Γκόγκιτς στο «10» : «Έτσι θα περάσει ο Ολυμπιακός»

Γκόγκιτς στο «10» : «Έτσι θα περάσει ο Ολυμπιακός»

Ο Σίνισα Γκόγκιτς μίλησε στο «10» για το σπουδαίο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν, συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή παρά το σκορ στο Καραϊσκάκη, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και έχει τον τρόπο να πάρει την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε (22:00) τη σπουδαία ρεβάνς με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, με μοναδικό στόχο να υπερασπιστεί το προβάδισμα πρόκρισης που έχει από το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη (4-2) και να πάρει την πρόκριση στους «16» του Europa League. Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη «μάχη» των ερυθρόλευκων με την ομάδα του Ρότζερ Σμιντ, ο Σίνισα Γκόγκιτς μίλησε στο «10» για την αποψινή αναμέτρηση.

Ο σπουδαίος πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού που έμεινε για μια τετραετία στο λιμάνι και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους της ομάδας, αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνουν οι Πειραιώτες στο Phillips Stadion για να πάρουν την πρόκριση, τονίζοντας πως αν κάνει εμφάνιση ανάλογη με του πρώτου αγώνα θα βρεθεί στους «16» του Europa League. Ακόμα ο παλαίμαχος άσος των νταμπλούχων Ελλάδος υπογράμμισε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει τι πρέπει να κάνει, αφού έχει αποδείξει σε όλα τα μεγάλα ματς ότι διαβάζει άριστα τα παιχνίδια, ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στον Ζάχαβι, ο οποίος μπορεί  να σκοράρει πολύ εύκολα αν του δώσεις χώρο, όπως είδαμε και στο πρώτο ματς.

Κλείνοντας, ο Γκόγκιτς, ο οποίος πανηγύρισε 3 πρωταθλήματα στο λιμάνι και σκόραρε 24 τέρματα με την ερυθρόλευκη φανέλα, ρωτήθηκε για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στη διοργάνωση και δήλωσε πως περιμένει πως και πως να κάνει το «μπαμ» και να φτάσει μέχρι το τέλος, κι ακόμα και να πανηγυρίσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «10»: 

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αϊντχόφεν απόψε για να πάρει την πρόκριση: «Πρέπει να κάνει το ίδιο παιχνίδι με αυτό που έκανε στην Ελλάδα πριν μια βδομάδα. Είναι πιο καλή ομάδα ο Ολυμπιακός από την Αϊντχόφεν, αυτό έδειξε στο Καραϊσκάκη. Μπορεί να είναι καλό αποτέλεσμα το 4-2, αλλά εντάξει θέλει και προσοχή, αν και ο Ολυμπιακός όπως έχει δείξει μέχρι τώρα μπορεί να βάλει γκολ εκτός έδρας και αυτό να μετρήσει πάρα πολύ για την πρόκριση στους «16». Πιστεύω πως το πλεονέκτημα το έχει ο Ολυμπιακός και αν αποδώσει όπως στο Καραϊσκάκη θα περάσει στον επόμενο γύρο».

Για την προσέγγιση που πρέπει να έχει ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι: «Σε ένα παιχνίδι δεν μπορείς να υπολογίσεις και να προσέξεις. Δηλαδή μπορεί να σου χαλάσει το παιχνίδι από μια λεπτομέρεια, να γίνει κάποιο προσωπικό λάθος. Πιστεύω ψυχολογικά ο Ολυμπιακός και ο κύριος Μαρτίνς έχει δείξει μέχρι τώρα ότι στα μεγάλα παιχνίδια διαβάζει πολύ καλά όλους τους αντιπάλους και ετοιμάζει πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές του και ψυχολογικά και αγωνιστικά και τακτικά.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει το δικό του παιχνίδι και πιστεύω ότι έχει πλεονέκτημα συνολικά, διότι ανεξάρτητα από το ότι η Αϊντχόφεν είναι μεγάλη ομάδα και ιστορική, στο πρώτο παιχνίδι έδειξε ο Ολυμπιακός να είναι καλύτερος. Αυτό που πρέπει αναμφίβολα να προσέξει είναι ο Ζάχαβι, τον οποίο τον είχα δει και στην Κίνα που ήμουν το 2016, που είναι πραγματικά ένας γεμάτος γκολτζής. Νομίζω ήταν και 2-3 χρόνια πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα εκεί, ενώ στο πρώτο παιχνίδι έδειξε ότι αν δεν του δώσεις προσοχή δεν θα χρειαστεί πολύ για να σκοράρει».

Για το αν μπορεί να φτάσει μακριά ο Ολυμπιακός στο φετινό Europa League: «Όλοι το περιμένουμε αυτό. Και πέρσι είχα πει γιατί και πέρσι πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός από ατυχία δεν πέρασε περισσότερο. Δηλαδή πρέπει επιτέλους να φτάσει μακριά μια ελληνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο είναι στην Ευρώπη και κάθε χρόνο πηγαίνει καλύτερα και όλοι περιμένουμε να κάνει το μπαμ και να φτάσει πιο μακριά και μέχρι το τέλος. Και γιατί όχι παρόλο που φαντάζει πολύ δύσκολο να μην πάρει έναν τίτλο».

Για τον Ελ Αραμπί: «Πολύ καλός παίκτης. Έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι είναι γκολτζής. Ξέρει πολύ μπάλα, ξέρει πότε πρέπει να την δώσει, πότε πρέπει να την κρατήσει, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, έχει πολύ καλή ντρίμπλα, πραγματικά μου αρέσει είναι ένας γεμάτος γκολτζής. Και εύχομαι και σήμερα να συνεχίσει τη ρέντα που έχει φέτος στο σκοράρισμα. Ειδαμε και στο πρώτο παιχνίδι πως από μόνος του κέρδισε την μονομαχία και σκόραρε το τρίτο τέρμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ