Μαντούκα: «Η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει ξανά την Μίλαν»

Μαντούκα: «Η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει ξανά την Μίλαν»

Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος θυμήθηκε το ματς του 2006 και έκανε τα προγνωστικά του και για το αποψινό.

Αισιόδοξος πως η ΑΕΚ μπορεί απόψε το βράδυ να πάρει βαθμό ή ακόμα και βαθμούς απέναντι στην Μίλαν, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην «Ώρα των σπορ» ο Γκουστάβο Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος πρώην άσος της ΑΕΚ είπε πως θα παίξει μεγάλο ρόλο η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, τόνισε πως οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα πρέπει να παίξουν και για τον Μάνταλο, ενώ αποκάλυψε τι του έλεγαν οι Βραζιλιάνοι αστέρες της Μίλαν, το 2006.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκουστάβο Μαντούκα:

Πώς είδες το πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία;

«Πιστεύω η ΑΕΚ έκανε φανταστική εμφάνιση στο Μιλάνο. Πήρε ένα αποτέλεσμα πολύ μεγάλο, απέναντι σε μια τέτοια ομάδα και σε ένα γήπεδο με τεράστια παράδοση. Ήταν σωστά τακτικά και έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι».

Πώς βλέπεις το ματς του ΟΑΚΑ;

«Η ΑΕΚ δεν έχει να χάσει να τίποτα. Η Μίλαν είναι σε κρίση και παράλληλα με την ταμπέλα του φαβορί. Οπότε η ΑΕΚ δεν έχει τίποτα να χάσει. Και αν καταφέρει να κερδίσει, θα είναι ένα τεράστιο αποτέλεσμα. Που θα εκτοξεύσει την ψυχολογία της ομάδας και παράλληλα, θα της δώσει και την πρόκριση. H AEK είναι μια ομάδα, που έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε! Δεν γίνεται κάποιος να μην πιστεύει στην ΑΕΚ».

Ήσουν στην ομάδα που κέρδισε την Μίλαν. Tι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ στο γήπεδο για να το επαναλάβει;

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κερδίσει: να τρέξει πολύ! Εμείς εκεί είχαμε στηριχθεί με την Μίλαν, τότε! Ο κάθε παίκτης πρέπει να δώσει πάνω από το 100% και όλοι να είναι συγκεντρωμένοι. Θα χρειαστεί τρεξίματα επιπλέον από όλους και βέβαια, τύχη. Που πάντα παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο».

Tι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι που κερδίσατε την Μίλαν;

«Εκείνο το ματς ήταν κάτι απίστευτο. Πάντα λέω πως ήταν το παιχνίδι με την καλύτερη ατμόσφαιρα που έχω αγωνιστεί ποτέ! Κάτι υπερφυσικό! Μιλούσα με τους παίκτες της Μίλαν, τους Βραζιλιάνους και είχαν πάθει… σοκ. Ήταν τεράστια τιμή για μένα που αγωνίστηκα σε αυτό το ματς. Αλλά θυμάμαι τον κόσμο περισσότερο. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ήταν η καλύτερη ατμόσφαιρα που έχω αγωνιστεί ποτέ. Μακάρι και σε αυτό το ματς, να συναντήσουν όσοι αγωνιστούν, τέτοια ατμόσφαιρα».

Ποια είναι η συμβουλή που δίνεις στους παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο;

«Αυτά τα ματς είναι ευκαιρίες για όσους παίζουν. Γιατί όλος ο κόσμος έχει τα μάτια του πάνω τους. Όσοι αγωνιστούν πρέπει να το δουν έτσι το ματς και να μην τους κυριεύσει το άγχος. Να αφήσουν στην άκρη αυτόν τον παράγοντα και να κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν όποια ευκαιρία προκύψει».

Η ΑΕΚ δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Μάνταλο. Πόσο μπορεί να την επηρεάσει αυτό και πως μπορεί να καλυφθεί το κενό του;

«Η ΑΕΚ έχει ένα πολύ καλό και ποιοτικό σύνολο. Με λύσεις για όλες τις θέσεις. Ο Μάνταλος ξεχωρίζει σε αυτό το ρόστερ πάντως και θα είναι μεγάλη απουσία. Όμως το κενό του, θα πρέπει να καλυφθεί από το σύνολο. Με όλους, να δίνουν το κάτι παραπάνω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ