόμαυροι ήταν από τα πόδια του Α. Ζίβκοβιτς. 

Τον έσωσε ο Ζ. Ζίβκοβιτς

Στο 41’ η Αϊντχόφεν θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη. Μετά από λάθος του Καντουρί, ο Σανγκαρέ έβγαλε με κάθετη πάσα τον Ζάχαβι τετ α τετ με τον Ζ. Ζίβκοβιτς. Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός προσπάθησε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Σέρβου τερματοφύλακα. Ο τελευταίος αντιλήφθηκε την φάση έκοψε προσωρινά με τον Βαρέλα που ακολουθούσε να διώχνει τη μπάλα πριν καταλήξει στην εστία.

Η πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 44ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς, άλλαξε τη μπάλα με τον Σβαμπ, όμως αντί να επιχειρήσει το σουτ την μετέφερε αριστερά στον Μπίσεσβαρ, με τον Ολλανδό να καθυστερεί να ακολουθήσει τη μπάλα με τον Μβογκό να βγαίνει από την εστία και να την μπλοκάρει.  

Η μεταμόρφωση 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε δύο αλλαγές μαζεμένες φρεσκάροντας την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ με τους Μπίσεσβαρ και Τσόλακ να δίνουν τη θέση τους στους Τζόλη και Σφιντέρσκι. Οι γηπεδούχοι στο 47ο λεπτό έφεραν το παιχνίδια στα ίσια με τον Σβαμπ να βρίσκει δίχτυα διορθώνοντας το λάθος που έκανε στη φάση του πέναλτι. O Tζόλης μετά από εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να μεταφέρει τη μπάλα στα καρέ της εστίας της ολλανδικής άμυνα με τον Μποσκαγλί με κεφαλιά αρχικά να απομακρύνει. Ο ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε το ριμπάουντ και με συρτό δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Σβαμπ έκανε την προβολή αλλάζοντας την πορεία της με εκείνη να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Μβογκό. 

Την ισοπέδωσε 

Ο Δικέφαλος πήρε ψυχολογία και πίεσε ασφυκτικά την εστία της PSV το αποτέλεσμα ήταν να φέρει τούμπα το ματς σημειώνοντας δύο τέρματα Στο 56’ Καντουρί και Σβιντέρσκι πίεσαν ψηλά, κλέβοντας τη μπάλα. Ο Πολωνός έβγαλε δεξιά για τον Ζίβκοβιτς με τον Σέρβο να κάνει την κλασική του κίνηση, φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Μβογκό. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και τρίτο γκολ με τον Τζόλη να κάνει μια υπέροχη κούρσα, να βρίσκει το χώρο και με εξαιρετικό σουτ με το δεξί έκανε το 3-1. Ο ΠΑΟΚ που ήταν ισοπεδωτικός στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Α. Ζίβκοβιτς στο 66ο λεπτό. 

Ο Τζόλης από τα αριστερά με μια γρήγορη κούρσα έβγαλε δεξιά για τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε ξανά την ίδια κλασική του κίνηση, αποφεύγει τον Μποσκαγλί και με εξαιρετικό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Μβογκό ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1. 

Το «κλειδί»: Το γρήγορο γκολ στου Σβαμπ στο 47ο λεπτό ήταν αυτό που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και για μια άνετη επικράτηση. 

10αρι: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος επιθετικός είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ, ενώ σημείωσε το δεύτερο και το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

Στον πάγκο: Για ένα ακόμα ο Αντόνιο Τσόλακ ήταν κάτω του μετρίου. Ο Κροάτης επιθετικός πήρε άλλη μια ευκαιρία όμως δεν την αξιοποίησε. 

Γιατί κόουτς: Το καλό πρόσωπο που έδειξε η Αϊντχόφεν στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και να μην τους βγαίνει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος   

Διαιτητής: Ο Ντάνιελ Στεφάνσκι, ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πέρασε απαρατήρητος από το παιχνίδι. 

ΠΑΟΚ- PSV Αϊντχόφεν 4-1

Γκολ: 21’ Ζάχαβι (πεν), 47’ Σβαμπ, 56’ & 66’ Α. Ζίβκοβιτς, 58’ Τζόλης

Κίτρινες: 18’ Αουγκούστο

Κόκκινες: –

Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ

Διαιτητής: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία)

Βοηθοί: Μάρτσιν Μπόνιεκ (Πολωνία) – Ντάβιντ Ίγκορ Γκόλις (Πολωνία)

Τέταρτος διαιτητής: Ντάμιεν Σίλβεστράκ

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71’ Λύρατζης), Σβαμπ, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (80’ Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς (84’ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46’ Τσόλης), Τσόλακ (46’ Σφιντέρσκι).

PSV Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Τεζέ, Σανγκαρέ (83’ Λεντέσμα), Μποσαλί, Μαχ, Τόμας (58’ Μαντουέκε), Ροζάριο, Γκέτσε (83’ Σαϊμπάρι), Ιχαταρέν (Μάουρο Ζούνιορ), Ζαχάβι, Μαλέν. 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ