ΑΕΚ : Δέκα χρόνια χωρίς εντός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο

ΑΕΚ : Δέκα χρόνια χωρίς εντός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο

Η ΑΕΚ έχει να πανηγυρίσει εντός έδρας τρίποντο σε ευρωπαϊκό όμιλο από το 2010.

Η ΑΕΚ γνώρισε μια ταπεινωτική ήττα από τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ με 3-0 και ουσιαστικά αποκλείστηκε πρόωρα από το Europa League, αφού ψάχνει ένα θαύμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκτός από τη νίκη που θα της έδινε άλλον «αέρα» και ελπίδες πρόκρισης, η Ένωση δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Τελευταία φορά που η ΑΕΚ πανηγύρισε ως γηπεδούχος σε γκρουπ Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου 2010. Αντίπαλος στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου του ΟΥΕΦΑ 2010/11 ήταν η Χαϊντουκ Σπλιτ την οποία η «Ενωση» νίκησε με 3-1 στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ των Τζεμπούρ, Λυμπερόπουλου και Σκόκο.

Από τότε έχουν ακολουθήσει 13 ματς σε όμιλο χωρίς τρίποντο για την ΑΕΚ. Τρία για το Τσάμπιονς Λιγκ και δέκα για το Γιουρόπα. Εκτός έδρας αντίστοιχα η ΑΕΚ έχει 4 νίκες!

Να σημειωθεί πως μετά από εκείνο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο οι εντός έδρας νίκες με Βόλφσμπουργκ (2-1), Σέλτικ (2-1), Μπριζ (3-0) και Ντιναμό Τιφλίδας (1-0) ήταν όλες για τα προκριματικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ