Μαρσέιγ – Μπράγκα 3-0

Μαρσέιγ – Μπράγκα 3-0

Η Μαρσέιγ έστησε πάρτι στο Βελοντρόμ, νίκησε 3-0 την Μπράγκα και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους 16. Διπλό με το ίδιο σκορ για τη Μίλαν, νίκη με ανατροπή για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, τεράστια νίκη της Λοκομοτίβ στη Κυανή Ακτή, με χατ-τρικ του Μανουέλ Φερνάντες.

Με το ένα πόδι στους 16 του Europa League βρίσκονται Μαρσέιγ και Μίλαν, οι οποίες επικράτησαν 3-0 της Μπράγκα (εντός) και της Λουντογκόρετς (εκτός) αντίστοιχα. Με τον Μισί Μπατσουαγί να σκοράρει δύο γκολ και να κάνει ανατροπή στην ανατροπή, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε 3-2 την Αταλάντα, ενώ τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Λοκομοτίβ Μόσχας, η οποία επικράτησε 3-2 της Νις στην Κυανή Ακτή, με τον Μανουέλ Φερνάντες να πετυχαίνει χατ-τρικ και τον Μπαλοτέλι να σκοράρει τα δύο γκολ των γηπεδούχων.

Μαρσέιγ – Μπράγκα 3-0 

Στο Βελοντρόμ, απόντος του τραυματία Κώστα Μήτρογλου, η Μαρσέιγ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με σεντερφορίσια προβολή του Ζερμέν, έπειτα από ασίστ του Παγιέ. Στο 69′ ο 27χρονος επιθετικός διπλασίασε τόσο τα προσωπικά (έχει εννιά γκολ στα τελευταία 13 παιχνίδια) όσο και τα ομαδικά τέρματα, σκοράροντας με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με τον Φλοριάν Τοβέν να βάζει στο 74′ το κερασάκι στην τούρτα, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Μαξίμ Λόπεζ.

Λουντογκόρετς – Μίλαν 0-3 

Η ανεβασμένη Μίλαν δυσκολεύτηκε λίγο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Λουντογκόρετς, το κατάφερε όμως στο 45′ χάρη στο 13ο γκολ του πρώτου της σκόρερ, Πατρίκ Κρουτόνε, ο οποίος νίκησε με κεφαλιά τον Ρενάν. Οι Ροσονέρι ήταν ανώτεροι των Βούλγαρων καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου και πέτυχαν δύο ακόμα γκολ, στο 64′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρικάρντο Ροντρίγκες και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Μπορίνι από το ύψος της λευκής βούλας.

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Αταλάντα 3-2 

Ανατροπή στην ανατροπή με την μπίλια να κάθεται στο… κιτρινόμαυρο! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ προηγήθηκε με τον Αντρέ Σίρλε (έχει σκοράρει ή έχει δημιουργήσει γκολ σε καθένα από τα τρία τελευταία ματς της ομάδας του) στο 30′, η Αταλάντα όμως «χτύπησε» στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και με δύο γκολ του Γιόσιπ Ίλισιτς (51′, 56′) πήρε κεφάλι στο σκορ. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μισί Μπατσουαγί. Ο Μάριο Γκέτσε μπήκε στο γήπεδο στο 62′ αντί του Ρόις και τρία λεπτά αργότερα έφτιαξε το 2-2 για τον Βέλγο, που σκόραρε με δυνατό σουτ από το «τόξο», με τους δύο παίκτες να συνεργάζονται και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (δύο ασίστ από τον Γερμανό σε 28 λεπτά, όσες έχει και στη Bundesliga σε 940′ συμμετοχής), όταν ο Batsman νίκησε εκ νέου τον Μπερίσα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Ο Μπατσουαγί, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός από την Τσέλσι για να αντικαταστήσει τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που πωλήθηκε στην Άρσεναλ (στη Γερμανία λένε ότι ήδη κάνει κινήσεις για τη μονιμοποίησή του στη Βεστφαλία), έχει πέντε γκολ (5oς καλύτερος σκόρερ της φέτος) και μια ασίστ σε τρία παιχνίδια, από το ντεμπούτο του με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στις 2 Φεβρουαρίου. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα, κανείς ποδοσφαιριστής από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν εμπλέκεται σε περισσότερα γκολ, με τον φορ 24χρονο φορ να συγκατοικεί στην κορυφή της σχετικής λίστας με τους Γκονζάλο Ιγκουαΐν, Σέρχιο Αγουέρο, Φλοριάν Τοβέν και Κριστιάνο Ρονάλντο. Αξίζει να σημειωθεί πως πέντε γκολ είχε συνολικά στις 18 τελευταίες του εμφανίσεις με τους Μπλε του Λονδίνου, ενώ για αυτή την επιθετική συγκομιδή με τους Κιτρινόμαυρους, ο Ομπαμεγιάνγκ χρειάστηκε τέσσερα ματς περισσότερα.

Νις – Λοκομοτίβ Μόσχας 2-3 

Εξίσου «τρελό» ματς, με νικητή όμως τον φιλοξενούμενοι, έλαβε χώρα στην Κυανή Ακτή. Ο Μάριο Μπαλοτέλι σκόραρε στο 4′ και στο 28′ (με πέναλτι), έγινε ο δεύτερος Ιταλός στράικερ με 5+ γκολ στο Europa League μετά τον Τζουσέπε Ρόσι τη σεζόν 2010/11 και έβαλε τη Νις για τα καλά σε θέση οδηγού. Ο Μανουέλ Φερνάντες, όμως, είχε αντίθετη άποψη για το ποιος πρέπει να είναι πίσω από το τιμόνι. Στο 45′ σκόραρε από την άσπρη βούλα και στο 69′, δύο λεπτά μετά την αποβολή του Κόλι, ισοφάρισε σε 2-2 με άπιαστη εκτέλεση φάουλ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 77′, με τους Γάλλους να κάνουν παιδαριώδες λάθος στην άμυνα, τον Μιράντσουκ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να την στρώνει στον 32χρονο χαφ, που την έστειλε με ψυχραιμία στα δίχτυα του Μπενίτεθ.

Ο Πορτογάλος άσος, έγινε ο πρώτος παίκτης από την πατρίδα του με δύο γκολ σε νοκ-άουτ φάση του Europa League και ο πρώτος μετά τον Παουλέτα (με τη φανέλα της Μπορντό, τον Σεπτέμβριο του 2000) -εξαιρώντας φυσικά από τη συζήτηση τον Κριστιάνο Ρονάλντο- που σκοράρει χατ-τρικ σε νοκ-άουτ αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Παράλληλα, έγινε ο μόλις τέταρτος με δύο χατ-τρικ στην ίδια σεζόν του Europa League (είχε πετύχει ακόμα ένα στη φάση των ομίλων), μετά τους Ρανταμέλ Φαλκάο (2010/11), Κλας Γιαν Χούντελαρ (2011/12) και Έντιν Τζέκο (2016/17).

Το 1-0 της Μαρσέιγ

Το 2-0 της Μαρσέιγ

Το 3-0 της Μαρσέιγ

Το 0-1 της Μίλαν

Το 0-2 της Μίλαν


To 0-3 της Μίλαν

To 1-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Το 1-1 της Αταλάντα

Το 1-2 της Αταλάντα

Το 2-2 της Μπορούσια Ντόρτμουντ

To 3-2 της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Το 1-0 της Νις

Το 2-0 της Νις

Το 2-1 της Λοκομοτίβ Μόσχας

Το 2-2 της Λοκομοτίβ Μόσχας

To 2-3 της Λοκομοτίβ Μόσχας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ