ΑΕΚ : Αν φορτίσει το δυναμό της, μέσω Ντινάμο Κιέβου!

ΑΕΚ : Αν φορτίσει το δυναμό της, μέσω Ντινάμο Κιέβου!

Η ΑΕΚ, αντίθετα από τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί από τις υπηρεσίες ούτε ενός παίκτη της.

Για την ΑΕΚ η διπλή συνάντηση με τη Ντινάμο Κιέβου δεν θα έχει να κάνει μόνο με την επιθυμία της να προχωρήσει και πιο πέρα στην διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Θα έχει σοβαρό αντίκτυπο και για τους στόχους της στο εσωτερικό!

ΟΣΟΙ ανοίγουν συζήτηση για το ποια ομάδα θα κατακτήσει τον πρωταθληματικό τίτλο, όταν φτάνουν στην ΑΕΚ όλοι συμφωνούν, πως θα εξαρτηθεί και από το πόσες απώλειες θα έχει και ποια αποθέματα δυνάμεων θα της απομείνουν από τη μονομαχία της με τους συμπατριώτες του Ντιμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Η ΑΕΚ είναι μέσα και στους τρεις στόχους, για τους οποίους ξεκίνησε την εφετινή σεζόν. Ο ΠΑΟΚ σε δύο και ο Ολυμπιακός σε ένα. Συμβαίνει ο πρώτος, ο οποίος θα επηρεάσει τους άλλους δύο «κιτρινόμαυρους» στόχους να είναι ο ευρωπαϊκός. Προηγείται το αποτέλεσμα της σύγκρουσης με τους Ουκρανούς και ακολουθούν εκείνοι για το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ υποστηρίζεται, πως η μονομαχία της ΑΕΚ, στην ευρωπαϊκή αρένα, θα επηρεάσει την σκόπευση της αθηναϊκής ομάδας κατά των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για τον πρωταθληματικό τίτλο και της Λάρισας (ίσως και του ΠΑΟΚ ή Πανιωνίου) για το κυπελλικό τρόπαιο.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ, πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σε προτεραιότητα την κατάκτηση του τίτλου, λόγω της μακρόχρονης αποξένωσης από αυτόν. Είναι, για την πραγματικότητα της ΑΕΚ, πάρα πολλά τα 24 χρόνια, που έχουν παρεμβληθεί από την τελευταία ανάδειξη της σε πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Η «ΔΙΨΑ» για το «ξανά πρωταθλήτρια» μόνο μπροστά σε μία άλλη πανενωσίτικη επιθυμία υποχωρεί. Στην «Αγιά Σοφιά». Μπροστά στο «γήπεδο ξανά- στη Νέα Φι-λα-δέ-λφει-ά» όλα τα αγωνιστικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Εννοείται, όμως, πως η ηγεσία του δικέφαλου αετού , διατηρεί όσο πιο ψηλά το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες της για το τρίπτυχο «πρωτάθλημα- Ευρώπη- κύπελλο».

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, λοιπόν, από την πρώτη αναμέτρηση με την λίαν επώνυμη ομάδα του Κιέβου, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για ό,τι πρόκειται να μπορέσει, ό,τι πρόκειται «να συναντήσει» ,η ΑΕΚ στο υπόλοιπο των δύο εσωτερικών διοργανώσεων.

ΑΥΤΗ την κομβική Πέμπτη, 15-2-2018, αυτή την στιγμή , ο Μανόλο Χιμένεθ έχει στην διάθεση του όλα τα βασικά ατού της ομάδας του, βέβαια χωρίς να γίνεται κανένας λόγος για τους νοκ άουτ, από πολύ πιο πριν, Μάνταλο και Γιόχανσον. Με αντιμετωπίσιμους τραυματισμούς είναι δύο από «τα εργαλεία» της ομάδας, ο αντί-Γιόχανσον, Παναγιώτης Κονέ, και ο φορμαρισμένος Λοπές- «χρυσή λύση», για όλη την αριστερή φτερούγα.

Η ΑΕΚ, αντίθετα από τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί από τις υπηρεσίες ούτε ενός παίκτη της. Γιατί ακριβώς της έχει στοιχίσει πανάκριβα η απώλεια του γενικά κορυφαίου παίκτη της, Μάνταλου ( ΄Ελληνα«Μ.V.P. 2017», κατά τον ΠΣΑΠ) και του «ήρωα των Σουηδών», του Γιόχανσον- με το γκολ της πρόκρισης, στο Μουντιάλ της Ρωσίας, σε βάρος της Ιταλίας.

Η ΜΕΣΑΙΑ γραμμή είναι εκείνη, που πρέπει να απασχολεί περισσότερο τον Ισπανό τεχνικό. Γιατί αυτή … «έχει βάλει στο μάτι» η ατυχία. Εκτός από τους Μάνταλο- Γιόχανσον (με τον Σουηδό να τραυματίζεται με την Εθνική στη ρεβάνς με τους Ιταλούς και από τότε αυτός να αποφασίζει το «για άλλες πολιτείες»), με συχνούς τραυματισμούς ο Σιμόες- «θεμέλιος λίθος» του αμυντικού οικοδομήματος της ομάδας. Νοκ ντάουν, μέσα σε 10 λεπτά, στο ματς με τον Αστέρα, ο Κονέ. Με ασταθή απόδοση ο νεαρός Γαλανόπουλος. Ο Μοράν, αντίθετα από τις άλλες δύο πετυχημένες χειμερινές μεταγραφές ( Μασούντ, Χουλτ) δεν έχει δείξει καλύτερος από τους ελάχιστα χρησιμοποιούμενους, Τζανετόπουλο και Αϊντάρεβιτς.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ από την «προβληματική» μεσαία γραμμή , ο Χιμένεθ αισθάνεται , ότι μπορεί να βγάλει καλά την σεζόν με το διαθέσιμο έμψυχο υλικό τόσο στην οπισθοφυλακή, όσο και στην εμπροσθοφυλακή.

ΜΕ ΗΓΕΤΗ τον εκλεκτής αγωνιστικής ποιότητας Τσιγκρίνσκι ( όμοιο του η ΑΕΚ είχε τον Παραγουανό Γκαμάρα!) και εμψυχωτή τον Βράνιες η κυρίως άμυνα διαθέτει ακόμη: Τον πολυθεσίτη Μπακάκη. Τον τεχνίτη και με επιθετική τάση Γκάλο .Τον βεβαιωμένης αξίας, νεοφερμένο,από τον Παναθηναϊκό, Χουλτ , τον οποίο ο Χιμένεθ δεν δήλωσε για το Γιουρόπα Λιγκ, τηρώντας την υπόσχεση, που είχε δώσει στον πράγματι μαχητικό και παρόντα σε κάθε «προσκλητήριο» Λαμπρόπουλο.

Τον πάντοτε ετοιμοπόλεμο, για υπηρεσίες και ως στόπερ, Τζανετόπουλο. Αδύναμος κρίκος ο Τσόσιτς, ευάλωτος στους τραυματισμούς. Με όλους αυτούς «κουμπώνει το κιτρινόμαυρο μπουφάν» με το πολύ καλό δίδυμο τερματοφυλάκων, Μπάρκα-Τσιντώτα, χωρίς να γίνεται αισθητή η απουσία του Ανέστη- με τα πολλά σωματικά προσόντα, αλλά με «κενό αέρος» στον επαγγελματικό προγραμματισμό του.

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ στο παραδοσιακά «ισχυρό όπλο» της ΑΕΚ. Στην επιθετική γραμμή, που έχουν δοξάσει Μαρόπουλοι, Νεστορίδηδες, Παπαϊωάννου, Μαύροι, Μπάγεβιτς, Νικολαϊδηδες Ο Χιμένεθ είναι από τους τυχερούς, από τους ευνοημένους, κόουτς, γιατί έχει στην φαρέτρα του την τριπλέτα Χριστοδουλόπουλος- Λιβάγια- Αραούχο, που ενισχύθηκε στο καταχείμωνο από τον ηγετικό Μασούντ .Κι ενώ στις υπολογίσιμες μονάδες βρίσκεται ο Μπακασέτα- μία από τις μεγάλες προτιμήσεις του διδύμου Τσάνα- Σκίμπε. Και η πιο σημαντική ελπίδα των «Ενωσιτών», ο κλασικός τύπος σέντερ φορ, Γιώργος Γιακουμάκης. Να ξεμείνει ο Μανόλο από κυνηγούς , όσο σκληρές κι αν είναι οι ελληνο-ουκρανικές μάχες, φαίνεται δύσκολο – δεν γράφουμε απίθανο, γιατί στο ποδόσφαιρο σχεδόν τίποτε δεν είναι προκαθορισμένο.

*Υ.Γ.: Άραγε , κατά πόσο η ΑΕΚ , στις ευρωσυναντήσεις της με τη Ντινάμο, «θα φορτίσει το δυναμό της» για το υπόλοιπο των δύο εσωτερικών διοργανώσεων; Η απάντηση είναι υπόθεση λίγων ημερών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ