Τεράστια ανατροπή για τη Ρόμα, σοκ στο 94′ για την Άρσεναλ

Τεράστια ανατροπή για τη Ρόμα, σοκ στο 94′ για την Άρσεναλ

Μεγάλη νίκη για τη Ρόμα με 2-1 στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ που ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο. Δεν έφτανε το γκολ του Πέπε στην Άρσεναλ, αφού η Σλάβια Πράγας ισοφάρισε στο 94' στο Λονδίνο. Προκρίθηκε από σήμερα η Γιουνάιτεντ (2-0 στη Γρανάδα), πέρασε από το Ζάγκρεμπ η Βιγιαρεάλ (0-1).

Τη νίκη της βραδιάς πήρε η Ρόμα στο Άμστερνταμ. Παρ’ όλο που ο Άγιαξ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, οι Ιταλοί σημείωσαν δύο γκολ στην επανάληψη και έφυγαν με σπουδαίο διπλό από την Ολλανδία.

Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσαν έστω και δύσκολα τον ρόλο των φαβορί. Οι Ισπανοί επικράτησαν με 1-0 της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε με το… καθαρό 2-0 από τη Γρανάδα και είναι με το 1,5 πόδι στα ημιτελικά.

Σοκ στο 94′ για την Άρσεναλ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 86′ με τον Πεπέ στο Λονδίνο απέναντι στη Σλάβια Πράγας, αλλά οι Τσέχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χόουλς.

Άγιαξ – Ρόμα 1-2

Ο Κλάασεν βρήκε γκολ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (39′) μετουσιώνοντας την υπεροχή του Άγιαξ σε προβάδισμα στο πρώτο μέρος, όμως η φετινή Ρόμα μοιάζει αποφασισμένη και έτοιμη να πάει μέχρι τέλους. Ο Τάντιτς έχασε πέναλτι για το 2-0 στο 53′, με τον Πελεγκρίνι να ισοφαρίζει νωρίς στην επανάληψη (57′) κι ενώ πολα έδειχναν πως οι λογαριασμοί θα μείνουν ανοιχτοί εν όψει του επαναληπτικού, ήρθε ο Ιμπάνιες με ένα υπέροχο γκολ στο 87′ χάρισε τη νίκη με 2-1 στους Ρωμαίους που πια έχουν τον πρώτο λόγο.

Άρσεναλ – Σλάβια Πράγας 1-1

Η Σλάβια Πράγας συνεχίζει το… βιολί της. Άφησε εκτός στους 32 τη Λέστερ και ο προπονητής της ζήτησε βρετανικές ομάδες και στη συνέχεια. Του ήρθε η Ρέιντζερς… παρ’ την κάτω κι αυτήν. Και αμέσως μετά; Η Άρσεναλ. Με τους Τσέχους να είναι ζωντανοί μετά το πρώτο ματς στο Λονδίνο. Οι Λονδρέζοι τα βρήκαν σκούρα, αλλά ο Πέπε στο 86′ έμοιαζε να δίνει τη λύση, με ένα «τσίμπημα» στο τετ α τετ έπειτα από πάσα του Ομπαμεγιάνγκ που έκανε το 1-0. Όμως η Σλάβια είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Δοκάρι στο 92′, γκολ με τον Χολς στο 94′ και με το 1-1 δικαιούνται να ονειρεύονται.

Γρανάδα – Μάντσεστερ Γ. 0-2

Περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Αυτό ακριβώς έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ισπανία απέναντι στη Γρανάδα. Οι παίκτες του Σόλσκιερ ειχαν τον έλεγχο σε όλο το ματς, άνοιξαν το σκορ με τον Ράσφορντ στο 31′, είχαν ήδη πάρει το προβάδισμα πρόκρισης, για να έρθει ο Μπρούνο Φερνάντες με πέναλτι στο 94′ και να διαμορφώσει το τελικό 0-2, που στέλνει από απόψε τη Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά.

Ντιναμό Ζ. – Βιγιαρεάλ 0-1

Για όσους δεν ειδαν το ματς; Πιθανόν να πιστεύουν πως ήταν ένα βαρετό παιχνίδι, που κρίθηκε από ένα πέναλτι. Μόνο έτσι δεν ήταν όμως τα πράγματα στο Ζάγκρεμπ. Πολλές ευκαιρίες, πάνω από 25 τελικές συνολικά και μια… επαγγελματική νίκη της Βιγιαρεάλ. Με το πέναλτι του Μορένο στο 44′ το κίτρινο υποβρύχιο έφυγε με το υπέρ πολύτιμο 1-0 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τα αποτελέσματα

Άγιαξ – Ρόμα 1-2 (39′ Κλάασεν – 57′ Πελεγκρίνι, 87′ Ιμπάνιες)
Ντιναμό Ζ. – Βιγιαρεάλ 0-1 (44′ Μορένο πεν.)
Άρσεναλ – Σλάβια Πράγας 1-1 (86′ Πεπέ – 94′ Χολς)
Γρανάδα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (31′ Ράσφορντ, 94′ Φερνάντες πεν.)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ