Γιαν Εμβιλά, είσαι παλικάρι…

Γιαν Εμβιλά, είσαι παλικάρι…

Έχασε το ντέρμπι με τον ΠΑΟ και «σκύλιασε». Πονούσε αλλά πάλεψε. Έπαιξε γιατί το έλεγε η ψυχή του, σκόραρε, νίκησε!

Ήταν η μεταγραφή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. «Βαρύ» όνομα, topclass ποδοσφαιριστής ο Γιαν Εμβιλά. Ένας (ακόμη) σταρ στον Θρύλο. Μέσα στους έξι μήνες που βρίσκεται στον Ολυμπιακό έχει τιμήσει και με το παραπάνω τη φανέλα που φορά. Και έχει πετύχει να είναι ο παίκτης-βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό.

Μέχρι την περασμένη Κυριακή, είχε αγωνιστεί σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού, πλην του αγώνα με τον Βόλο.

Οι ενοχλήσεις που ένοιωσε στην προπόνηση της Παρασκευής δεν του επέτρεψαν να παίξει στο ντέρμπι «αιωνίων», με την απουσία του να φαίνεται στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό. Αν ήταν στο χέρι του θα έμπαινε να παίξει. «Σκύλιασε» που έχασε το ντέρμπι. Δεν θα έχανε το ματς με την Αϊντχόβεν. Κόντρα στα προγνωστικά ο Γιαν Εμβιλά νίκησε τον χρόνο και τον πόνο.

Γιατί μέχρι και την τελευταία προπόνηση πονούσε. Παραμονές ένοιωθε καλύτερα. Το είπε στα αποδυτήρια στον Μαρτίνς πριν βγουν για προπόνηση. «Κόουτς θα παίξω». Ο Μαρτίνς περίμενε ελπίζοντας πως η επιθυμία θα γίνει πράξη.

Και όταν τον είδε το μεσημέρι του αγώνα να δοκιμάζει και να του λέει «παίζω», έτριβε τα χέρια του.

Το 4-3-3 που ήθελε να εφαρμόσει απέναντι στους… παλαβούς Ολλανδούς γινόταν πράξη.

Ο Γιαν Εμβιλά θα μπορούσε να μην πιεστεί, να μην ρισκάρει τυχόν χειρότερο τραυματισμό. Δεν θέλει πολύ μια υποτροπή να σε αφήσει κανά μήνα έξω. Λογικά θα ήταν πανέτοιμος για την ρεβάνς στην Ολλανδία. Όμως ο Γάλλος είναι παλικάρι! Γουστάρει να παίζει, νοιώθει ήδη την ζεστασιά του Ολυμπιακού. Την τρέλα για την ερυθρόλευκη ριγωτή.

Για αυτό και μπήκε στη «μάχη». Και ο «θεός της μπάλας» τον αντάμειψε. Δεν έπαιξε απλά, δεν ξεχώρισε απλά όπως κάνει σε όλα τα ματς. Σκόραρε κιόλας, ένα εξαιρετικό γκολ. Ένα ακόμη το τελευταίο διάστημα που εξελίσσεται σε… απειλή για τα «κανόνια» του Θρύλου, Ελ Αραμπί και Χασάν.

Τα τέσσερα γκολ έφτασε ο Γάλλος που έχει πάρει φόρα. 31 συμμετοχές γράφει από χθες το κοντέρ για τον Γιαν Εμβιλά. Και συνεχίζει. Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το ματς τα πάντα στον Ολυμπιακό είναι τέλεια. Εδώ, στον Πειραιά αναγεννήθηκε. Αποτελεί ένα υπερπολύτιμο «γρανάζι» στη «μηχανή» του Θρύλου. Δεν παίζει μόνο με την κλάση του αλλά και με την ψυχή του. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ