Ατλέτικο Μαδρίτης – Κοπεγχάγη 1-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Κοπεγχάγη 1-0

Το 4-1 της Δανίας δεν άφηνε περιθώριο συζήτησης για τη ρεβάνς ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Κοπεγχάγη, με τους Ισπανούς να επικρατούν και εντός έδρας με 1-0. Οι γηπεδούχοι πίεσαν όσο χρειάστηκε στην αρχή και προηγήθηκαν μόλις στο 7′ με τον Γκαμεϊρό, ο οποίος σκόραρε μ’ ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή! Το τέρμα […]

Το 4-1 της Δανίας δεν άφηνε περιθώριο συζήτησης για τη ρεβάνς ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Κοπεγχάγη, με τους Ισπανούς να επικρατούν και εντός έδρας με 1-0.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν όσο χρειάστηκε στην αρχή και προηγήθηκαν μόλις στο 7′ με τον Γκαμεϊρό, ο οποίος σκόραρε μ’ ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή! Το τέρμα του 30χρονου φορ μάλιστα ήταν το 21ο του στη διοργάνωση, κάνοντας τον έτσι τον πρώτο Γάλλο σκόρερ στο θεσμό.

Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό με τους Ροχιμπλάνκος ουσιαστικά να κάνουν διαχείριση του υπέρ τους 1-0 και να «κλειδώνουν» την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Αστάνα 3-3

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι από άποψη θεάματος έγινε στη Λισαβόνα, με την Σπόρτινγκ και την Αστάνα να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 3-3.

Το 3-1 του πρώτου ματς στο Καζακστάν δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στην Αστάνα, με τον Ντοστ στο 3′ με κεφαλιά να μηδενίζει και τις όποιες ελάχιστες ελπίδες είχε για ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το παιχνίδι πάντως και στο 37′ ισοφάρισαν με σουτ του Τομάσοφ από πλάγια αριστερά, με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Σπόρτινγκ ξαναπήρε το προβάδισμα με μια απίθανη γκολάρα του Μπρούνο Φερνάντες (53′)! O ίδιος παίκτης 10 λεπτά αργότερα έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του μετά από όμορφο συνδυασμό.

Η Αστάνα ήταν, όμως, πολύ σκληρή για να πεθάνει και αφού αρχικά μείωσε με τον Τουμάσι στο 83′, κατάφερε να πάρει μια «τιμητική» ισοπαλία με όμορφο σουτ του Σόμκο.

Βικτόρια Πλζεν – Παρτιζάν 2-0

Την πρόκριση για τη φάση των «16» του Europa League πανηγύρισε και η Βικτόρια Πλζεν, η οποία επικράτησε της Παρτιζάν με 2-0, με το πρώτο ματς στο Βελιγράδι να έχει λήξει 1-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή, όμως στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε, με την Πλζεν να καταφέρνει εντέλει να πάρει το προβάδισμα στο 67′ με τον Κριμέντσικ να κάνει υπέροχο κόντρολ και σουτ μέσα από την περιοχή.

Η Παρτιζάν ανέβηκε αρκετά μετά το 1-0 και απείλησε με τον Σουμά στο 83′, όμως οι Τσέχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στις τελευταίες στιγμές του ματς με τον Τσέρμακ, ο οποίος κλείδωσε την πρόκριση της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ