Ολυμπιακός : Ο Μασούρας και το plan b του Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Ο Μασούρας και το plan b του Μαρτίνς

Ο Εμβιλά το παλεύει. Ο Μαρτίνς ψάχνει άλλο σχέδιο.

Την Κυριακή με έναν τρόπο ντύθηκε… μοιραίος. Η κακή εκτέλεση του στη φάση του 89΄, έδωσε το δικαίωμα στον Σωκράτη Διούδη να κρατήσει τη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των αιωνίων.

Την Πέμπτη; Είναι πιθανό να ντυθεί… Δούρειος Ίππος στο πλάνο που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς για την Αιντχόφεν. Εκείνο που θα μπει σε εφαρμογή αν τελικά ο Γιαν Εμβιλά δεν καταφέρει να δηλώσει ετοιμοπόλεμος.

Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Μασούρα. Για τον Έλληνα άσο που βρίσκεται μπροστά από την 99η συμμετοχή του με την Ερυθρόλευκη. Και την 31η στα κύπελλα Ευρώπης (οι πρώτες τέσσερις την εποχή του Πανιωνίου).

Ποιο είναι το σενάριο; Μια διάταξη 4-2-3-1 με τον Μασούρα πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Για να πατά περιοχή σαν δεύτερος επιθετικός. Κυρίως όμως για να δίνει μια παραπάνω άνεση στις ανασταλτικές υποχρεώσεις της μεσαίας γραμμής. Πολλά τα τρεξίματα του.

Και γενικότερα πολύ μεγάλη η διάθεση του για αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Έχει λοιπόν τα «φόντα» για να ανταπεξέλθει. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται να σκέφτεται το τεχνικό τιμ των Ερυθρόλευκων, φλερτάροντας με τη συγκεκριμένη προσαρμογή.

Είναι δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν με 4-3-3 αν ο Εμβιλά προλάβει το ματς. Ο Γάλλος, ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά στη μεσαία γραμμή. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι το πιθανότερο σενάριο να δούμε τον χαρισματικό μέσο στα γνωστά του τετραγωνικά. Άρα αναζητάτε η επόμενη ιδέα.

Ο Μασούρας έχει παίξει και άλλες φορές αυτόν τον ρόλο, ανάμεσα από τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Μπρούμα. Είναι χαρακτηριστικά τα εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό. Κυρίως όμως εκείνη η διάταξη είχε προκύψει, για να πιέσει τις πρώτες μπάλες του αντιπάλου. Για να στήσει ο Ολυμπιακός τις… παγίδες του ως το αμυντικό τρίτο των αντιπάλων του. Τώρα η ιδέα διαφέρει στη βάση της. Δεν μπορεί όμως να πει το ίδιο κανείς για την εφαρμογή.

Ο μοναδικός τρόπος να επιλέξει ο Ολυμπιακός 4-3-3 δίχως Εμβιλά είναι να προστεθεί ο Θανάσης Ανδρούτσος στον άξονα. Και να δούμε τον Κένι Λαλά να ξεκινά στην εντεκάδα ως δεξιός μπακ. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το επικρατέστερο. Αντίθετα είναι πολύ πιθανό να δούμε όντως τον Λαλά δεξιά, χωρίς όμως ο Ανδρούτσος να υπάρχει στο αρχικό σχήμα.

Όλα αυτά στα χαρτιά: Δοκιμή δεν υπάρχει. Προπόνηση ειδικών συνθηκών έγινε το πρώι στον Ρέντη. Με τους ποδοσφαιριστές να βγαίνουν στο γήπεδο ίσα για να τρέξουν και το πρόγραμμα της ημέρας να προσαρμόζεται σε ότι μπορεί να γίνει στις «κλειστές εγκαταστάσεις». Ότι είναι να δοκιμάσει ο Μαρτίνς θα το κάνει αύριο. Στην τελευταία προπόνηση πριν την αναμέτρηση με τους Ολλανδούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ