Ολυμπιακός : Αυτή είναι η Αϊντχόφεν (vids)

Ολυμπιακός : Αυτή είναι η Αϊντχόφεν (vids)

Η Αϊντχόφεν βρίσκεται στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους «32» του Europa League...

Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα μεγάλα ονόματα από το γκρουπ των ισχυρών και θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν για την φάση των «32» του Europa League.

Ο ολλανδικός σύλλογος ήταν ένας από τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων και τερμάτισε στην πρώτη θέση, πάνω από τη Γρανάδα. Το ταξίδι των Ολλανδών, στο Europa League, ξεκίνησε από τον 3ο προκριματικό γύρο, όπου απέκλεισαν την σλοβενική Μούρα με 5-1 ενώ στα play-offs άφησαν εκτός τη Ρόζενμποργκ με 2-0.

Στη φάση των ομίλων, Αϊντχόφεν μάζεψε συνολικά 12 βαθμούς. Νίκησε δύο φορές την Ομόνοια (1-2 και 4-0), πήρε «διπλό» μέσα στη Γρανάδα (0-1) αλλά ηττήθηκε στην Ολλανδία (1-2) ενώ το αντίθετο συνέβη με τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο ηττήθηκε με 4-1 στη Τούμπα αλλά κέρδισε με 3-2 εντός έδρας.

Πέρσι, τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω κορωνοϊού. Φέτος, βρίσκεται στην 2η θέση, με τρεις βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Άγιαξ και μετράει μόλις μία ήττα έπειτα από 12 αγωνιστικές.

Το αστέρι της ομάδας ακούει στο όνομα του Μάριο Γκέτσε. Ο πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γερμανίας αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι που μας πέρασε και ήδη κάνει την διαφορά με τα χρώματα των Ολλανδών.

Στην άμυνα, ο Φίλιπ Μαξ κάνει την διαφορά, ενώ το «βαρύ πυροβολικό» της επίθεσης είναι ο Ντάνιελ Μάλεν, ο οποίος ήδη μετράει 14 γκολ σε 20 συμμετοχές φέτος. Προπονητής είναι ο 53χρονος Γερμανός, Ρότζερ Σμιντ, ο οποίος βρίσκεται στον ολλανδικό πάγκο, από το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Πρόκειται για μία ομάδα με τεράστια εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκτός από το γεγονός ότι έχει κατακτήσει το UEFA Cup τη σεζόν 1977-1978 και το Κύπελλο Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League) το 1987-1988, συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κάθε χρόνο, από το 1974 μέχρι και τώρα.

Μόνο η Μπαρτσελόνα κι η Αντερλεχτ έχουν μεγαλύτερο σερί συμμετοχών στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Όσο για το εντός συνόρων, αποτελεί τη μεγαλύτερη αντίπαλος του Άγιαξ, καθώς μετράει 24 πρωταθλήματα, ενώ έχει και 9 Κύπελλα. Από αυτά, τις τέσσερις φορές έχει κάνει το νταμπλ.

Τέλος, ιδρύθηκε στις 31 Αυγούστου του 1913 και αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ολλανδίας ενώ έχει ως έδρα της, το «Philips Stadium» χωρητικότητας 35.000 θεατών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ