Άνετα η Άρσεναλ (4-1), μοιρασιά για Άλκμααρ και Νάπολι (1-1, vids)

Άνετα η Άρσεναλ (4-1), μοιρασιά για Άλκμααρ και Νάπολι (1-1, vids)

Η Άρσεναλ διέλυσε την Ραπίντ Βιέννης (4-1) και πέτυχε την 5η νίκη της στους ομίλους του Europa League, ενώ Άλκμααρ και Νάπολι ήρθαν ισόπαλες (1-1) και θέλουν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση.

Η Άρσεναλ έκανε το 5/5 στους ομίλους του Europa League, παίρνοντας άνετη νίκη επί της Ραπίντ Βιέννης (4-1), ενώ Άλκμααρ και Νάπολι έμειναν στο 1-1 και… τρέχουν για την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική. Προκρίσεις για Λεβερκούζεν, Ρέιντζερς, Μπενφίκα και Σλάβια Πράγας.

Άρσεναλ – Ραπίντ Βιέννης 4-1

Η Άρσεναλ δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία απέναντι στην Ραπίντ Βιέννης, την οποία διέλυσε με 4-1 στο Λονδίνο και έκανε το 5/5 στον όμιλο.

Οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο ματς και πήραν νωρίς το προβάδισμα. Ο Λακαζέτ με φοβερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 στο 10ο λεπτό, ενώ ο Πάμπλο Μάρι με κεφαλιά από κοντά σημείωσε το 0-2 στο 19ο λεπτό.

Στο 28ο λεπτό, ο Λακαζέτ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 28ο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ενκέτια έκανε το 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 στο 47ο λεπτό με τον Κιταγκάβα, αλλά δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, με τον Σμιθ Ροου να διαμορφώνει το τελικό 4-1 στο 66ο λεπτό.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ρούναρσον, Μουστάφι (70’ Τσέιμπερς), Πάμπλο Μάρι, Σέντρικ, Κολάσινατς, Μέιτλαντ Νάιλς, Νέλσον (60’ Θεμπάγιος), Πεπέ, Ελνενί (60’ Γουίλιαν), Ενκετιά (81’ Μπαλογκάν), Λακαζέτ (60’ Σμιθ Ρόου).

ΡΑΠΙΝΤ: Στρέμπινγκερ, Γκράιμλ, Χόφμαν (46’ Μπάρατς), Σονλάιτνερ, Ριτσμάιερ (66’ Κνασμίλνερ), Ούλμαν (47’ Σικ), Σούστερ, Ντεμίρ, Αρασέ, Κιταγκάβα (66’ Κάρα), Αλάρ (77’ Ζουλμπάχερ).

Άλκμααρ – Νάπολι 1-1

Η Νάπολι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Άλκμααρ (1-1) αλλά παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς, με τους Ολλανδούς να ισοβαθμούν με την Σοσιεδάδ (8 β.).

Οι «παρτενοπέι» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Μέρτενς να νικάει τον Μπίζοτ από κοντά για το 0-1. Η ομάδα του Γκατούζο έχασε ευκαιρίες να αυξήσει το προβάδισμά της, αλλά το σουτ του Ντι Λορέντζο πέρασε άουτ στο 26ο λεπτό, ενώ ο Μπιζότ απέκρουσε την προσπάθεια του Ινσίνιε στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισαν με τον Μάρτινς Ίντι από κοντά να κάνει το 1-1 στο 54ο λεπτό. Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, οι Ολλανδοί κέρδισαν πέναλτι αλλά ο Κουπμέινερς νικήθηκε από τον Οσπίνα και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και το 2-2 της Σοσιεδάδ με την Ριέκα, περιπλέκει τα πράγματα στον όμιλο, όπου όλα πλέον είναι ανοιχτά για την πρόκριση.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Μπιζότ, Σουγκαβάρα, Χατζιδιάκος, Μάρτινς Ίντι, Βάινταλ, Μίντσο, Ντε Βιτ, Κουπμέινερς, Στενγκς, Αμπουκχάλ (82′ Κάρλσον), Γκούντμουντσον (70′ Μποαντού)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ (66′ Μάριο Ρούι), Ρουίθ (57′ Ελμάς), Μπακαγιόκο, Ζιελίνσκι (61′ Πετάνια), Πολιτάνο (61′ Λοσάνο), Ινσίνιε, Μέρτενς (64′ Ντέμε)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Άρσεναλ – Ραπίντ Βιέννης 4-1

Άλκμααρ – Νάπολι 1-1

Γρανάδα – Αϊντχόφεν 0-1

Κλουζ – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0-0

Μόλντε – Ντάνταλκ 3-1

Μπενφίκα – Λεχ Πόζναν 4-0

Νις – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-3

Ομόνοια – ΠΑΟΚ 2-1

Ρέιντζερς – Σταντάρ Λιέγης 3-2

Ρόμα – Γιουνγκ Μπόις 3-1

Σλάβια Πράγας – Χάποελ Μπέρ Σέβα 3-0

Σοσιεδάδ – Ριέκα 2-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ