Ολο το παρασκήνιο: Πώς επιλέχθηκε το Γεώργιος Καραϊσκάκης για το Αρσεναλ – Μπενφίκα

Ολο το παρασκήνιο: Πώς επιλέχθηκε το Γεώργιος Καραϊσκάκης για το Αρσεναλ – Μπενφίκα

Η κοινή απόφαση UEFA, Αρσεναλ, Μπενφίκα για το φαληρικό γήπεδο, η απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ολυμπιακό, το αυστηρό πρωτόκολλο, η «διαφήμιση» για την Ελλάδα και η... ΕΠΟ.

Είναι οριστικό και επίσημο: Ο επαναληπτικός αγώνας Αρσεναλ-Μπενφίκα για τους «32» του Europa League, ορίστηκε να διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και πλέον είναι δεδομένο ότι το πιο σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο της χώρας θα φιλοξενήσει δύο σπουδαίες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Επιβεβαιώνοντας και την εξαιρετική άποψη που υπάρχει διεθνώς για το γήπεδο, τον Ολυμπιακό, αλλά και την ασφάλεια στη χώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις αγωνιστικές δραστηριότητες στην εποχή του Covid-19.

Εχει μεγάλη σημασία να εξηγήσουμε πώς φτάσαμε ως εδώ. Πώς UEFA, ομάδες, Ολυμπιακός και Κυβέρνηση έφτασαν σε συμφωνία, ώστε η σπουδαία αναμέτρηση να διεξαχθεί στη χώρα μας. Αλλά και τις πολύ κρίσιμες ενέργειες που έκανε η διοίκηση των Πειραιωτών.

Κατ’ αρχάς έχει αξία να αναφέρουμε ότι η πρώτη ομάδα που απευθύνθηκε στον Ολυμπιακό, για να χρησιμοποιήσει το Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν η Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι έκαναν επίσημο αίτημα προ ημερών να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο του Ολυμπιακού ως έδρα τους στο πρώτο παιχνίδι με την Αρσεναλ. Εντούτοις αυτό ήταν αδύνατον να συμβεί, καθώς την ίδια ημέρα (18/02) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αϊντχόφεν στο φαληρικό γήπεδο. Εν τέλει η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στη Ρώμη.

Μετά τους «Αετούς», η διοίκηση της Αρσεναλ ήρθε σε επικοινωνία με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού και ζήτησε το γήπεδο. Η απάντηση των Ερυθρόλευκων ήταν αμέσως θετική, μετά από απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ωστόσο, για να οριστικοποιηθεί ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί το παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο, χρειάστηκε να ξεπεραστεί η απαραίτητη γραφειοκρατία, λόγω covid. Μάλιστα, αν και η συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών ήταν άμεση, χρειάστηκε να περάσουν 2-3 ημέρες, έως ότου γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους συλλόγους, την UEFA και τον Ολυμπιακό, για να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Εν τέλει τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, οι σχετικές άδειες δόθηκαν και έτσι Αρσεναλ και Μπενφίκα θα αναμετρηθούν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 25/02. Με την Ελλάδα να επιλέγεται για πρώτη φορά ως χώρα διεξαγωγής τόσο μεγάλων αγώνων σε συλλογικό επίπεδο. Κάτι που αν μη τι άλλο, αποτελεί τιμή, τόσο για τον Ολυμπιακό και το Γεώργιος Καραϊσκάκης, που αναγνωρίζεται ως ένα αρτιότατο γήπεδο, αλλά και για τη χώρα συνολικά. Καθώς είναι ένα διεθνές μήνυμα πως όλα γίνονται με ασφάλεια.

Μάλιστα, αυτό που έχει σημασία να αναφερθεί είναι ότι η αναμέτρηση δεν θα έχει καμία διαφορά οργανωτικά, σε σχέση με το παιχνίδι Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν, που θα διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Και αυτό είναι απολύτως συμφωνημένο από όλες τις πλευρές. Όπως και όλα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν.

Για παράδειγμα, τόσο η Αρσεναλ όσο και η Μπενφίκα θα έρθουν στην Ελλάδα με πτήση τσάρτερ και με περιορισμένο αριθμό επιβατών. Θα έχουν κάνει δύο ελέγχους εντός 24ώρου, πριν μπουν στην Ελλάδα. Θα μείνουν σε ξενοδοχείο απομονωμένοι και μακριά από αχρείαστες επαφές. Όλα σύμφωνα με το πρωτόκολλο της UEFA, αλλά και σύμφωνα με όσα απαιτούν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Αντί επιλόγου, προκύπτουν δύο πολύ σημαντικά συμπεράσματα. Το πρώτο αφορά το εντυπωσιακό γεγονός τις εμπιστοσύνης που δείχνουν η UEFA, αλλά και η Μπενφίκα με την Αρσεναλ στον Ολυμπιακό. Την πολύ καλή άποψη που έχουν για το Γεώργιος Καραϊσκάκης, ως γήπεδο, τις παροχές και γενικώς σε ό,τι αφορά στη διευκόλυνση στη διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα. Κάτι που δεν έχει προκύψει τυχαία, βεβαίως, αλλά αποτελεί απόρροια δουλειάς και προσπαθειών πολλών ετών. Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σταθερά στην ελίτ.

Από εκεί και πέρα, είναι αν μη τι άλλο οξύμωρο και σχεδόν τραγικό, να σε εμπιστεύονται η UEFA και κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης για τα παιχνίδια τους. Και η ΕΠΟ να έχει αφήσει στο έλεος της κάθε… Ριζούπολης την Εθνική Ελλάδος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ