Κοπεγχάγη – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4

Κοπεγχάγη – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 4-1 της Κοπεγχάγης εκτός έδρας και έδωσε έτσι στη ρεβάνς της Μαδρίτης χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας. Προβάδισμα πρόκρισης και για την Λυών που επικράτησε 3-1 της Βιγιαρεάλ, όλα ανοιχτά στο Σέλτικ - Ζενίτ (1-0).

Οι φίλοι της Κοπεγχάγης δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα στο Parken Stadium και έδωσαν έτσι την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα τους για να προηγηθεί κόντρα στην Ατλέτικο. Όπερ και εγένετο. Το γκολ του Φίσερ στο 15′ δεν τάραξε καθόλου, όμως, τους «στρατιώτες» του Ντιέγκο Σιμεόνε που φιλοδώρησαν την Κοπεγχάγη των Ζέκα, Σωτηρίου με τέσσερα γκολ (1-4) μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στη Μαδρίτη. Οι Νίγκεθ, Γκαμεϊρό, Γκριεζμάν, Βιτόλο σκόραραν για τους ροχιμπλάνκος.

Πιο αναλυτικά, στο 15ο λεπτό του αγώνα ο Φίσερ μετά την πάσα του Άνκερσεν και τον πανικό στα καρέ του Μόγια άνοιξε το σκορ (1-0) για την ομάδα του. Ωστόσο, οι ροχιμπλάνκος αντέδρασαν σχεδόν αμέσως με τον Σαούλ Νίγκεθ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (1-1) με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αντούαν Γκριεζμάν. Στο 37′ μάλιστα έγινε και η ανατροπή με τον Κέβιν Γκαμεϊρό να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Λούκας Ερνάντεθ (μετά από ωραίο passing game) και με κοντινό πλασέ να «γράφει» το 2-1 για την φιλοξενούμενη Ατλέτι.

Τι κι αν το 1-0 είναι το αγαπημένο σκορ των Μαδριλένων, τι κι αν είχαν να νικήσουν από το 2011 με 3+ γκολ. Απόψε (15/02) κόντρα στους Δανούς, έκαναν πάρτι. Ο Αντουάν Γκριεζμάν εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Καράσκο στο 71′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και ο Βιτόλο στο 77′ το τελικό 4-1 υπέρ της ομάδας του που ουσιαστικά έκλεισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, και απομένει μόνο το τσεκ ιν!

Λυών – Βιγιαρεάλ 3-1

Με το ημίχρονο να κλείνει στο 0-0, ένα από τα πλέον αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης έλυσαν τους λογαριασμούς τους στην επανάληψη. Στο 46ο λεπτό, ο Ντομπέλε άνοιξε το σκορ για τους Γάλλους (1-0) και ο Φεκίρ διπλασίασε τα τέρματά τους τρία λεπτά αργότερα. Ο Φορνάλας μείωσε προς στιγμήν στο 63′, όμως ο Ντεπάι διαμόρφωσε το τελικό 3-1 που δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους Λιονέ. ΓΚΟΛ: Ντομπελέ (46′), Φεκίρ (49′) και Ντεπάι (82′) οι σκόρερ για τους Γάλλους, Πάμπλο Φορνάλς (63′) το γκολ της Βιγιαρεάλ

 

Σέλτικ – Ζενίτ 1-0

Μπορεί να χρειάστηκε 78 λεπτά η Σέλτικ όμως βάσει εικόνας της άξιζε έστω ένα τέρμα το οποίο ήρθε τελικά με τον Μακ Γκρέγκορ. Το ισχνό αυτό προβάδισμα των Σκωτσέζων αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς. ΓΚΟΛ: ΜακΓκρέγκορ (78′)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ