Εμφατικό πέρασμα από την Πράγα για την Άρσεναλ (0-4), δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε η Ρόμα (1-1, vids)

Εμφατικό πέρασμα από την Πράγα για την Άρσεναλ (0-4), δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε η Ρόμα (1-1, vids)

Η Άρσεναλ διέλυσε με 4-0 εκτός έδρας τη Σλάβια Πράγας και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Europa League, ενώ η Ρόμα δυσκολεύτηκε απέναντι στον Άγιαξ (1-1) αλλά πήρε την πρόκριση χάρη στο 1-2 του πρώτου ματς. Νίκες και στις ρεβάνς για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) και Βιγιαρεάλ (2-1).

Η Άρσεναλ επικράτησε εύκολα με 4-0 στην Πράγα της Σλάβια και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. Ο Άγιαξ έβαλε δύσκολα στη Ρόμα (1-1) αλλά οι Ρωμαίοι κατάφεραν να προκριθούν χάρη στο 1-2 της πρώτης αναμέτρησης.

Σφράγισαν την πρόκριση με δεύτερες νίκες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) και η Βιγιαρεάλ (2-1).

Σλάβια Πράγας – Άρσεναλ 0-4

Η Άρσεναλ ήταν εκρηκτική από το ξεκίνημα στην Πράγα και με 3 γκολ σε διάστημα επτά λεπτών, «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση πρόκριση κόντρα στη Σλάβια (0-4).

Η ομάδα του Αρτέτα μπήκαν ορεξάτοι στο ματς και κατάφεραν να σκοράρουν στο 14′ με τον Σμίθροου, αλλά το γκολ του νεαρού μέσου ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Αυτή η εξέλιξη δεν πτόησε την Άρσεναλ, η οποία σε ένα εκρηκτικό επτάλεπτο πέτυχε 3 γκολ!

Ο Πεπέ άνοιξε το σκορ στο 18′ (0-1), ο Λακαζέτ με εκτέλεση πέναλτι σημείωσε το 0-2 στο 21′ και στο 24′ ο Σακά έκανε το 0-3. Οι «κανονιέρηδες» έριξαν τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος αλλά κατάφεραν να βρουν ακόμη ένα γκολ, με τον Λακαζέτ στο 77′ να διαμορφώνει το τελικό 0-4.

Σλάβια Πράγας: Κολάρ, Μπαχ (45′ Βισίνσκι), Χολές, Ζίμα, Μπόριλ (45′ Ντόρλεϊ), Χρομάντα (45′ Μάσοπουστ), Σέβτσικ, Στάντσιου (45′ Λινγκρ), Πρόβοντ, Ολαγίνκα, Κούτστα (71′ Τετσλ)

Άρσεναλ: Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Πάμπλο Μάρι, Τζάκα, Τόμας Πάρτεϊ (78′ Σέντρικ Σοάρες), Θεμπάγιος, Πεπέ (88′ Μπαλογκάν), Σμιθ Ρόου (67′ Ελνένι), Σακά (78′ Μαρτινέλι), Λακαζέτ (78′ Ενκετιά)

Ρόμα – Άγιαξ 1-1

Ο Άγιαξ δυσκόλεψε αρκετά το έργο της Ρόμα στο «Ολίμπικο», αλλά η ομάδα του Φονσέκα τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση (1-1) χάρη στο 1-2 του παιχνιδιού στην Ολλανδία.

Οι Ολλανδοί πήραν το προβάδισμα με τον νεαρό Μπρόμπεϊ στο 49′ και στο 56′ ο Τάντιτς σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η ομάδα του Τεν Χααγκ συνέχισε να πιέζει αλλά η Ρόμα βρήκε τη λύση στο 72′ με τον Τζέκο (1-1) να πετυχαίνει το 30ό γκολ στην Ευρώπη με τη φανέλα των Ρωμαίων και να ξεπερνάει τον Φραντσέσκο Τότι (28).

Ρόμα: Λόπεθ, Κριστάντε, Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Καλαφιόρι (81’ Βιγιάρ), Ντιαβαρά, Βερετού, Μχιταριάν (87’ Πέδρο), Πελεγκρίνι, Ντζέκo (80’ Μαγιοράλ)

Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Τίμπερ, Κλάιμπερ (22’ Σχουρς, 83’ Ιντρίσι), Μαρτίνες, Ταλιάφικο, Άλβαρες (70’ Κούντους), Χράφενμπερχ, Κλάασεν, Άντονι (46’ Μπρόμπεϊ), Τάντιτς, Νέρες (83’ Τραορέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γρανάδα 2-0

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε και δεύτερη νίκη απέναντι στη Γρανάδα (2-0) και με συνολικό σκορ 4-0 πήρε και εκείνη το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6′ με δυνατό σουτ του Καβάνι μέσα από την περιοχή (1-0), με τη Γρανάδα να χάνει ευκαιρία για την ισοφάριση στο 8′ με τον Ερέρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Φερνάντες να σουτάρει στο 34′ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Η ομάδα του Σόλσκιερ έχασε ευκαιρία στο 60′ με τον Φαν Ντε Μπεκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 66′ με τον Σάντσες. Οι Άγγλοι έφτασαν στο 2-0 χάρη σε αυτογκόλ του Βαγιέχο στο 90′ και με το 2/2 συνεχίζουν στη διοργάνωση με στόχο να κατακτήσουν το φετινό τρόπαιο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (82′ Μπράντον Γουίλιαμς), Τουανζέμπε, Λίντελεφ, Άλεξ Τέλες, Μάτιτς, Πογκμπά (45′ Φαν Ντε Μπέικ), Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες (73′ Μάτα), Γκρίνγουντ (82′ Ντιαλό), Καβάνι (60′ Ντάνιελ Τζέιμς)

Γρανάδα: Ρουί Σίλβα, Φουλκιέ, Βαγιέχο, Χέρμαν Σάντσεθ (82′ Νέχουεν Πέρεθ), Κάρλος Νέβα (74′ Βίκτορ Ντίαθ), Μοντόρο, Γκοναλόν (32′ Χόρχε Μολίνα), Κένεντι (45′ Πουέρτας), Γιάνχελ Ερέρα, Ματσίς, Σολδάδο (45′ Λουίς Σουάρες)

Βιγιαρεάλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Η Βιγιαρεάλ επικράτησε και στο δεύτερο ματς επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1) και εξασφάλισε εύκολα την είσοδό της στους «4» του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 2′ με τον Μορένο, με τους Κροάτες να απαντούν στις ευκαιρίες στο 16′ με τον Όρσιτς. Ο Ρουγί απέκρουσε την προσπάθεια του Πέτκοβιτς στο 21′, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η Βιγιαρεάλ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Τσουκβουέζε σημάδεψε το δοκάρι.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το προβάδισμα στο 36′ με τον Αλκάθερ (0-1), ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε αλλά μετά από εξέταση του VAR μέτρησε κανονικά, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών στις τάξεις της Ντιναμό. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν το 2-0 με τον Μορένο στο 43′.

Το μόνο που κατάφερε η Ντιναμό ήταν να μειώσει στο 74′ με τον Όρσιτς να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Βιγιαρεάλ: Ρουγί, Τόρες, Αλμπιόλ, Πεδράθα (90′ Αλμπέρτο Μορένο), Φόιθ, Τριγέρος (62’ Μόι Γκόμεθ), Καπού, Παρέχο (83’ Κοκλέν), Χεράρδ Μορένο, Τσουκβουέζε (90′ Πένια), Αλκάθερ (90′ Μπαένα)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Ριστόβσκι (62’ Στοϊάνοβιτς), Τέοφιλ Κατρίν (82’ Πέριτς), Λαούριτσεν, Αντέμι (82’ Μίσιτς), Γιάκιτς, Ιβάνουσετς (76’ Ατιεμουέν), Όρσιτς, Μάιερ (63’ Φρανιτς), Πέτκοβιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ