Ντιναμό Κιέβου – ΑΕΚ 0-0

Ντιναμό Κιέβου – ΑΕΚ 0-0

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την Ντιναμό έχασε ευκαιρίες για το χρυσό γκολ, αλλά σε ένα ματς με πολλές συγκινήσεις και ένταση ήρθε ισόπαλη (0-0) και αποκλείστηκε άδοξα από την επόμενη φάση του Europa League παραμένοντας αήττητη στη διοργάνωση.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε στο Κίεβο τεράστια εμφάνιση, κλείνοντας την Ντιναμό στα καρέ της και χάνοντας ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες! Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει γκολ ακόμα και προ… κενής εστίας, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 με την ουκρανική ομάδα και να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League. Αποχαιρετώντας την διοργάνωση σίγουρα με το κεφάλι ψηλά, αήττητη και νιώθοντας ενδεχομένως και αδικημένη. Αφού βάσει της εικόνας της απόψε στο Κίεβο, άξιζε την πρόκριση και θα μπορούσε να βρεθεί στους «16», έναντι των Ουκρανών που και στα δύο ματς με την Ένωση, δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο.

Πήρε το πάνω χέρι από την αρχή

Η ΑΕΚ μπήκε από το πρώτο λεπτό του αγώνα πολύ δυνατά, πιέζοντας ψηλά και κλείνοντας στην περιοχή της την Ντιναμό. Δείχνοντας ξεκάθαρα πως ψάχνει το γκολ. Μόλις στο 4’ η Ένωση κατάφερε να γίνει απειλητική, όταν μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου ο Χατσερίντι πρόλαβε τελευταία στιγμή και απομάκρυνε με προβολή, προ του Αραούχο που ήταν έτοιμος να πλασάρει. Ενώ στο 6’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ, με τον Αραούχο να βρίσκεται έπειτα από κάθετη του Μασούντ απέναντι με τον Μπόικο, ο οποίος όμως αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Αργεντινού φορ!

Ο μονόλογος της Ένωσης συνεχίστηκε, με την ομάδα του Χιμένεθ να φτάνει ξανά μια ανάσα από το 0-1, στο 24’! Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Γκαρμάς δεν υπολόγισε την έξοδο του Μπόικο και λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά, αφού χρειάστηκε η παρέμβαση του Μόροζουκ πάνω στη γραμμή, για να αποφευχθεί το γκολ!

Η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρα τον έλεγχο του ματς, κρατώντας την μπάλα και περιορίζοντας παράλληλα την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων. Που έκλεισαν το ημίχρονο με μία, μόλις, φάση, η οποία προήλθε από μια εκτέλεση κόρνερ. Ωστόσο η ΑΕΚ παρότι άξιζε ένα γκολ και είχε τις ευκαιρίες να το πετύχει, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το πρώτο μέρος σκορ πρόκρισης. Με το ημίχρονο να τελειώνει στο 0-0.

H ευκαιρία της χρονιάς από Μασούντ!

Η εικόνα του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, έχοντας ξεκάθαρα το πάνω χέρι στον αγώνα. Ωστόσο, αυτό που δεν είχε, ήταν η τύχη. Στο 51’ ο Μασούντ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το… μισό μέτρο και προ κενής εστίας, έπειτα από μια παράλληλη σέντρα του Μπακασέτα!

Η Ντιναμό έδειξε κάπως να «ξυπνά» μετά την απίστευτη φάση της ΑΕΚ και στο 53’ απείλησε με τον Μοράις, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε τον Μπάρκα, όμως ο Μπακάκης ήταν εκεί για να απομακρύνει.

Την αποδυνάμωσαν οι αλλαγές

Ο Χιμένεθ μετά το 70’ έκανε τις πρώτες παρεμβάσεις του στο ματς. Έξω οι Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος, μέσα οι Κλωναρίδης και Γιακουμάκης. Ωστόσο οι εν λόγω κινήσεις μάλλον αποδυνάμωσαν την ΑΕΚ, που έχασε μέτρα στο γήπεδο και βρέθηκε ξαφνικά σε θέση άμυνας. Με τον Μπάρκα να έχει δύο μεγάλες επεμβάσεις, στο 79’ και στο 86’.

Στα λεπτά που ακολούθησαν η Ντιναμό κατάφερε να οχυρωθεί, με τους Κιτρινόμαυρους, έχοντας δείξει και σημάδια καταπόνησης, να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μένοντας έτσι στο 0-0 με την Ντιναμό και σταματώντας στο Κίεβο το φετινό ευρωπαϊκό τους ταξίδι, αποχαιρετώντας με το κεφάλι ψηλά τη διοργάνωση. Παρότι βάσει της εικόνας τους, άξιζαν να βρεθούν στην επόμενη φάση.

Το κλειδί: Η ευκαιρία του Μασούντ. Πρόκειται για φάση από αυτές που δεν χάνονται και που αν γινόταν γκολ, θα έβαζε την ΑΕΚ για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

Το 10άρι: Ο Τάσος Μπακασέτας. Έκανε πολύ μεγάλο ματς, απειλώντας την αντίπαλη εστία και δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Στον πάγκο: Ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και υπήρχαν στιγμές που υστερούσε στο γήπεδο έναντι των υπολοίπων

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Χιμένεθ να αντικαταστήσει τόσο νωρίς τους Λάζαρο και Μπακασέτα αποδείχθηκε λανθασμένη, με την ΑΕΚ να χάνει σε ποιότητα και να αδυνατεί από εκείνο το σημείο και μετά να απειλήσει.

Ντιναμό Κιέβου-ΑΕΚ 0-0

Γήπεδο: Oλιμπίνσκι
Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ
Γκολ: –
Δοκάρια: –
Κίτρινες: Σιμόες (19′), Γαλανόπουλο (29′), Γκάλο (59′), Μασούντ (80′), Τσιγκρίνσκι (90′), Μοράες (90’+)
Κόκκινες: –

Ντιναμό Κιέβου (Α. Χάτσκεβιτς, 4-2-3-1): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίντι, Καντάρ, Μοροζιούκ, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεφ (76′ Μπεσέντιν), Γκονζάλεζ, Γκαρμάς, Τσιγκάνκοφ, Μοράες (90’+ Ζαβαρένκο)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80′ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (74′ Γιακουμάκης), Μασούντ, Μπακασέτας (70′ Κλωναρίδης), Αραούχο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ