Ο «πόλεμος» Άρσεναλ-Σωκράτη (vids)

Ο «πόλεμος» Άρσεναλ-Σωκράτη (vids)

Ο Σωκράτης έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα μετά την κλήρωση για τους 16 του Europa League, που έφερε αντιμέτωπους Ολυμπιακό και Αρσεναλ – «Ξέρει τις αδυναμίες μας, ας ελπίσουμε να μην σβήσει τα όνειρα μας για τον μοναδικό τίτλο που διεκδικούμε», ανέφερε σε άρθρο της μία από τις ιστοσελίδες που ασχολείται με τους Λονδρέζους.

Η κλήρωση για τους «16» του Europa League έφερε την Αρσεναλ στον δρόμο του Ολυμπιακού, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πέρσι, ήταν για τους «32», με τον Ολυμπιακό μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Emirates, που κρίθηκε στην παράταση, να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Φέτος, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τους «16», με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα. Ο διεθνής στόπερ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο έφυγε από την Αρσεναλ και ήρθε στο μεγάλο λιμάνι, μετά από 2.5 χρόνια στο Λονδίνο. Ο 32χρονος σέντερ μπακ φέτος δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα, με τον προπονητή των Κανονιέρηδων να έχει μόνιμα τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό εκτός αποστολής. Μάλιστα, τον Νοέμβριο τον είχε στείλει να αγωνιστεί με τη δεύτερη ομάδα της Αρσεναλ, σε ένα ματς με την Εβερτον. Ο τεχνικός της Αρσεναλ δεν τον είχε στις επιλογές του, με τον Σωκράτη να αποχωρεί από το ρόστερ και να επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Παρά την αγωνιστική… κόντρα που είχε με τον Αρτέτα, ο Ισπανός όταν έφυγε ο Σωκράτης είπε τα καλύτερα για τον διεθνή στόπερ.

«Ενας επαγγελματίας και φοβερός άνθρωπος για να συνεργαστείς. Είναι κρίμα γιατί φέτος είχαμε πάρα πολλούς κεντρικούς αμυντικούς και πολλούς ξένους παίκτες, οπότε έπρεπε να πάρω μία απόφαση. Το πήρε πολύ καλά, ήταν υποστηρικτικός και συνεργάσιμος, οπότε από τα βάθη της καρδιάς μου του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ήταν ευχαρίστησή μου να δουλέψω μαζί του», είχε πει ο Αρτέτα, μετά τη μεταγραφή του  Παπασταθόπουλου στον Ολυμπιακού.

Αναμφίβολα, λοιπόν, ο διεθνής στόπερ θέλει να δώσει μια «απάντηση» στον πρώην προπονητή του μέσω του Ολυμπιακού και των αναμετρήσεων των δύο ομάδων για τους «16» του Europa League. Ο Σωκράτης μίλησε για τις μάχες με την πρώην ομάδα του και εξέφρασε την πεποίθησή ότι οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να αποκλείσουν για δεύτερη σερί χρονιά τους Λονδρέζους.

«Σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό. Μέχρι πριν από έναν, ενάμιση μήνα ήμουν μαζί τους. Πιστεύω πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Άρσεναλ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και εμείς θα πρέπει είμαστε συγκεντρωμένοι. Συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια για να επαναληφθεί ότι έγινε πέρυσι», είπε αρχικά, ενώ για τις διαφορές της Άρσεναλ σε σχέση με πέρυσι, απάντησε: «Διαφορές δεν έχει πολύ μεγάλες. Είναι ο ίδιος προπονητής. Πάνω κάτω είναι η ίδια ομάδα με δύο τρεις προσθήκες. Είναι πολλά σημεία που πρέπει να προσέξουμε. Η Άρσεναλ έχει ποιότητα αλλά έχει σημεία να τους χτυπήσουμε και να κάνουμε ζημιά».

Οσο για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει την πρόκριση, ανέφερε: «Το κάθε παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Πιστεύω πως και ο προπονητής έχει ήδη στον νου του την τακτική την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Σε συνδυασμό με μία καλή εμφάνιση και καλή ημέρα πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες».

Ο διεθνής στόπερ εκτός από το κανάλι του Ολυμπιακού, μίλησε και στη βρετανική Mirror, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια, πιστεύω ότι έχουμε την ικανότητα να αποκλείσουμε την Αρσεναλ. Το κάθε παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σαν δύο ξεχωριστούς αγώνες. Με πίστη και υπομονή μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο 32χρονος σέντερ μπακ.

Στο παρελθόν του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αναφέρθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τόνισε ότι μέσω του Ελληνα σέντερ μπακ μπορεί να μάθει πληροφορίες για την Αρσεναλ. «Σίγουρα θα είναι μια βοήθεια οι πληροφορίες που θα δώσει ο Σωκράτης, αφού είναι ένας παίκτης που τους γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Και εμείς φυσικά θα κάνουμε την ανάλυση μας και την εκτίμηση μας για την Άρσεναλ όπως κάνουμε πάντα στις υποχρεώσεις μας. Ξέρουμε ότι οποιαδήποτε έξτρα πληροφορία θα αποτελέσει βοήθεια αν και εμείς θα αναλύσουμε τον αντίπαλο, όμως σίγουρα ο Παπασταθόπουλος θα μας βοηθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στη μεταγραφή του Σωκράτη στον Ολυμπιακό αναφέρθηκαν και τα Μέσα στο εξωτερικό, με τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα θέματα της Αρσεναλ να κάνουν ειδική μνεία στον Ελληνα αμυντικό. Μάλιστα, η ιστοσελίδα «justarsenal.com», ευχήθηκε ο Παπασταθόπουλος και οι συμπαίκτες του να μην… γκρεμίσουν τα όνειρα των οπαδών της Αρσεναλ για τον μοναδικό τίτλο που διεκδικεί πλέον η λονδρέζικη ομάδα.

«Ο Σωκράτης είναι έτοιμος να… μαρτυρήσει τις αδυναμίες της Αρσεναλ», ήταν ο τίτλος στο άρθρο της ιστοσελίδας «news-24.fr», ενώ το justarsenal.com ανέφερε: «Ο Σωκράτης ξέρει τον τρόπο για να αποκλείσει την Αρσεναλ».

Ο Παπασταθόπουλος έχει ήδη αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ τα 2.5 χρόνια που ήταν στην Αρσεναλ έπαιξε σε 69 ματς, έχοντας 6 γκολ και 2 ασίστ.

Δείτε τα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα στο εξωτερικό:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ