Χριστόπουλος : «Με λίγη τύχη μπορεί να προκριθεί η ΑΕΚ»

Χριστόπουλος : «Με λίγη τύχη μπορεί να προκριθεί η ΑΕΚ»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε πως αν η ΑΕΚ έχει την τύχη με το μέρος της μπορεί να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Ντιναμό στο Κιέβο, ενώ μίλησε και για τις ιδιαιτερότητες του Ουκρανικού ποδοσφαίρου.

Για την προσπάθεια της ΑΕΚ κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου μίλησε ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η Ένωση μπορεί να πάρει την πρόκριση αν έχει την τύχη με το μέρος της και εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που θα της δοθούν.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στις ιδιαιτερότητες του ουκρανικού ποδοσφαίρου, το οποίο γνωρίζει αρκετά, καθώς υπήρξε προπονητής της Ταβρίγια από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος στον Σπορ Φμ 94.6:

Για το αν περιμένει να δει διαφορετικό παιχνίδι από τη Ντιναμό Κιέβου στο σημερινό ματς: «Δεν πιστεύω ότι θα έχει πολλές αλλαγές. Τα τελευταία χρόνια, το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως οι παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Σαχτάρ και η Ντιναμό, συνεχίζουν να είναι αξιόλογες και στην Ευρώπη. Το θέμα που αντιμετωπίζουν οι ανατολικές ομάδες είναι η διακοπή του πρωταθλήματος, από τον Δεκέμβριο για 4-5 βδομάδες. Αρχίζουν την προετοιμασία τους ξανά στις αρχές Ιανουαρίου, για να επιστρέψουν στο πρωτάθλημα στις αρχές Μαρτίου. Για την Ντιναμό, αυτή τη στιγμή, είναι σαν να λέμε ότι είναι στις 15 Αυγούστου.

Για τα στοιχεία του ουκρανικού ποδοσφαίρου: «Βασίζεται σε φυσική κατάσταση, δύναμη, τρεξίματα. Αυτό κάνει κάποιες ομάδες να είναι σχετικά ανταγωνιστικές αυτό το διάστημα. Είναι τεράστιες οι διαφορές στη φόρμα. Η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να πάει το πρώτο ματς, όπως θα την έχει και απόψε».

Για το πού θα κριθεί το σημερινό ματς: «Θα κριθεί στο ρυθμό. Η ΑΕΚ θα πρέπει να βγάλει ενέργεια. Δεν ξέρω τι στρατηγική θα επιλέξει να ακολουθήσει ο Ουκρανός προπονητής, με δεδομένο ότι έχουν το σκορ, όμως, συνήθως, στο εξωτερικό οι ουκρανικές ομάδες είναι ρωσική ρουλέτα. Είναι και θέμα τύχης ποιος θα προηγηθεί για να πάρει την πρόκριση. Η ΑΕΚ δυσκολεύεται απέναντι σε κλειστές άμυνες. Έχει, όμως, τη δύναμη και την ταχύτητα να ανταπεξέλθει σε τέτοιες ομάδες και τέτοια ματς. Υπάρχουν και οι στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ αν έχει την τύχη λίγο μαζί της έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης».

Για τη σκέψη του Χιμένεθ να παρατάξει πιο επιθετικό σχήμα στο δεύτερο ημίχρονο, για να εκμεταλλευτεί την κούραση των παικτών της Ντιναμό: «Έχει λογική βάση. Όπως και το ότι η ΑΕΚ έχει κάνει πάρα πολλά παιχνίδια φέτος, σε συνδυασμό με τραυματισμούς που μίκρυναν το ρόστερ της. Δεν ξέρουμε σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης θα βρίσκεται απόψε. Ανασταλτικός παράγοντας είναι το κρύο».

Για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τέτοιες θερμοκρασίες οι παίκτες: «Είναι θέμα συνήθειας. Όταν αλλάζεις υψομετρικό επίπεδο, είτε καιρικές συνθήκες αλλάζουν οι αντιδράσεις. Ίσως σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ να είναι πιο αργοί σε αντιδράσεις, ενώ οι Ουκρανοί έχουν συνηθίσει. Πιθανόν και αυτοί επηρεάστηκαν από το κλίμα στην Αθήνα. Δεν είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται. Βάσει της εικόνας του πρώτου αγώνα, πιστεύω ότι η ΑΕΚ αν έχει λίγη τύχη θα κάνει λίγες φάσεις, θα τις αξιοποιήσει και θα πάρει την πρόκριση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ